Ilyen esküvői ruhában mennek férjhez a menyasszonyok a világ minden táján.

Nálunk szokássá vált, hogy a menyasszonyok hófehér ruhában mennek férjhez, melyet gyönyörű fátyol ékesít. De ez nem minden országra jellemző, ugyanis mind a keleti vidéken, mind nyugaton más és más ruházatban mondják ki a boldogító igent. Indiában például az jellemző, hogy a menyasszonyok színes, arannyal díszített száriban mennek férjhez, kezükön henna mintákkal, orrukban karikával. Kenyában viszont gyöngyökkel díszített gallért viselnek a menyasszonyok. Ebből is látszik, hogy ahány ország, annyi szokás uralkodik. Mai cikkünkben elhoztunk néhány képet, amivel bemutatjuk, hogy milyen esküvői ruhákban mennek férjhez a menyasszonyok a világ minden táján.

1, Jemenben a menyasszony általában arany sínű ruhát visel, sok családi arany- és ezüst ékszerrel.

2, A japán menyasszonyok hófehér kimonót viselnek, amely a tisztaságot és a szűziességet szimbolizálják.

3, Kazahsztánban a menyasszony egy hagyományos esküvői fejdíszt, visel, amit saukele-nek hívnak. Ez egy új élet kezdetét szimbolizálja, mint egy törvényes hitves.

4, A mongol menyasszonyok úgynevezett „deel” nevű ruhát viselnek, mely évszázadok óta hagyományos esküvői ruhának minősül Mongóliában.

5, A kenyai menyasszonyok nehéz, gyöngyös esküvői gallért, frizurát, karkötőt viselnek gyöngyös tehénbőr-kendővel.

6, Norvégiában a hagyományos esküvői ruhát „bunad” néven ismerik, mely egy ezüst ékszerekkel díszített hagyományos viselet. Ezzel elűzik a gonosz szellemeket.

7, A hagyományos indonéz esküvői viselet Jakartában rengeteg arany ékszerből, díszből, és bonyolult mintákból áll. Az ara feltűnő színeket és díszes fejdíszt visel a menyegző alatt.

8, Dél-Afrika hagyományos esküvői öltözéke egy „inkehli” nevű menyasszonyi kalapból áll a rajta lévő ruhát pedig színes gyöngyök ékesítik.

9, Türkmenisztánban a menyasszonyok a fejük tetejétől a lábuk ujjáig köpenyt viselnek amelyek azt a célt szolgálják, hogy távol tartsák maguktól a gonosz szellemeket.

10, Tibetben a vőlegény adja az esküvői ruhát és az ékszereket a menyasszonynak, mely egy gyönyörű fejdíszt és néhány ezüst ékszert foglal magába.

11, Oszétia menyasszonyai hosszú ujjú ruhát viselnek, melyek szép hagyományos motívumokkal vannak díszítve.

12, Dél-Koreában a menyasszony egy úgynevezett „hanbok” -ot visel, mely egy hagyományos, világos színekkel és egyszerű vonalakkal rendelkező ruha.

13, A román menyasszonyok henger alakú fejdíszit viselnek a nagy napon, mert úgy vélik ez távol tartja a gonosz szellemeket és erőket.

14, A Gora régióban (Koszovó és Macedónia között) a menyasszonyok arca teljes egészében be van festve, mellyel a rossz szerencsét akarják távolt tartani.

15, Az indiai menyasszonyok színes szárit viselnek az esküvőjük napján, amely a származási helyüket tükrözik. A kezüket henna minta díszíti és arany ékszereket viselnek.

16, Az etióp esküvői ruha sötét lila és arany színű bársonyköpenyből valamint koronából áll.

17, Eritreában a menyasszony különleges fejfedőt visel, amely teljesen elfedi az arcát, hogy a vendégek ne láthassák őt.

18, Srí Lankán a menyasszonynak egy olyan ékszer ékesíti a homlokát, melyet az édesanyjától kap. Ez az ékszer az örökkévalóságot szimbolizálja eme jeles napon.

19, A kínai menyasszonyok qipao-t viselne, mely egy piros színű selyem ruha, ami a szerencse és a gazdagság szimbólumaként is szolgál.

Nektek melyik tetszett a legjobban?

betöltés...