Szakértők szerint az unalom a boldog párkapcsolat titka

Egy új kapcsolat mindig a szenvedély és a szórakozás rendkívül izgalmas kombinációja, amelytől az ember tele van energiával és boldognak érzi magát. Az idő múlásával azonban az emberek elkényelmesednek a kapcsolatban, ekkor pedig már egy péntek esti közös filmezés sem tűnik unalmasnak. A partnerek gyakran gondolják azt, hogy mindez azt jelenti, hogy kapcsolatukból már eltűnt a szikra, a szakértők véleménye azonban ezzel ellentétes, ugyanis szerintük egy boldog és tartós párkapcsolat titka az unalom.

Olyan egyetemes tanács persze nem létezik, amely minden párnak egyaránt megfelel, mi azonban, most rávilágítunk arra, hogy az unalomban élő párok lehetnek a legboldogabbak.

Az unalom az erős kapcsolat alapja

Mark Manson, az önsegélyező író szerint az erős kapcsolat egyik legfontosabb jellemezője a partnerek azon képessége, hogy unalmasak legyenek. Az író teljesen biztos benne, hogy a hosszú ideje együtt élő párok képesek megmenteni és megőrizni a kapcsolatukat, hiszen nem azért vannak együtt, hogy őrült kalandokban vegyenek részt, hanem pontosan tudják, hogy az unalmas dolgokat is együtt kell csinálniuk, ezek közben pedig élvezik egymás társaságát.

Az “unalmas” párok szeretik a mindennapi dolgokat együtt csinálni

A hosszú távú párkapcsolatokban a szenvedély kissé ellaposodik, az izgalom és az újdonság ereje elmúlik, a párok azonban képesek arra, hogy a hétköznapi dolgokat együtt csinálják, méghozzá úgy, hogy közben nem akarják kikészíteni egymást. Vásárlás, sütés-főzés, házimunka, számukra egy kellemes időtöltés. A tartós kapcsolatok nem az őrült érzelmeken alapulnak, hanem a támogatáson és azon a képességen, hogy megosztják egymással az életüket.

Figyelmen kívül hagyják a média “előírásait”

Mark szerint a közösségi média hozzájárul ahhoz az általános tévhithez, miszerint a párok életének tele kell lennie izgalommal. Képesek vagyunk összehasonlítani saját életünket a hírességekével, ezáltal pedig elkezdjük hiányolni belőle az izgalmat és a kalandokat. Ez nyomást gyakorol az emberekre, ezáltal pedig kétségbe vonják saját érzéseiket. Azt azonban el kell ismernünk, hogy az unalom az élet része, ami miatt egyáltalán nem kell szégyenkeznünk.

Ez nem azt jelenti, hogy unalmas emberré kell válnod

Unalmas emberré azonban nem szabad válnunk. Kötelező az egészséges egyensúly megtalálása mind a saját, mind pedig partnerünk érdekében. Lehet részünk izgalomban, romantikában, de arra oda kell figyelnünk, hogy ne gyakoroljunk túl nagy nyomást a párkapcsolatunkra azzal, hogy folyamatosan próbáljuk izgalmassá és kalandossá tenni azt, miközben a kényelemről teljesen megfeledkezünk.

Te mit gondolsz erről?

betöltés...