7 ruhadarab, ami mindennapos viselés esetén nagymértékben veszélyezteti az egészséget.

Az emberek, főleg a nők azok, akik megszállottan rajonganak a divatért, ezen belül is ugyebár a ruhákért, cipőkért, táskákért, és egyéb kiegészítőkért. Azonban azt sokan nem tudják, hogy egyes ruhadarabok nagyon rossz hatással vannak a testre és a szervezetre, például a szűk farmerok, a push-up melltartók és a magas sarkú cipők. A mai cikkünket azért hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek azokat a darabokat, melyek negatívan hatnak az egészségetekre.

Feszes farmer.

A túl szűk farmerek azért nem jók, mert elszorítják a lábakban az ereket, ami rossz vérkeringést eredményez. Ennek köszönhetően visszeres lesz az emberek lába, a bőr pedig nem tud lélegezni így a benőtt szőrszálak elkezdenek megjelenni a bikinivonal körül.

Magas sarkú

Annak ellenére, hogy sokkal nőiesebb megjelenést biztosít sok problémát idézhet elő. Például lábdagadás, hátfájás, derékfájás… stb. Sokan nem tudják, de a rendszeres magas sarkú viselés sérvet idézhet elő.

Push-up melltartók.

Sokan hordanak ilyen melltartókat, de az orvosok szerint ha gyakran viselnek a nők ilyen ruhadarabot, akkor eldeformálódnak az idomaik. Ezen felül a push-up melltartók elszorítják az ereket, melynek következtében akár emlőrák is kialakulhat.

Napszemüveg.

Nemcsak divatos, de hasznos is, mert megóv a nap káros sugaraitól. Viszont, ha nincs elegendő fény, akkor nem szabad a napszemüveget viselni, mert negatívan hat a szemre. Az orvosok szerint a rossz fényviszonyban hordott napszemüvegtől nagy esély van arra, hogy szürkehályog alakuljon ki.

Harisnya.

A harisnya elegánsabbá teszi egy nő megjelenését, de sajnos vannak hátulütői. A harisnya szintetikus anyaga megtartja a nedvességet és egyfajta üvegházhatást fog előidézni. Ennek következtében előfordul, hogy hüvelyi fertőzés alakuljon ki, ami kellemetlen panaszokkal jár együtt. Ezen kívül vannak olyan harisnyák, amitől visszér és rossz vérkeringés alakul ki.

Válltáskák.

Praktikusak viszont egyáltalán nem egészségesek. Mivel állandó jelleggel vannak a vállakon, ezért váll és gerinc problémák alakulhatnak ki. A kiegyensúlyozatlanság miatt izomgörcsök, vérkeringési problémák és idegbecsípődések fordulhatnak elő.

Pizsama.

A túl szoros, vagy túl meleg pizsamák a baktériumok és a kórokozók melegágyaként szolgálnak. Ennek következtében bőrirritáció és gombásodás alakulhat ki, mely nagyon kellemetlen az emberek számára.

Gondoltátok volna ezt?

betöltés...