9 furcsa hajkészítési trükk, amit tuti te is ki fogsz próbálni

Az internet telis tele van olyan videókkal és tippekkel, mellyel csodálatos hajkoronát lehet varázsolni. Köztudott, hogy akinek egyenes a haja, göndört szeretne, akinek meg göndör az egyeneset szeretne. Vannak trükkök, amik valóban bejönnek és tényleg elképesztő kreálmányokat lehet velük készíteni, de akad olyan is, ami egyáltalán nem hatékony. A mostani posztunkban 9 olyan trükköt hoztunk el nektek, melyeket a csajok kipróbáltak és valóban működtek. A végén persze lesz kettő másik, amivel semmilyen hatást nem lehetett elérni, de ahogy a mondás tartja a “Puding próbája az evés.”

1, Szerezz be szívószálat

Először meg kell mosni a hajat, majd egyesével fel kell tekerni a tincseket a szívószálakra. Ha azokat rögzítetted, akkor hagyd egy éjszakát át pihenni. Tény, hogy kényelmetlen egy ilyen hajkoronával aludni, de az eredményért megéri a szenvedés. A hatás kb. egy hétig fog tartani.

2, Terjedelmes lófarok készítése

Kösd fel a hajad lófarokba, majd hajtsd előre a copfot és a hajgumihoz tegyék egy közepes méretű csatot, majd hajtsd rá a hajad. Voilá, meg is van a terjedelmesebb és dúsabb lófarok, amiről mindig is álmodtál.

3, Készíts frufrut hajvágás nélkül

Bizony úgy is lehet frufrut csinálni, hogy ehhez nem vágatod le a hajad. A fej közepén szedj össze egy kis hajat, majd készíts egy kis copfot, amit előrehúzol a homlokodhoz. Egy csat segítségével rögzítsd, majd próbáld meg úgy szétoszlatni a tincseket, hogy természetes hatású frufrut kapj.

4, Haj felfrissítése babahintőporral.

Tegyél egy kis port a tenyeredbe és dörzsöld be vele a hajtöveket. Egy fésű segítségével távolítsd el a felesleges port a hajadból. Ez majd felszíva a felesleges zsírt a hajadról és egy-két napot még tudod csúsztatni a hajmosást.

5, Göndör fürtök fapálcikákkal

Ahogy a legelső képnél említettük, itt is érdemes hajat mosni a művelet előtt. Ha beszerezted a megfelelő pálcikákat a haj elkészítéséhez, akkor nincs más dolgod, mint a tincseket egyesével felcsavarni a pálcikákra. Ezután fújasd meg a hajad hajszárítóval, majd miután úgy érzed megszáradt, vedd ki a pálcikákat a hajadból.

6, Haj statikusságának csökkentése

Annak érdekében, hogy elkerüld ezt a merőben kellemetlen állapotot, azt kell tenned, hogy egy alufóliadarabot rácsavarsz a hajkeféd fogójára és így fésülöd ki a hajadat. Ettől biztosra veheted, hogy nem fog szállni a hajad.

Így tekerd be a fésűt:

7, Babahajszálak elfésülése fogkefével

A babahajak elfésüléséhez használj fogkefét, de egy szempillaspirál kefe is tökéletesen megfelel a célra. A hajszálak így nem fognak mindenfele kilógni, hanem odasimulnak a hajadhoz.

8, Hajegyenesítő a göndör tincsekért

Vegyél a kezedbe egy vékony szálat és csavard fel úgy, mintha egy karika lenne (lásd bal kép), tedd rá a hajvasalót, hagyd rajta néhány másodpercig, majd engedd el, és kész is. Sok időt igényel azonban, hogy az egész hajad ilyen legyen, sőt a vastag szálú hajjal rendelkezőnek még többre van szükség.

9, Hullámosítás egyenesítővel

Oszd el 4 részre a hajad, majd mindegyiket fond be. Mindegyik fonaton menj át többször vasalóval, majd engedd ki a hajad és kész is vannak a szép hullámok.

Bónusz: Nem minden trükk hasznos

Ha hullámos hajat szeretnél, akkor csavard be a képen látható módon a hajad és tegyél rá egy fél literes poharat. Majd próbáld így megszárítani a hajadat. Ezen módszer szerint a hajnak hullámosnak kellene lennie, ám ez nem jön be, mert egyenes marad.

A bloggerek újabb módszert mutattak a hullámos haj elérése érdekében. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy hajpántot tenni a nedves hajadra és a végeit rácsavarni pántra. Hagyd így egy éjszakán át, és reggel csavard ki a hajad. Állítólag így hullámos lesz, de megint csak nem történik semmi.

Ti is szoktatok ilyeneket alkalmazni a netről?

betöltés...