6 mód, ahogy a lábad meg tudja mutatni, hogy probléma van a belső szerveiddel

Nem egy olyan betegség van, melynek tünetei a lábakon mutatkoznak meg. Ilyen például a cukorbetegség, a lassú vérkeringés, és az érproblémák is. A nem kívánt betegségek megelőzése érdekében jó alaposan oda kell figyelni a test jelzéseire, tüneteire. Mai cikkünkben 6 módot hoztunk el, amivel a lábak arra akarják felhívni a figyelmet, hogy probléma van az egészséggel és a belső szervekkel.

1, Feldagadt láb

A lábak feldagadását a hosszú ideig tartó állás is okozhatja, de egészségügyi problémára is utalhat.

Szívbetegségek – a szívbetegség miatt elakadhat a lábadban a folyadék;

Problémás erek – a szív nem megfelelően pumpálja a vért az erekbe, ezért a vér megalvad;

Nyirokrendszeri problémák – a testünkben nyirokcsomók és erek vannak, melyek segítik a folyadékátvitel az egész testben. A nyirokrendszer eltömődése esetén a lábak és a karok feldagadnak;

Máj probléma – a máj képtelen elegendő mennyiségű vérfehérjét előállítani, ez pedig a lábak feldagadását okozhatják.

2, Bőr elszíneződése

Biztos te is észrevetted, hogy ha nagyon hideg van, akkor a bőr kékké változik. Vannak alkalmak, mikor nincs szükség hideg időjárásra ahhoz, hogy elszíneződjön a bőr.

Mit jelent ez:

Ezt Raynaud-szindrómának hívják, ami egy hirtelen fellépő érgörcs. Ebben az esetben a lábujjak először fehér majd kék, később vörös színűvé változnak. Utóbbi már a visszaállási folyamatot szimbolizálja.

3, Fájdalom a lábakon

Előfordul, hogy fájdalmas duzzanatok alakulnak ki a lábujjakon, talpon, mely néhány órától, több napig is eltarthat. Érdemes egyből orvoshoz fordulni, ha ilyet észlelsz.

De mit is jelent ez:

Elképzelhető, hogy szívbelhártya-gyulladásod van, amit baktériumok okoznak. Ilyen esetekben tökéletesen helyretesz egy antibiotikumos kezelés, szóval nyugi műtétre nincs szükség.

4, Megmagyarázhatatlan zúzódások a lábakon

Normális, ha nekimész valaminek és utána kék-zöld foltok jelennek meg rajtad, de amikor látod, hogy véletlenszerűen jelennek meg, a testeden, akkor a következőket jelentheti.

  1. Májbetegség;
  2. Autoimmun betegség, amikor az immunrendszered tévesen támadja meg a tested;
  3. Erek gyulladása;
  4. Vérzési rendellenességek.

5, Vörös kiütés a lábakon

A bőrkiütés egy gyakori panasz, ami lehet élénkpiros, sötétvörös, de akár lila színű is. Viszketés esetén allergiás reakció is lehet, de előfordul, hogy egy súlyos betegség tünete lehet. Az erek gyulladása egyfajta autoimmun betegség jele lehet, például lupusz vagy ízületi gyulladás.

6, Pókvénák megjelenése

A pókvénák leggyakrabban terhesség alatt vagy elhízásnál jelentkeznek, ami a nem elegendő mennyiségű testmozgás miatt alakul ki. Ez a vastagbél probléma tünete is lehet, ám ilyenkor fájdalom társul hozzá. A vérrák, vagy ismertebb nevén leukémia nem ritka betegség, ugyanis az emberek 30\%-át érinti. Ilyenkor a vénák megtagadnak és megcsavarodnak.

Ti milyen gyakran ellenőrzitek az egészségi állapototokat?

betöltés...