13 spanyol szokás, amit a világ különböző országai nagyon furcsának tartanak

Minden országnak megvannak a maga hagyományai és szabályai, ami egy másik nemzet számára nagyon furcsa lehet. Ha hiszed ha nem nemcsak Japánban történnek fura dolgok, hanem Spanyolországban is. Gondoltad volna, hogy náluk jóval tovább tart egy kávészünet, mint nálunk, vagy, hogy nedves hajjal közlekednek az utcán, esetleg azt, hogy minden egyes gyümölcsöt meghámoznak, ami csak a kezeik közé kerül? Nem, igaz? Nyugodj meg, minket is nagyon megleptek azok a szokások, amiket ők a mindennapjaik során csinálnak. Mostani posztunkban elhoztunk ebből 13-as, ami bizonyára téged is nagyon meg fog lepni.

1, Nedves hajjal járkálnak

Spanyolországban az emberek reggel mosnak hajat, munka és suli előtt, az időhiány miatt pedig nem tudják megszárítani azt. Ez az oka annak, hogy Spanyolországban több embert is láthatsz nedves hajjal közlekedni. A legmeglepőbb, hogy felnőttek és gyerekeknél is egyaránt normálisnak számít.

2, A mellékneveket többször ismétlik el

A világ többi országában csak annyit hallanál “Nagyon szép lány vagy”. Spanyolországban viszont azt mondják “Gyönyör, gyönyörű, gyönyörű lány vagy”. Ezt azért csinálják, hogy mondanivalójuk még érzelmesebb legyen.

3, Gyerekkel járnak bárba

Spanyolországban teljesen normálisnak számít, hogy a szülők gyerekeikkel együtt mennek bárba. Ez még abban az esetben sem okoz problémát, ha a mulatozás belenyúlik az éjszakába. Ilyenkor a szülők szórakoznak és a gyerekek közvetlenül mellettük alszanak. Valószínű ez az egyik oka annak, hogy a spanyolok nem félnek a zajoktól, hiszen már gyerekkorukban megszokták a hangzavart.

4, Minden gyümölcsöt meghámoznak

A spanyolok nemcsak a narancsot, a citromot és az ananászt hámozzák meg, hanem gyakorlatilag az összes gyümölcsöt, ami a keze ügyükbe kerül. Enne egyszerű magyarázata van: vidéken sajnos nem mindenhol jutnak az emberek tiszta vízhez, ezért a káros baktériumokkal szembeni védelem érdekében meghámozzák azokat.

5, Minden számlát elfeleznek

A spanyolok egyenlő arányban osztoznak a vendéglátó egységekben fogyasztott ételek és italok költségein. Például ha 5-en elmentek enni és összesen fizettek 100 eurót, akkor mindenki ad 20 eurót. Ami még érdekesebb, hogy nem számít ha az egyik kávét ivott a másik pedig homárt evett, mert így is testvériesen osztják el az összeget.

6, A kávészünet több, mint 30 perces

Minden országban és minden cégnél van ebéd és kávészünet, ám a spanyoloknál ez egy kicsit máshogy működik. Náluk 30 percesek a kávészünetek. Minden egyes nap 11 órakor elhagyják a munkahelyüket és a közeli bárokba, kávézókba mennek. Ez a nemzet imád tömegben lenni és hosszabb ideig pihenni.

7, A szemetet közvetlenül a padlóra dobják

A spanyoloknál nem divat felvenni a leejtett szalvétát, fogpiszkálót, evőeszközt… stb, mert az adott hely személyzete feltakarítja azt. Pontosan ezért nem kell kétségbeesni, sem kínosan érezni magukat azért, mert valami ledobtak vagy leejtettek a földre.

8, A keddi napoktól félnek, nem pedig Péntek 13-tól

Egy régi spanyol mondás szerint nem szabad keddi napon férjhez menni, utazni, vagy egyik házból a másik házba költözni. Ennek magyarázata nagyon egyszerű. A keddi nap, a háború istenének, Aresnak (vagy Marsnak) a napja. Ez az oka annak, hogy a keddi napot ők “Martesnek” hívják.

9, Nem ismerik a személyes tér fogalmát

A spanyolok nagyon úgy viselkednek, mint akik hírből sem ismerik a személyes tér fogalmát. Amikor valakivel beszélnek nagyon közel állnak hozzájuk annyira, hogy gyakran még a térdük vagy válluk is érintkezik. Nagyon nyitott emberek, jó kommunikációs készséggel.

10, Lefagyasztják a kenyeret

Ha hiszed ha nem, de a spanyolok lefagyasztják a kenyeret, és ez egy teljesen normális dolognak számít a hazájukban. Amikor megveszik egyből be is teszik őket a hűtőbe, hogy a lehető legtovább tudják azt fogyasztani. Érdekesség, hogy csak az egész kenyereket fagyasztják le a szeletelteket szobahőmérsékleten tárolják.

11, 5 részre osztják fel a napokat

A spanyolok valamilyen oknál fogva úgy gondolták, hogy nekik nem elég, ha egy nap négy részből áll. Ezért a reggel, délután, este és éjszakán kívül van még egy szakaszuk, amit “Madrugada-nak” hívnak, de ennek nincs hivatalos magyar fordítása. Ez az időszak, mely éjféltől hajnalig tart.

12, Nem mosnak kezet

Spanyolországban az emberek gyakran viselnek utcai cipőt az otthonukban, ám nem ez az egyedüli furcsaság. Eme nemzet nem mos kezet akkor mikor hazaér, és akkor sem mikor végeznek a dolgaikkal a WC-n. Ez nagyon meglepő a külföldiek számára, de náluk ez teljesen normális dolog. Ők azt gondolják, hogy az utca és a WC elég tiszták ahhoz, hogy ne mossanak kezet.

13, Furcsa teszteket csináltatnak terhesség alatt

Amikor a spanyol nők megtudják, hogy babát várnak a szokásos vizsgálatokon és teszteken kívül egy speciális tesztet is elvégeznek, amivel megtudják ehetnek-e sonkát várandósság alatt. Kiderült, hogy a sonka toxoplazmózist okozhat a terhes nőknél, ami veszélyes a magzatra. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a babai meg ők is rendben vannak, muszáj elvégezniük ezt a tesztet.

Szerinted is fura szokásaik vannak?

betöltés...