Egy elefánt, aki 15 év után is felismerte egykori gondozóját. A megható találkozásról videofelvétel is készült.

Nagyon sokan abban a hitben vannak, hogy az állatok és az emberek között nem lehet harmonikus kapcsolat. Pedig ez tévedés. Úgy, ahogy a háziasított kutya és macska is örömmel fogadnak, mikor hazaérünk, a vadon élő állatok is ugyanúgy ki tudják fejezni boldogságukat legalábbis akkor, ha kezdetek óta neveljük őket. A minap egy nagyon érdekes és megható történet illetve videó ütötte fel a fejét az interneten, ahol egy férfi újra találkozott egy régi kedves barátjával.

A férfi állatgondozóként dolgozott annak idején Skóciában, Glasgowban, ahol egy fiatal elefántot kellett ellátnia nap, mint nap. Az álltat 1970-ben 80-ban került az állatkert tulajdonába, ahol szükség volt egy olyan gondozóra, aki nem fél elefántok közé menni. Peter Adamson volt ez az ember.

Miután a férfi elhagyta Skóciát búcsút kellett mondania barátjának a Kirsty névre hallgató ázsiai elefántnak. Nemrég azonban kiderült, hogy Kirsty-t átvitték Németországba és Peter kapva kapott a lehetőségen, hogy meglátogassa régen látott elefántját. 15 éve nem látták egymást, így Peter egy kicsit tartott attól, hogy Kirsty nem fogja őt felismerni.

Ez nem így lett. Az elefánt még ennyi idő után is megismerte egykori gondozóját, akinek nagyon megörült. A férfi folyamatosan simogatta beszélt hozzá, az állat pedig élvezte és folyton-folyvást ott volt mellette és egy tapodtat sem tett.

A találkozásról videofelvétel is készült, ami felkerült a világhálóra és futótűzként kezdett terjedni a felhasználók között. Mindenki, aki látta a felvételt meg volt hatódva, de örültek is, hogy végre újra találkozhattak ennyi év után.

A videó felvételt alább meg is tekintheted.

Te mit gondolsz róluk? Aranyosak nem igaz?

betöltés...