11 csodálatos hely, ahol mindenki szívesen kezdene új életet

Nem egy és nem is két ember van a bolygón, aki más országban találta meg a számításait és a boldogságot. Persze az úti célok változhatnak, de mindenki egy olyan helyre vágyik, ahol jó idő van, gyönyörű tájjal találkozik minden egyes nap, amikor kinéz az ablakon, és ahol nem kell jó mélyen a pénztárcába nyúlni azért, hogy a mindennapi megélhetést biztosítsa. A nyaralóövezetek tökéletesek arra a célra, hogy az emberek felfedezzék, hol telepednének le szívesen egyedül vagy családjukkal együtt. Nem kell a legmenőbb, leglátogatottabb helyekre gondolni, ugyanis a kevésbé népszerű és eldugott szigetek, városok is lehetnek ugyanolyan mesébe illőek. Mostani posztunkban 11 helyet hoztunk el nektek, ahol nagy valószínűséggel mindenki szívesen kezdene új életet.

1, Cook-szigetek fővárosa, Avarua

Avarua egy csodálatos hely, mely ugyanolyan nyugalmat áraszt magából, mint például a Maldív-szigetek. Annyi a különbség, hogy nincs annyi turista, ami még szuperebbé teszi a helyet, mert az embernek nincs az az érzése a nyaralása alatt, hogy heringpartiba jött. Körülbelül 40 ezer forintért lehet bérelni házat, amiben egy hónapon keresztül lehet pihenni. Mivel gyönyörű és nyugodt hely, sokan szeretnének itt ingatlant venni, ám erre még nincs lehetőség, de bérelni bármikor lehet őket.

2, Csehország, Český Krumlov

Egy igazán kellemes hangulatú kis város, melynek egyik nevezetessége a krumlovi vár. Ezen a helyen több rendezvényt és fesztivált is szoktak tartani, például reneszánsz stílusút, vagy rózsa fesztivált. Mivel nagyon hangulatos, ezért rengetegen szeretnek ide ellátogatni. Akadnak, akik minden évben legalább egyszer meglátogatják ezt a csodás várost, mely nemcsak este, hanem nappal is képes levarázsolni a turistákat. A legjobb az egészben, hogy a páratlan látvány mellett még olcsó is, ugyanis egy három fogásos vacsora kb. 6-7 ezer forint.

3, Kambodzsa, Koh Thonsáy

Egy eldugott kis sziget Kambodzsa déli részén. Ezen a helyen szinte nem is lehet emberrel találkozni, ugyanis csak néhány halászattal foglalkozó család él elszórtan a területen. Mivel nem annyira keresett hely, ám ez is maga a nyugodtság paradicsoma, ezért potom pénzért lehet házat bérelni. Lehetőség van a tengerparton élvezni a kellemes szellő és napsütés kombóját, de a kalandra vágyó nyaralók elfedezhetik a hely barlangjait, természeti világát. A tengeri herkentyű szerelmeseinek pedig van egy jó hírünk. Az itt élő halászok kb. 2000 forintért cserébe a szemed előtt készítik el a frissen kifogott rákot, halat, vagy bármi mást.

4, Mexikó, Guanajuato

Bizony nem kell elmenni a nagyobb városokba, hogy csodás dolgokat láss. Vegyük például Guanajuato városát, mely egy pillanat alatt magával ragadja az idelátogatókat. Az ide érkező turisták 50-65 ezer forintért tudnak egy hónapra ingatlant bérelni, és ez idő alatt megismerhetik a város nevezetességeit, történelmét, és szépségeit. A bárok nagyon olcsók, ugyanis egy pohár csapolt sör kb 310-320 forintba. Ha szerencsénk van, akkor lehetőségünk van pont a legnépszerűbb fesztiválkor szállást foglalni, mely a “Cervantino” nevet viseli.

5, Panama, Pearl-szigetek

A Csendes-óceánon található sziget az ott kifogott gyöngyök után kapta a nevét. Egyébként nagyon népszerű volt a kalózok között, ugyanis itt bújtak el a hatóságok elől. Most a turisták menekülőhelye, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolódni és távol lenni a hangos városok zajától. Az itt található házak bérleti díja egy hónapra nagyjából 97 ezer forintnak felel meg. A hely egyik sajátossága, hogy a Lost című sorozat három évadát itt forgatták le.

6, India, Agonda

Talán az egyik legérdekesebb, legjobb programokkal rendelkező hely, mely valóban egy igazi élmény a nyaralók számára. A pihenni vágyóknak a napozás mellett van lehetősége elefánton lovagolni, ami egy igazán különleges élmény. Hab a tortán, hogy rendkívül olcsó hely, ugyanis egyetlen üveg bor kb 160-200 forint között mozog. Az itteni házikók havi bérleti díja kb. 40 ezer forintnak felel meg.

A legjobb, hogy nem kell idegeskedni a sok ember miatt, mivel nagyon kevés látogatója van a helynek.

7, Bulgária, Veliko Tarnovo

Bulgária északi részén van egy gyönyörű városka, mely a Balkán-hegység közelében található. A hangulatos kis város szinte minden egyes része rabul ejti a turistákat, ezért többen is vannak, akik éves szinten látogatnak ide vissza. A festői tájat biztosító város összesen 70 ezer állandó lakót tudhat magáénak. A turisták kb 65 ezer forintért bérelhetnek itt maguknak lakást.

8, Vietnam, Hồ Cốc

Ázsia egyik legszebb helyei között tartják számon, de mégsem látogatják annyian, mint gondolnánk. A hely 11 hektárnyi esőerdőt foglal magába, ami egzotikus látványt biztosít az ide érkezők számára. Ezen a helyen ki kell próbálni a búvárkodást, ugyanis csodaszép korallzátonyokat lehet találni a víz alatt. Az itteni ingatlanok havi bérleti díja kb 50-65 ezer forint között mozog.

9, Albánia, Ksamil

Szinte lehetetlenség levenni a szemünket erről a csodaszép helyről, ahol a tenger azúrkék a természet zöld, és fehér homokos tengerpart van mindenütt. Ennek a helynek a sajátosságai közé tartozik, hogy szó szerint a nyugalom szigete, nem kell mélyen belenyúlni a pénztárcába, mivel egy üveg sör mindössze 90 centbe kerül. Az itt bérelhető ingatlanok havi költsége 32-38 ezer forint között mozog. A napozás, búvárkodás és a friss tenger gyümölcsei ételek fogyasztása mellett van lehetőség lovagolni is a tengerparton.

Bónusz: További két hely, ami garantáltan el fog varázsolni.

Szlovénia, Bledi-tó

Ez a hely gyakorlatilag olyan, mint egy mesebeli világ, ahol a tó közepén található egy nagy kastély, mely csodálatos kilátást biztosít a festői tájra. Az ide érkezők csak csónakkal tudják megközelíteni a kastélyt, ahol szobákat is lehet bérelni. Szinte nincs olyan turista, aki ne próbálná ki, milyen egy ilyen helyen megpihenni.

Bosznia és Hercegovina, Mostar

A macskaköves utcáival, régi kőépületeivel, festői tájával úgy néz ki, mint egy tündérmese helyszíne. A város egyik legszebb része a képen látható Stari Most híd, mely egyben a város központja is. Nagyon kellemes itt kiülni az utcákra, nem csinálni semmit csak elfogyasztani egy csésze kávét és élvezni a napsütést valamint a pihenést.

Nektek melyik hely tetszett legjobban?

betöltés...