Szoktál rosszat álmodni? Ez a 10 leggyakoribb rémálom valós jelentése.

Tisztában vagyunk vele, hogy kellemetlen és félelmetes érzés, amikor az embernek rémálmai vannak, ám ezek pont ugyanolyan fontosak, mint a kellemes érzéssel eltöltő álmok. Minden rossz álomképnek egyedi jelentése van, ami megpróbálja felhívni a figyelmet arra, hogy valami nem stimmel. Míg a szép és kellemes álmok általában a vágyainkat ábrázolják, addig a rémálmok a stressz szintünkhöz, félelmeinkhez köthetők. Viszont azt meg kell jegyeznünk, hogy ezeket az álmokat nem szabad szó szerint értelmezni, mert valójában mindegyiknek szimbolikus jelentése van. Ha természeti katasztrófáról álmodsz, nem valószínű, hogy ezektől félsz inkább a mögötte megbújó jelentéstől, ami lehet félelem, szorongás, stressz, sérelmek… stb. Ma összegyűjtöttük nektek a leggyakoribb rémálmokat és azok képletes jelentéseit.

1, Csapdában vagy, esetleg elvesztél.

Nem igazán van ennek rejtett üzenete egyszerűen csak arról van szó, hogy olyan élethelyzetbe vagy szituációba keveredtél, ahonnan egyelőre még nem találod a kiutat, de rajta vagy az ügyön.

Előfordult már, hogy arról álmodsz, hogy mások olyan dolgokra próbálnak sarkallni, amihez neked semmi kedved, vagy úgy érzed kifogytál a lehetőségekből? Nos, ez annak a jele is lehet, hogy egy ideje őrlődsz valamin. Próbálj meg rájönni, hogy mi az, ami ekkora hatással lehet rád és oldd meg.

2, Megfulladsz/lezuhansz.

Ha úgy érzed, hogy álmodban meg akarsz fulladni az azt is jelentheti, hogy olyan feladatot kaptál, amit nem igazán szeretnél megtenni és ennek a felelősségtudata emészti a lelked. Az emiatt felgyülemlett stressz és szorongás olyan álmokat vált ki, amiben gyakori a zuhanás vagy a fulladás.

Előfordulhat, hogy kezded elveszíteni minden reményedet, félsz, hogy nem tudod megoldani a problémát. Azonban, ha az álmaidban megpróbálsz mindent megtenni, hogy elkerüld a kellemetlen szituációt, az igazság szerint megmutatja, hogyan kezeled a való életben történő problémáidat.

3, Tönkrement elektronikai eszközök/telefonhívás

Arról álmodsz, hogy próbálsz felhívni valakit, de a vonal másik végén lévő illető nem akar válaszolni vagy esetleg a laptopot hibásodott meg és az egész képernyő elsötétült? Annak ellenére, hogy nem számítanak annyira félelmetes álmoknak komoly jelentéssel bírnak.
Az elromlott telefon annak a jele is lehet, hogy valakivel megromlott a barátságod és ezt nehezen tudod feldolgozni. Amennyiben ezt az álmot gyakran látod, ideje végig gondolni, hogy kire is utalhat. Ha rájöttél próbáld elsimítani vele a nézeteltéréseket.

4, Helytelen öltözködési stílus/ pőreség.

Ma már kortól függetlenül nagyon sok embernek vannak önbecsülési problémái. A ruhát egyfajta védelemnek gondolod, amivel bárhol, bármikor képesek vagy elrejteni a gyengeséged és félelmed. Amennyiben teljesen jól érzed magad pőrén, akkor nincs mitől tartanod, hiszen természetesen viselkedsz, nincsenek önérzeti problémáid. Viszont, ha kellemetlenül érzed magad akkor, ha nincsenek rajtad a gönceid, ott bizony önbecsülési gondok lehetnek.

5, Természetei/ ember okozta katasztrófák.

Ha valamilyen természeti katasztrófa szerepel az álmaidban az annak a jele, hogy frusztrált és stresszes vagy valami miatt. Az ilyen álmok elvileg előre megjósolják a közelgő gondokat.

Úgy gondolod, hogy az elkövetkezendő feladatokat és teendőket nem tudod megoldani, ezért azt hiszed az életed teljesen összeomlik, mint egy kártyavár. Az ehhez hasonló helyzeteknél alakulnak ki a katasztrófát tartalmazó álmok, amik, ha folyamatosan visszatérnek, akkor nincs más választásod, mint végig gondolni, hogy mi idézheti elő.

6, Vizsgahelyzetben gyenge teljesítményt produkálsz

Annak ellenére, hogy már több éve befejezted a sulit, nem annyira szokatlan, hogy vizsgával kapcsolatos álmaid legyenek. Ez a fajta álom nagyon sok infót el tud árulni a jelenlegi lelkiállapotodról.

Ha lehetőséged lenne visszamenni az időben, és az összes cselekedetedet osztályozhatnád, te milyen jegyeket adnál magadnak? Ha úgy gondolod te minden tőled telhetőt megtettél, ám a jegyed egyáltalán nem ezt mutatja, akkor nagy valószínűséggel a való életben sem ismerik el a munkádat.

7, Tönkrement otthon, vagy ingóság

A házak, mindegy, hogy az nagy vagy kicsi valójában minket tükröznek. A külső megjelenése a mi kinézetünket a belső dekoráció pedig a belbecsünket ábrázolja. Ha a házon belül valami meghibásodik, akkor igazából elárultan és átverve érezzük magunkat. Amennyiben ingóságok tűnnek el, az annak a jele, hogy az érzéseid nem tiszták, valami zavarja őket. Ha eltulajdonítottak valamit az otthonodból az azt szimbolizálja, hogy egy számodra fontos dolog veszélyben van.

8,  Meghibásodott gépjármű

Két dolgot is szimbolizálhat, a testünket és a lelkünket. Ahogy a háznál említettük itt is hasonló a felállás. A kocsi külseje a mi megjelenésünkre a motor pedig a belső tulajdonságainkra utal. Az álmunkban olyan kocsiban ülünk, ami gyönyörű állapotban van viszont a motorja nem indul? Nos, ez megint csak önértékelési problémát jelenthet. Amennyiben tehetetlenül ülünk arra várva, hogy becsapódjunk a baleset során, az gyengeséget árul el rólunk.

9, Megbetegedés, vagy halál

Annak ellenére, hogy elég ijesztően néz ki, ha saját halálunkról álmodunk az még nem azt jelenti, hogy negatív jelentése van. Ez annak a jele is lehet, hogy életünkben egy olyan szakaszhoz értünk, amit ideje lenne lezárni. Ha sérülést szereztünk az álmunkban az azt szimbolizálhatja, hogy a valóságban bántottak bennünket. Amennyiben egy szerettünk szenved valamilyen gyógyíthatatlan betegségben az az énünk egy elvesztett részére utalhat. Ha mi fekszünk a halálos ágyunkon, az annak a jele, hogy olyan szituációba keveredtünk, amiből képtelenek vagyunk kimászni.

10, Valaki üldöz esetleg meg is támad.

Az efféle álmok is nagyon gyakoriak. Általában akkor álmodunk ilyenről, ha egy számunkra félelmetes helyzetbe keveredtünk. Ebben a helyzetben egyértelmű jelei vannak annak, hogy szorongás lett úrrá rajtunk. Figyeld meg, hogyan viselkedsz akkor, ha ilyet álmodsz. Ez azért fontos, mert nagy a valószínűsége, hogy pontosan ugyanúgy reagálsz, ahogy a valóságban szoktál ha stresszes helyzettel állsz szembe.

betöltés...