16 csúnyácska állatbébi, akik esetlenségükkel férkőznek a szívedbe

Rengeteg hasonlóság van az ember és állatvilágban. Nem, itt nem arra gondolunk, hogy tudományosan bizonyított már, hogy az emberi faj ősei a majmokhoz vezethetőek vissza és nem is olyan blődségekre, minthogy mindkét csoportban találhatóak két lábon járó vagy húsevő egyedek, hanem konkrétan minden élet kezdetére, a születésre célzunk.

Milyen furcsa, hogy az állatvilágon belül is minden szinte teljes hasonlóságban történik, mint az embereknél…nemde. A magáról gondoskodni képtelen újszülöttet az anya istápolja, óvja a széltől, biztonságban tartja, amíg az meg nem erősödik és nem áll készen a ‘felnőtt’ életre. De nem csak folyamatra, küllemre is hasonló a dolog.
Apró, gondoskodás nélkül életképtelen egyedek cseperednek pillanatok alatt óriásokká és válnak aztán ők is szülővé.

Nézzük,hogy néznek ki a kifejlett egyedként cuki állatok újszülött korukban!

1.Óriáspanda

Az egyik legkülönösebb átváltozás véleményem szerint az övék. Az újszülött pandák alig 90-130 grammosak és hófehér bunda borítja testüket. Az szülőanya és kicsinye közötti súlykülönbség az ő esetükben a legnagyobb az emlősállatok között.
Egy hónapos kora körül a bocs bundájának színezete már kialakul, kb. 2 hónaposan nyitja ki a szemét és öt-hat hónapos korában fogyaszt először szilárd táplálékot.

2. Egy maroknyi őzgida

3. Szintén kézben, imádni való szurikátakölykök

4. Bagolybébi. Hihetetlen, hogy felcseperedése során milyen változásokon megy keresztül!

5. Az újszülött csiga akkora, mint egy kisujjköröm fele…se!

6. Bébisüni és a mamája

7. Prérikutya bébik bandáznak

8. Jegesmedve bocs

Szintén hihetetlen a változás a jegesmedvék esetén is. Testtömegük születésükkor alig éri el az 1 kg-ot, meztelenek, teljesen süketek és vakok. A kicsinyek életük első 30-40 napjában csak a felszín alatt rejtőző lakásukat ismerik, az anyamedve legkorábban az ellés után négy hónappal vezeti ki a bocsokat a szabad ég alá, akik ezután még jó hosszú ideig, kb. két éves korukig maradnak anyjuk védelmező ‘szoknyája alatt’.

9. Csak szerintem hasonlít jobban egy gólyalábas kiskacsára, mint egy flamingóra?

10. A lajhárok is sokkal cukibbak piciként.

11. Apró denevérbébi

12. Kacsacsőrű emlősök – Sajnos rajtuk nem szépít a felnőtté válás.

13. Bébi ráják

14. Kengurubaba

15. Bébifóka – A kis menő

+1 bónusz: Láttál már nála édesebbet? 🙂

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

betöltés...