11 dolog a világból, amire még senki sem tudott értelmes magyarázatot adni

A Google keresőmotorja minden nap körülbelül 5,5 milliárd különböző keresést dolgoz fel a felhasználóktól. 2012-ben ez a szám közel a ele volt. Az emberek folyamatosan tanulnak valami újat és aktívan bővítik a látókörüket. Mindeközben még a leggyakoribb kérdések is megzavarhatnak bennünket. Olyan kérdésekre kaphatsz választ, hogy miért varázspálcája van a varázslóknak és lehetsz-e terhes, a terhesség alatt…

Íme a válogatásunk!

Miért mondjuk azt, hogy pillangók vannak a hasunkban!

Ez az érzés az úgynevezett (intesztinális agyi tengely), a bél és az agy munkájának összefüggése miatt merül fel. A bélben rengeteg idegsejt van, ami közvetlenül hathat az agyunkra. Ezek folyamatos kommunikációs kapcsolatban vannak. A szervezet számára a szeretet, félelem, stressz egy reakciót indít be. Megnövekszik a kortizol és az adrenalin szintje, ami parancsot ad a vérnyomás, az izmok, a tüdő és a véráramok növelésére. Ez kihat a belekre is és ezért érezhetjük, hogy pillangók vannak a hasunkban.

Miért tusolás közben születnek a legjobb ötleteink?

Egész nap problémát okoz egy megoldatlan dolog és a zuhany alatt bámm… meg is van a megoldás?! Nem csoda! Ez azért van, mert az agy a tusolás során pihenő üzemmódra kapcsol, mivel a test nagyon kellemes érzéseket tapasztal. Szabadság van az obszesszív gondolatoktól és a kényelem hozzájárul az agy kreativitásához. A zuhany, az edzés, a kellemes zene boldogság hormonokat szabadít a vérbe. Ettől a tudatalatti elme kreatívabban működik.

Miért sósak a könnyek?

A könnyek 99\%-a víz, a többi különféle szervetlen anyag, beleértve a nátrium-kloridot (sót). A sótartalom mértéke, vagyis a könnyek kémiai összetétele függ a test állapotától és annak okától, amiért sírsz.

A sós könnyek leginkább az önsajnálatból származnak. Amikor egy személy sír, a pajzsmirigy aktívan dolgozik és nő a szívfrekvencia is. A test fizikai terheléséhez hasonló stresszt tapasztal, emiatt a verejték is sós ízű.

Az “örömkönnyek” rendszerint nem annyira sósak. Sőt, mikroszkóp alatt is meg lehet őket különböztetni.

Miért használnak varázspálcát a varázslók?

Ronald Hitton, a Bristoli Egyetem történelem professzora azt mondja, hogy a pálca egy kényelmes módja a varázsló akaratának összpontosítására és a kívánt objektumra való irányítására.
Érdemes megfigyelni, hogy a Harry Potter-ben nem minden varázsló használ varázspálcát. Dumbledore például nem. Annyira ügyesen irányították az erejüket, hogy nem kellett eszköz az akaratuk összpontosítására.

Mit nevezünk sárga újságírásnak?

A botrány- és szenzációkeltésre, a szakmaiatlan gyakorlatra, trágárságra és egyéb etikátlan dolgokra építő újságírás rosszalló neve.

1895 és 1898 között a a New York World és a New York Journal nevű újságok egy erős példányszámháborúba kezdtek. Ezt úgy tudták elérni, hogy polgárpukkasztó, szenzációhajhászó tartalmat jelenítettek meg, amivel próbálták a példányszámukat feltornászni. Mindemellett komolyabb cikkek is jelentek meg az újságokban, de a szenny elnyomta mindezt. Egy másik vetélytársuk, a New York Press bélyegezte meg őket ezzel a címmel.

Miért hordanak cipőt az amerikai filmekben a lakásban is?

Az amerikai filmekben a szereplők még az ágyban is cipőben vannak. Ennek az oka, hogy az emberek többnyire autóval mozognak az. Jók a vízelvezető rendszerek, kevés a csupasz földterület ezáltal a cipők kevésbé piszkosak. Szóval náluk bevett szokás, hogy nem veszik le.

Miért helyezik egymás vállára a kezeiket az emberek a régi fotókon?

Manapság a fényképezés egy teljesen egyszerű, alap dolognak számít. Régen azért ez korántsem volt így. Nem fél másodperc volt egy kép elkészítése, hanem néhány perctől, akár egy óráig is eltarthatott. Ez idő alatt nem szabadott mozogni, különben a kép homályos lett. Szóval ezek az emberek a fotókon egymásra támaszkodnak.

Miért 9:41 perc az idő, az iPhone képeken?

2007. január 9-én kedden a MacWorld Konferencia és Expo színpadon mutatta be az Iphone-t. Pontosan 9:41 perckor. Ezért az iPhone hirdetésein megjelenő idő az első iPhone bejelentésének pontos ideje.

Miért nincs wc kefe az amerikai wc-kben?

Az amerikai wc-kben több esetben is hiába keressük a wc kefét. Ennek az oka, hogy a wc öblítése rendkívül korszerű. Ez megvédi a vízvezeték rendszer falait a szennyeződésektől. Jóval erősebb az öblítés ereje ugyanis elértek egy szifonhatást a vízelvezető cső és a WC-cső szintje közötti jelentős különbség miatt.

Egy terhes nő… eshet teherbe?

Julia Grovenburgot a 11. nőnek nevezik a történelemben, aki egyszerre adott életet különböző korú gyermekeknek. A lánya egy hónappal idősebb, mint a fia. A tudósok ezt a jelenséget szuperfetációnak nevezik. Általában a nő testének hormonális változása kizárja az újbóli fogamzás lehetőségét, de lehet kivétel. Erre az orvosok 1: 1 000 000 esélyt adnak. Az orvostudomány előtt egyelőre még félig-meddig rejtély, milyen folyamatok révén jöhet létre szuperfetáció. A mesterségesen megtermékenyített nők esetében statisztikailag gyakoribb lehet a jelenség előfordulása.

T9 értelme

A t9 rendszert nem a szövegben lévő hibák kijavítására fejlesztették. Ez egy prediktív tipizáló rendszer, amely fő funkciója, hogy rájöjjön arra a szóra, amelyet a felhasználó a hiányos adatok alapján szeretne beírni. A régebbi telefonokon minden gombon volt 3-4 betű. A gombokat addig nyomkodtuk, míg a kívánt betűt nem kaptuk meg. Ebből próbálta a rendszer meghatározni, hogy mit szeretnénk írni.

Mit gondoltok? Érdekes volt? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

betöltés...