6 dolog, amit a gazdag emberek másképp csinálnak, mint az átlagember

A gazdag emberek élete egy átlagos ember számára bámulatos és lenyűgöző. Ők azok, akik soha nem az egyik napról a másikra élnek és mindent megvehetnek anélkül, hogy megnéznék, mennyibe kerül. Anyagi téren előttük nincs akadály, nem létezik olyan kérdés, hogy elutazhatok-e nyaralni vagy megengedhetek-e magamnak egy új autót?

T. Harv Eker egyszer azt mondta: “Ez egyszerű számtan: a jövedelmed csak annyira nőhet, mint te”. Vagyis, a gazdaság nemcsak a munkáról szól, hanem a gondolkodásmódról is. A gazdag emberek egyáltalán nem olyanok, mint a hétköznapi emberek.

Gondolkodásmódjukon kívül, szokásaik is mások, de van hat dolog, amit teljesen máshogy csinálnak, mint mi, átlagos emberek.

Nem fizetnek a márkáért.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, aki egyébként mindennap szürke inget hord, azt mondta, ha ostoba dolgokra fordítaná idejét, akkor nem a munkáját végezné. Csakis abba fektet energiát, hogy a lehető legjobb termékeket és szolgáltatásokat hozza létre.

Mellesleg, a világ második leggazdagabb embere, Bill Gates, szintén az olcsó dolgokat részesíti előnyben. Például egy Casio karórát visel, aminek értéke mindössze hétezer forint körül mozog.

Egészséges ételeket esznek.

Tony Robbins, bár rendkívül gazdag – vagyonát ötszáz millió dollárra becsülik – nem drága borra és még drágább étteremben elfogyasztott ételekre költi pénzét. Egészségesen táplálkozik, ebben pedig, még tizenhat órás munkarendje sem akadályozhatja meg. Személyi edzője szerint Tony tojást reggelizik, ebédre zöld salátát fogyaszt avokádóval, valamint burgonyát organikus fehérjével, vacsorára pedig, csak zöldséget eszik.

Listát írnak a napi teendőkről.

A gazdag emberek produktív időt töltenek. Tom Corley körvonalazta a gazdag és a szegény emberek szokásai közti különbséget. Állítása szerint, a gazdag emberek 81 százaléka ír listát a tennivalóiról. Ezzel szemben a szegényeknek csupán a 19 százaléka teszi ugyanezt. Úgy véli, ez a gazdag emberek legfontosabb szokása. A listának azokat a tennivalókat kell tartalmaznia, amelyeknek legalább a nyolcvan százaléka teljesül aznap. Este pedig, össze kell foglalni az eredményeket.

Korlátozhatják és meghatározhatják a munkanapot.

Murray Newlands vállalkozó, befektető, üzleti tanácsadó sok rendkívül gazdag emberrel dolgozik nap, mint nap. Azt mondja, hogy az esti munka nem olyan fontos, mint a nap folyamán végzett produktív munka. Azt javasolja, hogy este hat után már csak magunkra fordítsunk időt, ne az irodában üljünk és dolgozzunk. Ne válaszoljunk az e-mailekre és a telefont se vegyük fel.

Fontos üzleti kapcsolatokat tartanak fent.

Tom Corleynek van egy másik kiváló tippje is. Úgy véli, hogy a sikeres vállalkozók 79 százaléka havonta legalább öt órát tölt a hálózatban. Ez azt jelenti, hogy állandó kommunikációs kapcsolatban kell maradni azokkal a sikeres emberekkel, akik megosztják a tapasztalataikat és beszélnek a legjobb ötleteikről. A másokkal való hálózatépítés ismereteket fog adni azoktól az emberektől, akik már elkövettek költséges hibákat az életben és ami megóv majd minket ugyanezektől a hibáktól a jövőben.

Híreket olvasnak.

A világ ötödik leggazdagabb embere, Warren Buffett szeret olvasni. Naponta körülbelül hat újságot olvas. Azt mondta: “A munkám lényegében csak egyre több és több tény és információ gyűjtése, alkalmanként megfigyelés, ami valamilyen cselekvéshez”.

Te mit gondolsz erről?

betöltés...