Miért boldogabbak azok a férfiak, akik ápolónőt vettek feleségül

Az ápolónőknek sok olyan kedves jellemvonásuk van, ami meghatározó lehet egy házasságban. Jól kommunikálnak, jószívűek és nem ítélkeznek. Akár otthon vannak, akár a munkahelyükön, az ápolónők jobbá tudják tenni az emberek életét. Gondoskodó személyiségük otthon is nagyon jól jön, főleg azoknak, akik olyan szerencsések, hogy elvehették őket feleségül.

Az ápolónők jók a kommunikációban

A nővérek az egész világon nehéz körülmények közt végzik munkájukat, ellátják és csillapítják a fájdalmát azoknak, akiknek szükségük van erre. Ez pedig megköveteli tőlük a betegekkel szembeni jó modort, a betegek megnyugtatását és támogatását. A képesség, hogy valaki képes meghallgatni a másikat és könnyíteni a helyzetén, fontos egy házasságban is.

Ahogyan a kommunikáció minősége is meghatározó két ember kapcsolatában. Fontos, hogy hajlandóak és képesek is legyünk beszélgetni a partnerünkkel az érzéseinkről, hogy érett kommunikáció lehessen közöttünk.

Az ápolónők keményen dolgoznak és jól szervezik a feladataikat

Az orvosok és ápolók soha véget nem érő műszakokban dolgoznak, fáradhatatlanul foglalkoznak másokkal. Ez pedig magában foglalja, hogy csodálatra méltó a munkájukhoz való hozzáállásuk és tudnak hatékonyan dolgozni. A házasságon belül ez hatékony tervezést és lebonyolítást jelent az anyagiaktól kezdve egészen a házimunkáig.

A statisztikák szerint a háztartási feladatok egyenlő megosztása a sikeres házasság feltételei közül az első háromban szerepel a hűség és a szeretet után. Ez azt jelenti, hogy ha meg tudod tervezni a pároddal a heti takarítás beosztását, máris óriási lépést tettetek a boldog házasság felé.

Az ápolónők jószívűek és kedvesek

Természetükből adódóan az ápolónők kitűnőek a másokkal való együttérzésben és az önzetlen segítségnyújtásban. Noha ezt tekinthetjük munkaköri kötelességüknek is, az ápolásban dolgozóknál alapvetően szükséges egy olyan személyiség, aki képes másoknak szentelni életét.

Egy 2014-es tanulmány szerint a jószívűség egy házasságban elengedhetetlen, hiszen sokkal elégedettebbé teszi a feleket. Ha odafigyelsz arra, hogy a párod jól érezze magát, teszel azért, hogy jobb napja legyen, megmutatod neki, mennyire fontos számodra és ezt vissza is kapod tőle, azon állhat vagy bukhat egy házasság.

Tudják, hogyan őrizzék meg a hidegvérüket

A munkájukkal együtt járó hatalmas nyomás megtanította az ápolónőket arra, hogyan maradjanak nyugodtak és hogyan tudjanak koncentrálni a feladatukra a legnehezebb körülmények közt is. Ez a józan ész a házasságban az érettség jele, egy olyan tényező, amit a házasság előnyére lehet fordítani.

Egy stabil és egészségesen működő házassághoz alapvetően fontos, hogy olyasvalakivel köttessen meg, aki azonos érettségi fokkal rendelkezik. Az érettséget sokszor az életkorral kapcsolják össze, de egyes felnőttekből mégis hiányzik. Ilyenkor alakulhat ki házaspár között szülő-gyerek kapcsolat, amikor az egyik fél folyton felelősnek érzi magát a másikért.

Odafigyelnek a másik fájdalmára

Ha egy ápolónő a feleséged, annak számtalan előnye van, de az egyik legfőbb ezek közül, hogy a személyében van egy otthoni orvosod is. Ha bármilyen kiütést látsz magadon vagy rosszul érzed magad, máris ott van, hogy megmentsen.

Orvosi tudásával, amit a gyakorlatban és a tanulmányai során szerzett, értékes segítséget nyújthat. Ráadásul biztosan fog emlékeztetni arra, hogy az esedékes szűréseket el ne felejtsd.

Ne aggódj, már mindent látott!

Munkája természetéből adódóan egy ápolónő már találkozott az összes testnedvvel, és számtalan émelyítő tapasztalatban volt már része. Ezért biztos lehetsz benne, hogy még a legkiszolgáltatottabb helyzetedben sem fognak kikerekedni a szemei.

Az elfogadás a nyíltságon, az őszinteségen és a bizalmon múlik. Ezek mindegyike hozzátartozik egy jól működő párkapcsolathoz. Amikor úgy érzed, a párod valamiért elítél, elkezdesz azon gondolkodni, hogy valami baj van veled, és próbálsz változtatni magadon, hogy a párod elfogadjon. Ez egészségtelen kapcsolatot eredményez és rengeteg fájdalmat, amivel csak bántod majd magad.

Biztos munkájuk van

Hosszú órákat dolgoznak, amivel jelentősen hozzájárulnak a család anyagi stabilitásához. Az ő fizetésük is kell ahhoz, hogy nyáron a család vakációzni mehessen. Elkötelezettségük a munkájuk iránt szintén hozzátesz a házassághoz, hiszen láthatod, hogy mindent megtesz a családért.

Sokat dolgoznak, de élvezni akarják a munka nélkül töltött időt is

Nagy szükségük van rá, hogy a munka és a magánélet között megteremtsék az egyensúlyt, és hogy a munkán kívüli időt is tartalommal töltsék meg. A stresszes hétköznapok után vevők a különböző aktív kikapcsolódásokra, melyek teljesen mások, mint a munkájuk.

A boldogsághoz pedig hozzátartozik, hogy a munka nélkül töltött idő is élményekben gazdag legyen. Ezt szolgálja az utazás, vagy ha egy olyan elfoglalt munka mellett, mint amilyen az ápolónőké, erre nem sok idő jut, akkor kitűnő lesz egy jó hobbi is.

betöltés...