A testbeszéd az egyetlen, ami akaratodon kívül mindent elárul rólad és kapcsolataidról

Az emberi viselkedésről már számos tanulmány készült, mivel nemcsak roppant érdekes feladat ennek feltárása, hanem a mindennapokban is óriási segítségünkre lehet, ha jól ismerjük azt. A legalapvetőbb testbeszéd-jelentésekkel mindenképpen érdemes tisztában lennünk, ugyanis elősegítenek minket a kapcsolatteremtésben, valamint a már meglévő kapcsolataink ápolásában is. Cikkünkben 14 olyan árulkodó testbeszédet találsz, amelyek szavak nélkül is egyértelmű jelet adnak nekünk partnerünk irántunk táplált érzéseiről.

Ha a szemkontaktusok hossza tovább tart, mint egy másodperc, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az illető számára nem vagyunk közömbösek és valószínűleg tetszünk neki.

Ha egy beszélgetés vagy sétálás közben a partner a lehető legtöbbször próbál meg felénk fordulni a testével, sőt, akár meg is érint minket, az szintén az utánunk való érdeklődésének egyik ki nem mondott jele.

Ha egy nő szimpátiát érez valaki iránt, akkor öntudatlanul is közelebb próbál kerülni hozzá.

A férfiaknál ugyanez a bátrabb közeledésben nyilvánul meg, ha közelebb szeretnének kerülni a nők intimszférájához, ha pedig alkalmuk adódik rá, akkor kapcsolatot is teremtenek velük, például egy váll-simogatással.

Ha a kezetek túl sokszor találkozik, illetve az érintések ideje hosszabb az átlagosnál, az a kölcsönös szimpátia egyik jele.

Ha valaki vicceset mond, majd azt követően rögtön rád néz, az egyáltalán nem véletlen. Ugyanis, így próbál megbizonyosodni arról, hogy jól szórakozol a társaságában. Ez pedig oda-vissza működik: ha valaki minden alkalommal nevet azon, amit mondunk, akkor nagy valószínűséggel tetszünk neki és így szeretné a tudtunkra adni, hogy jól érzi magát a társaságunkban.

A férfiak viszonylag ritkán mosolyognak a fényképeken, tehát, ha egy férfi mosolyog a közös képeken, akkor teljesen biztos, hogy szeretne megfelelni partnerének.

Ha észreveszed, hogy az illető a tiédhez hasonló hangokat és gesztikulálásokat használ, így igyekszik lemásolni a gesztusaidat, az szintén irántad táplált érzelmek tudat alatti megnyilvánulása.

Ha valaki elfordul tőlünk a teljes testével, miközben beszélgetünk, az az egyértelmű ellenszenv és elutasítás jele.

Ha a partnered lefekvés után azonnal elfordul és “elzárkózik” tőled, az könnyen aggodalomra adhat okot.

Ha partnered a poénkodásodra erőltetett mosollyal és közömbösséggel válaszol, akkor valószínű, hogy teljesen hidegen hagyod őt. Emellett pedig egy esetleges közeledésedre biztosan elutasító választ kapsz majd.

A mellkasnál átkulcsolt kezek az egyik legnyilvánvalóbb módja annak, hogy a partnered szavak nélkül is kifejezze számodra, hogy egyáltalán nem érzi jól magát a társaságunkban.

Abban az esetben, ha egy férfi nem tartja be az alapvető etikett szabályait, például nem nyitja ki az ajtót, nem enged maga elé vagy séta közben egyszerűen lehagyja a parterét, az szintén aggodalomra adhat okot, ugyanis ez azt jelenti, hogy az érzelmei nagy valószínűséggel már nem a régiek.

A “kiábrándult” emberek gyakrabban látják meg a hibáinkat és hívják fel rájuk a figyelmünket. “Már megint kócos a hajad”. Ez a mondat például nyilvánvaló jele annak, hogy már nem fogad el bennünket olyannak, amilyenek vagyunk.

betöltés...