Kutatások szerint a legjobb barátok jótékony hatással vannak a gyermek fejlődésére

Nincs is jobb annál, mint mikor a barátod, legjobb barátod úgy szereti a gyermeked, mintha a sajátja lenne. Látod, ahogy különleges kötelék alakul ki köztük, együtt mennek fagyizni, játszani, focizni…stb. Viszont nem csak pozitív érzelmeket ad a gyermeknek, hanem sokkal több mindent, mint gondolnád. Meggyőződésünk, hogy az ilyen emberek hatalmas áldást jelentenek a gyerekeknek, szóval mindenképpen köszönetet kell mondani nekik ezért.

1, Saját maguk döntenek úgy, hogy szeretnek téged és a gyerekeidet

A közeli barátok, mindig ott vannak, ha szükség van rájuk, mindegy, hogy épp jó vagy rossz időszakon mész keresztül. Viszont azt tudni kell, ha a rossz időszak után is ott maradnak veled és tovább támogatnak akkor biztosra veheted, hogy sosem fognak elhagyni. Nem azért szeretnek téged és a gyermekedet, mert kötelező, hanem mert ők ezt akarják. Ez a szeretet pedig soha nem érhet véget.

2, Mindent szeretnek, ami számodra fontos

Amikor egy kisgyermek megszületik az édesanya élete fenekestül felfordul és a középpontjába a gyermek kerül. Emiatt elveszthet pár barátot, ám azok, akik szeretik a gyermeked nem fognak magadra hagyni. Mindent értenek és mindent szeretnek, ami számodra vagy gyermeked számára fontos.

3, Bármikor rá lehet bízni a gyerekeidet

Előfordul, hogy egy idő után az édesanya elfárad és jó érzés, ha van olyan valaki mellettük, akire rá lehet bízni a gyermeket. A közeli barátok a legjobb bébiszitterek, hiszen mindent tudnak a gyermekről. Ők biztosan nem fogják olyan ételekkel etetni, amivel nem szabad és nem fognak olyan játékot venni neki, amire nincs szüksége.

4, Érdekli őket minden, ami veled kapcsolatos és figyelnek rád

Nemcsak meghallgatnak, hanem jó tanácsokkal is el tudnak látni, amire olykor nagy szükséged van. Veled együtt akarják ünnepelni a gyermeked sikereit, hiszen fontos számukra a kis lurkó, ugyanakkor a diplomaosztóján veled együtt fognak sírni is.

5, Ők a gyerekek idősebb barátai

Vannak olyan helyzetek, mikor a gyerek nem igazán akarja megosztani a vele történt dolgokat veled. Ilyenkor jó, ha van valaki, akinek megnyílhat. Sőt olyan is van, hogy nem mindig hallgat rád, és olyan kérdéseket tesz fel, ami kényelmetlen még számodra is. Jó ha tudod, hogy egy közeli barát nagyon bölcs tanácsadó tud lenni, azért is mert a gyermek bízik benne és igazi segítségnek tekinti, amint mond.

6, Igazi példaképek a gyermek számára

Amikor a gyerek nem hallgat rád, akkor biztosra veheted, hogy a barátodra fog, hisz ő az, aki ápolni fogja a kicsi lelkét. A fiatal csemete felnéz az édesanyja barátjára és példaként szolgálnak a mindennapok során. Ő az, akitől megtanulják a kedvességet, együttérzést és a feltétel nélküli szeretetet.

7, A legjobb barát igazi kiváltság a gyereknek

A gyerek soha nem kaphat elegendő mennyiségű szeretetet és minél többen szeretik annál jobb és könnyebb lesz az élete. Szerencsésnek mondhatja magát, mert ha bármi van rá mindig számíthat. Sőt a közeli barát feltétel nélkül szereti a gyereked… hát kell ennél több a boldogsághoz?!

Neked van olyan barátod, aki 100\%-ban részese az életednek?

betöltés...