Íme 10 alkalom, amikor az ikonikus rajzfilmek megjósolták a jövőt.

Mindenki tisztában van vele, hogy időgép nincs, így annak a lehetőségét ki kell zárni, hogy a sorozatok készítői a jövőben jártak volna és aszerint készítették volna el az epizódokat. Viszont akkor mi a magyarázat arra, hogy rengeteg esemény megtörtént, amit például a Simpson családban, vagy a Family Guyban láthattunk? Gondolunk itt Lady Gaga Superbowl fellépésére, a háromszemű hal megjelenésére, Trump elnökké választására. Elképzelhető lenne, hogy a való életben egyesek jónak tartották, ha a sorozat egyes részeiben lévő eseményeket megvalósítják, vagy csak puszta véletlen egybeesés lenne mindez? Ma olyan részeket gyűjtöttünk össze, amik ominózus eseményeket foglalnak magukba, amik 5-10 évre rá történtek meg a való életben.

1, Donald Trumpot elnöknek választják.

2000-ben leadtak egy olyan epizódot a Simpson családban, ahol Donald Trumpot választották meg Amerika elnökének. 16 évvel később a választópolgárok meg is szavazták őt, így ő lett a 45. elnök.

2, Meghibásodott szavazógép.

2008-ban sikerült egy olyan részt leadni, amiben Homer elment szavazni. Ő Barack Obamára akarta leadni a voksát, de amint rányomott a nevére, Mitt Romney neve lett kijelölve. 4 évre rá, valóban megtörtént ez az eset. Pennsylvaniában el kellett távolítani egy hibás szavazógépet, mert az csak Mitt Romney nevét jelölte ki.

Íme az ominózus gép:

3, A háromszemű hal.

A sorozat egyik epizódjában egy három szemű hal bukkant fel, ami a hulladékszennyezés következtében fejlődött így ki. Néhány évvel később egy hasonló három szemű halra bukkantak Argentína partjainál egy atomerőmű közelében.

4, A Disney stúdió megvette a 20th Century Foxot

A sorozat egyik 1998-as epizódjában a nézők arra lehettek figyelmesek, hogy a 20th Century Fox táblájának alján az a szöveg áll, hogy “Walt Disney Co. részlege”. Akkor még semmi ilyesmi nem történt a valóságban, ám 19 évre rá, a stúdió valóban megvette a 20th Century Foxot.

5, Nobel-díj átadás.

A Simpson család egyik részében azt láthattuk, ahogy Bengt Holmström átveszi a Nobel-díját, ám ő a valóságban csak 6 évvel az epizód megjelenése után kapta meg az MIT professzora díjat.

6, A Kardashian lányok nevelőapja, Bruce Jenner nemi átalakító műtétet végez el magán.

A Family GUy nevű sitcom egyik epizódjában láthattuk, ahogy Bruce Jenner félig nővé operáltatva táncol a tengerészgyalogosoknak. Stewie úgy említi Brucet, mint egy gyönyörű holland származású nőt. Ezek a jelenetek mind-mind a tényleges átalakító műtéte előtt történtek. Évekkel később Caitlyn-ként állt a kamerák elé.

7, Okosóra megjelenése.

Az egyik 1995-ben leadott részben, a jövőbe ugrunk Lisa esküvőjéhez, akinek párja olyan órát visel, amivel telefonálni is lehet. Körülbelül 20 év múlva jelentek meg ehhez hasonló órák, amiket az Apple dobott piacra.

8, Michelangelo Dávid szobrának remek cenzúrázása.

Oroszországba kiállították Dávid szobrát, amit Michelangelo készített. A lakók annyira kiborultak, a szobor láttán, hogy petíciót indítottak a szobor cenzúrázására. Ekkor jött létre a “Dress David” nevű mozgalom, amikor az emberek eldönthették, hogyan szeretnék kitakarni a szobor férfiasságát. Ez a Simpson család egyik részében is megtörtént, csak évekkel előtte.

9, Lady Gaga fellépése a SuperBowl-on.

A Simpson család egyik részében, Lady Gagát láthattuk, ahogy fellép a Superbowlon. 5 évre rá tényleg megtörtént a fellépése a rendezvényen, ami kiköpött olyan volt, mint a sorozatban.

10, Görögország pénzügyi válságban keveredik.

2012-ben leadtak egy részt, melyben Homer Simpson-t meginvitálták a helyi hírműsorba. Akkor a képernyő alján az a szöveg futott végig, hogy “Európa Görögországot feltette az eBay-re”. Természetesen ez nem történt meg, ám rá három évre, Görögország volt a legelső olyan jellegű ország, mely hatalmas adósságba keveredett.

Te láttad ezeket a részeket? Mit gondolsz a készítők jövőbe látnak?

betöltés...