6 meglepő tény, ami szinte minden párkapcsolatra igaz!

Rengeteg szerelemmel kapcsolatos közhely, szólás-mondás, íratlan szabály van a magyar nyelvben a szerelemről, melyek valóság és igazságtartalmát azonban sűrűn megkérdőjelezzük.
Alábbi cikkünkben komoly tudományos kísérletek, tesztek eredményeit mutatjuk be, amelyek nem csak azt bizonyítják, hogy egyes tettek, gondolatok ugyanolyan hatással vannak minden kapcsolatra, hanem azt is igazolják, hogy az olykor több évtizedes bölcsességeknek igenis van létjogosultsága.

  1. Minden az első csóktól függ.

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint az első csók alapján mérjük fel, hogy a másik fél potenciális partnerünk lesz-e vagy sem. Szerintük ez attól függ, hogy mennyire éli bele magát az illető a tevékenységbe, ugyanis aki a külvilággal foglalkozik (nyitott szem, rejtőzködő pozíció) az nem kész a szerelemre, abból viszont, aki ‘belefeledkezik a csókba’, tökéletes partner lesz.

2. A szerelmesek egy idő után hasonlítani kezdenek egymásra

A Michigan-i Egyetem kutatói arra következtetésre jutottak, hogy azok a párok, akik 25 éve, vagy annál régebb óta vannak együtt, külső jegyeikben egyre jobban hasonlítani kezdenek egymásra.

3. Az ártatlanság elvesztésének az időpontja befolyásolja a jövőbeli romantikus kapcsolatok kimenetelét

A Texasi Egyetem tudósai megállapították, hogy azok, akik 19 éves koruk után vesztik el ártatlanságukat, azok kielégítőbb hálószobai élettel rendelkeznek felnőttkorban. Könnyebben házasodnak és kevesebb partnert fogyasztanak el, mint korán kezdő társaik. Megéri tehát kivárni!

4. A romantikus filmek segítenek a házasság megmentésében

Egy hároméves tanulmány kimutatta, hogy a házasság felbontásának kockázata jelentősen csökken, ha a házastársak a jól működő, romantikus kapcsolatokról filmeket néznek, majd megvitatják őket. A férj és feleség a megtekintés után jobban megérti, mit csinálnak jól vagy rosszul, könnyebben a másikra hangolódnak lelkileg. Így kevesebb konfliktus és félreértés van .

5. A szeretett személy fényképének látványa csökkenti a fájdalmat, a hiányt

Egy nemrég végzett tanulmány azt mutatja, hogy a szeretett személy fényképének megtekintése segíthet a fájdalom csökkentésében. A vizsgálatban olyan nők vettek részt, akik legalább 6 hónapja éltek távkapcsolatban. A kísérlet során a fájdalomszintjük és hiányérzetük jócskán csökkent, ha szerelmük fotójára nézhettek.

6. A intelligens férfiak hűségesebbek

A St. Louis Egyetem tudósai megállapították, hogy a magasabb IQ-val rendelkező férfiak kisebb valószínűséggel csalják meg partnereiket. Többre értékelik a biztos hátteret és kiszámíthatóságot, mint a csapodár estéket, ez azonban kevésbé jellemző az alacsonyabb IQ-val rendelkezőkre! A nőknél az intelligencia szintje nem befolyásolta, hogy milyen hűségesek kapcsolataikban.

betöltés...