9 kép, ami bemutatja, hogyan változna meg a világunk, ha hirtelen eltűnne az internet

Ma már el sem tudnánk képzelni az életünket internet nélkül. A világhálón keresztül tudunk rákeresni olyan dolgokra, amik érdekelnek bennünket, ezen keresztül tudjuk elintézni a befizetéseinket, a legfontosabb életeseményeinket ennek segítségével tudjuk megosztani és még sorolhatnám, hogy mivel könnyíti meg a mindennapjainkat. Igen ám, de mi történne akkor, ha egyik pillanatról a másikra meg lennénk ettől fosztva. Mai cikkünkben olyan illusztrációkat gyűjtöttünk össze, ami betekintést enged egy internet nélküli világba.

Statisztikai adatok alapján percenként 187 millió email-t küldünk el. Tehát ha nem lenne internet, kénytelenek lennénk újra galambpostával üzenni.

Körülbelül 500.000 bejegyzés jelenik meg percenként a Facebookon. Ha nem lenne internet, mindenki táblával a kezében mászkálna, amire gondolatok ezreit írhatják fel.

Nagyjából 1 milliárd/percre tehető azoknak az üzeneteknek a száma, amit Facebook Messengeren küldünk egymásnak. Ha a világháló megszűnne, jó sok kézbesítőre lenne szükség.

Egyetlen nap alatt közel 300 millió darab fotót osztunk meg a Facebookon. Ennek hiányában kénytelen lenne mindenki kinyomtatni a képeket és teletűzdelni vele a várost.

A Google segítségével minden egyes percben körülbelül 3,7 millió keresést indítunk el. Ha nem lenne net, akkor a boltokban, áruházakban, benzinkúton, gyógyszertárban… stb. kérdeznénk rá arra, amit tudni szeretnénk.

Youtube-on 4,3 millió videót nézünk meg percenként. Ha ez nem lenne, akkor a valóságban történt dolgokat, például hóesést, szivárványt, jégesőt néznénk szüntelen.

Minden egyes percben 375.000 applikációt telepítünk az elektronikai eszközeinkre. Ha nem lenne se mobilinternet, se wifi akkor saját magunknak kellene rájönnünk bizonyos dolgokra, például, hogy hány kilométert gyalogoltunk le egy nap.

A Facebookon, minden egyes percben átlagosan 973.000 felhasználó van jelen.

A Tinder nevű társkereső alkalmazásban percenként 1,1 millió embert húzunk jobbra. Ha internet nélkül kellene élnünk, akkor a valóságban lökdösnénk az embereket.

Te tudnál ilyen világban élni?

betöltés...