6 szuper gyakorlat, ami jótékony hatással van a testre és a lélekre

Már többször bebizonyosodott, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy a rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedés és számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát. Azt is mondják, hogy a a heti szintű edzés csökkenti a depressziót is, ami a mai stresszes világban nagyon is jó dolog. Ahhoz, hogy meg tudd változtatni a tested valamint a lelked hangulatát, célszerű a cikkben felsorolt gyakorlatokat heti szinten elvégezned. Mi szeretnénk, ha jó sok egészséges ember élne a földön, viszont neked kell elkezdeni a változást.

1, Medenceemelés labdával

Ez egy nagyon hatékony gyakorlat, ami nemcsak a hátsóra van jótékony hatással, hanem a hátfájásra, csípőre és a hasra is. Nincs másra szükséged csak egy fitness labdára.

Hogyan kell csinálni:

Feküdj le a hátadra, a tenyereid legyenek melletted a földön a sarkaidat pedig tedd a labda tetejére. Ezután emeld fel a csípődet a képen látható módon, majd a sarkad segítségével gördítsd a labdát magad felé. Ezt a pózt tartsd 1 másodpercig, majd térj vissza a kiinduló helyzetbe. 20-szor ismételd meg a gyakorlatot.

2, Fekvőtámasz fitness labdán

Ha fekvőtámaszhoz fitness labdát használsz, akkor sokkal több izmot mozgatsz át, mint a hagyományos fekvőtámasszal. A hasi gyakorlatokat ezáltal teljesebbé és hatékonyabbá tudod tenni, sőt jótékony hatással lesz az egyensúly érzékedre is.

Hogyan kell csinálni:

Menj le fekvőtámasz pózba, majd tedd fel a lábaidat a fitness labdára a képen látható módon. Figyelj, hogy a hátad legyen végig egyenes. Vegyél egy nagy levegőt és hajlítsd be a könyöködet, hogy le tudd engedni a mellkasod. Kilégzésnél nyomd vissza magad a kiinduló helyzetbe. Végezz el ebből a gyakorlatból 4X5-öt.

3, V-up

Az úgynevezett “V-up” gyakorlat jótékonyan hat a hasizmokra, ezáltal tökéletesen lehet azokat erősíteni.

Hogyan kell csinálni:

Feküdj le a padlóra, a karjaidat pedig emeld a fejed fölé. Emeld el a mellkasodat és a lábaidat a földtől, hogy a testeddel egy “V” alakot formázz. Minden felülésnél meg kell érintened a lábujjad, majd visszatérni a kiinduló helyzetbe. Csinálj belőle 15-20 darabot 2-3 sorozatban.

4, Különböző nehézségű plankok

A plank egy nagyon hatékony gyakorlat, ami szinte minden izmot megmozgat. Ez olyan mint a fekvőtámasz csak hosszabb ideig kell egy helyben tartanod magad. Eme gyakorlattal leginkább a hasizmokat a hatát és a vállakat lehet erősíteni.

Hogyan kell csinálni:

Vedd fel a plank pozíciót, ami olyan mint a fekvőtámasz, csak az alkarodon támaszkodsz. Ezután emeld el a földtől az egyik lábadat és tartsd meg a levegőben. Maradj ebben a pózban legalább 15 másodpercig, majd engedd le és emeld fel a másik lábadat is és tartsd ugyanannyi ideig. A gyakorlatot lábanként két percen át csináld.

5, Ülő gerinccsavaró gyakorlat

Ez a gyakorlat enyhíti a vállak, a mellkas és a hátsót ért terhelést. Ezen kívül jótékony hatással van a gerincre.

Hogyan kell csinálni:

Ülj le egy jógamatracra, a lábaid legyenek egymás mellett kinyújtva. Ezután hajlítsd be a jobb térded, és emeld át a bal lábadon a képen látható módon. A jobb kezed tedd hátad mögé a bal kezed pedig a térded alatt bújtasd át majd fogd meg a jobb kezed. Ezt a pózt tartsd 30 másodpercig, ha letelt akkor engedd el és a másik irányba is csináld meg lábcserével.

6, Pihentető jóga póz lefekvés előtt

Ahhoz, hogy jobban, mélyebben és pihentetőbben tudj aludni, akkor a pillangópózt mindenképp ki kell próbálnod lefekvés előtt.

Hogyan kell csinálni:

Feküdj a hátadra, és tedd össze a talpaidat. Hajlítsd be a térdeidet, és tedd a kezeidet a fejed alá, ahogy a képen is látod. Lélegezz mélyen és maradj ebben a pózban, ameddig a teljes nyugalom át nem járja a tested. Kezdj el közben meditálni, ha az még jobban megnyugtat.

Hasznosnak találtad a cikket?

betöltés...