Emlékeztek még Tyrion-ra, a Trónok Harcából? Így nézett ki gyerekkorában

Aki nézi a világ legmenőbb és legizgalmasabb sorozatát, bizony a Trónok harcáról beszélünk az tudja, hogy ki is Peter Dinklage. A színész Tyrion Lannister karakterét személyesíti meg, akit családja mélységesen szégyell, hisz törpeként jött világra. Testvérei őt okolják édesanyjuk halála miatt. Apja csak kötelességtudatból neveli úgy, ahogy többi gyermekét, de azt minden elismeréssel, ugyanis az előjogait is biztosítja neki. Annak ellenére, hogy senki sem veszi komolyan, ő a legokosabb és legintelligensebb karakter mind közül. Ő az, akinek mindenről van információja, megtalálja a számára legkedvezőbb helyzeteket és megpróbál segíteni másoknak, már ha megérdemlik. Eme sorozat rajongói mondhatni őt tartják a legérdekesebb szereplőnek, ami nem is csoda. Viszont kevés embernek van infója Peter valódi életével kapcsolatban.

Népszerűsége lehetővé tette számára, hogy most ő diktálja a szabályokat. Amikor diák volt, osztálytársai folyamatosan csak kinevették és gúnyolták őt, mert nem értették, milyen betegsége is van neki.

Egy interjú keretein belül beszélt a magasságáról és a következőket mondta:

„Tinédzserként nagyon bosszantott a magasságom és hagytam, hogy rám telepedjen a dolog. Keserűséget és haragot éreztem miatta és falakat vontam magam köré. Aztán amint idősebb lettem, rájöttem, hogy muszáj némi humorral kezelni az egészet. Elvégre a magasságom nem az én problémám, hanem másoké”.

Peter, achondroplasia nevű betegségben szenved, vagyis a törpenövésben. Karjai és lábai megálltak a növekedésben, viszont testének többi része normálisan fejlődött tovább, úgy, mint egy egészséges embernek. Jelenlegi magassága 135 centiméter.

A férfi már egészen fiatalon eldöntötte azt, hogy színészként akar dolgozni és ezért az álomért mindent meg is tett. Legelső szerepe az 1995-ben bemutatott “Csapnivaló” című amerikai vígjátékban volt.

2003-ben világhírnévre tett szert “Az állomásfőnök” című film miatt. Karakteréről nagyon pozitívan vélekedtek a film kritikusok.

2011-ben szerepet kapott a Trónok harca című sorozatban, ahol Tyrion Lannistert személyesítette meg. A sorozat óriási népszerűségre tett szert az emberek körében. Gyakorlatilag a megszállottjává váltak, mert sosem lehetett tudni, hogy milyen fordulatokat hoznak az események.

Peter Dinklage jelenleg a leghíresebb törpenövésű ember Hollywood történelmében.

Magánélete nagyon szerencsésen alakult, ugyanis rátalált a szerelem és 2005-ben feleségül vette Erica Schmidtet, aki egyébként színházi rendezőként dolgozik. Közös gyermekük is született, a kis Zelig 2011-ben látta meg a napvilágot. Elmondásuk szerint nagyon boldogok együtt és remélik, hogy szerelmük még sokáig ki fog tartani.

Nektek mi a véleményetek róla?

betöltés...