Milyen mértékben vagy idegileg kimerült? Ez a rövid teszt megmutatja

Most, hogy itt vannak a kertek alatt az ünnepek és az év vége, mindenki kimerültnek és stresszesnek érzi magát, mert semmi sem úgy akar sikerülni, ahogy előre megtervezték. Ez még jobban felhúzhatja és bosszanthatja az embert, főleg ha határidőre kell valamit teljesíteni. A legtöbb ember, ilyenkor nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is teljesen le tud merülni, ilyenkor viszont nagyon fontos, hogy egy kicsit kipattanjanak a mókuskerékből és szusszanjanak egy keveset. Az érzelmileg és szellemileg leamortizált emberek egyszerűen nem tudnak rendesen odafigyelni sem a munkájukra sem a hétköznapi dolgokra. Ha tudni szeretnéd te is közéjük tartozol-e, akkor nem kell mást tenned mint megoldani egy nagyon egyszerű kis tesztet, amihez a szemedre lesz szükség.

Te mit látsz meg először ezen a képen?

Amennyiben az óriási oroszlánfejre lettél figyelmes és azt szúrtad ki első körben, akkor az annak a jele, hogy már a határaidat feszegeted és érzelmileg teljesen le vagy szedálva. Ha nem akarod teljesen tropára tenni magad, fontos, hogy odafigyelj magadra és egy kicsit pihenj. Hagyd a takarítást másra, vagy máskorra és pihenj. Végy egy forró fürdőt, néz a kedvenc sorozatodból pár részt, nassolj egy kicsit, ha az esik jól. Megérdemled a pihenést ennyi idő után.

Ha a jobb sarokban pihenő és fekvő oroszlánfalka keltette fel először a figyelmed, akkor jó hírünk van még nem vagy mentálisan teljesen elfáradva. A te kritikus pontod még odébb van, de azért neked sem árt vigyázni magadra. Menj el nagy sétákra a közeli parkba vagy a környékre, olvass egy izgalmas könyvet, vagy tölts időt azokkal, akikkel jól érzed magad.

További dolgok amik arra utalhatnak, hogy mentálisan el vagy fáradva:

Rendszeresen túl van terhelve az agyad

Ha folyamatosan túlterheled az agyad, mindig csak kattog, túráztatod, azzal csak azt éred el, hogy nem leszel annyira hatékony sem a munka világában, sem az otthoni teendőkben. Nem szabad túlzásba esni, hagyd az agyadat egy kicsit pihenni. Relaxálj és kapcsolj ki.

Benne ragadtál a mókuskerékbe

Érzelmi szint csökkenésre utalhat, ha minden egyes tevékenységet rutinból végzel el. Például, mindig ugyanazon az útvonalon mész dolgozni, ugyanakkor ebédelsz, ugyanazt eszed, ugyanakkor olvasol és mész lefeküdni. Ezt egy idő után teljesen meg lehet unni, ezért érdemes kiszállni a mókuskerékből és szusszanni egy kicsit.

Gondolkodás helyett előbb cselekszel

Ez annak a jele, hogy a lehető leghamarabb akarsz átesni bizonyos dolgokon és nem gondolod át alaposan, hogy mit is csinálsz. Ha nem akarsz tévesen cselekedni ajánljuk, hogy pihenj le és aludd ki magad, foglalkozz magaddal, és ha kellő energiát szedtél össze, akkor tettek előtt gondolkodj.

Bizalmatlan vagy mindenki felé

Az is az érzelmi és mentális kimerültségre utal, ha a szó szoros értelemben senkiben sem bízol. Ebben az esetben a család, és a közeli barátok sok segítséget adhatnak. Ülj le velük beszélgetni, mond el mi zavar, mik a problémáid és kérj tanácsot. Hidd el egy idő után újra bízni fogsz az emberekben.

Észrevetted ezeket magadon?

betöltés...