9 dolog, amit meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy segíthessenek megmenteni a bolygót

A gyerekek általában azt teszik, amit a szüleiktől látnak, ezért fontos, hogy olyan példát mutassanak, amivel a bolygó érdekeit is szolgálják. Fontos, hogy egészen kicsi korban rávezessék, megtanítsák őket azokra a dolgokra, mellyel ők maguk is sokat tesznek azért, hogy a világ egy jobb hely legyen. Ilyen például a csapok elzárása, a villany lekapcsolása, a szelektív hulladékgyűjtés… és így tovább. Erre mind mind azért van szükség, mert ők a jövő generációi, és ők tudják elhozni a világnak a várva várt változást, amivel a bolygó megmenekülhet.

1, Meg kell tanítani őket arra, hogy a közösségi oldalakat a bolygó megmentésére használják

A közösségi média meglehetősen addiktív lehet a fiatalabb generáció számára, akik különféle tartalmaknak vannak kitéve, s kevesebb időt töltenek a szabadban. Ezt viszont fel lehet használni a bolygó megmentése érdekében. A közösségi oldalakon lévő fiatalokat arra lehet ösztönözni, hogy együttes erővel támogassák és védjék meg a világot, a természetet és persze az emberiséget. Külön csoportokat létre lehet hozni, hogy a megoldásokat és ötleteket cserélgessék.

2, Tanítsd meg nekik, hogyha a káros anyag kibocsátás csökken akkor globális felmelegedés lelassul

A gyermekeket meg lehet tanítani arra, hogy a járművek káros anyag kibocsátása lehet az egyik fő oka a globális felmelegedésnek. Ezt az információt a későbbiekben felhasználhatják jövőbeli döntéseikben, melyek akár pozitív irányba is terelhetik az egész helyzetet. Ha a bolygónkat megfelelő kezek gondozzák, akkor javulhat környezetünk is.

Az egy főre eső járművek számának minimalizálása csökkenti a szén-dioxid kibocsátást és lelassítja a globális felmelegedést. Ezenkívül elektromos és üzemanyag-takarékos autók használatával fellendítik a megújuló energiát.

3, Tanítsd meg nekik, hogy zárják el a csapot

Tanítsd meg a gyerekedet mennyire nélkülözhetetlen és fontos az emberiség számára a víz. Mondd el neki, ha rendszeresen elzárja a csapot, azzal vizet takaríthat meg, sőt mutasd meg neki, hogy gyűjthet esővizet. Azt is meg kell tanítani neki, hogyan zuhanyozzon gyorsabban, ugyanis percenként 17 liter vizet használsz el.

4, Mutasd meg nekik, hogyan gondozzák az állatokat

A gyerekeknek meg kell tanítani, hogy minden élőlényre oda kell figyelni, egyben sem szabad kárt tenni. Meg kell mutatni nekik, hogyan gondoskodhatnak házi kedvenceikről, hogyan szeressék őket, hogyan biztosítsák nekik a biztonságot és így tovább.

El kell mondani nekik, hogy a cirkuszokban látott állatok mennyire rosszul vannak tartva, és, hogy nekik ez mennyire nem jó közeg.

5, Mutasd meg nekik, hogyan kell újrahasznosítani

Ösztönözni kell a gyerekeket arra, hogy hasznosítsák újra a műanyag palackokat, fémdobozokat és kupakokat. El kell mondani nekik, hogy ezek nem bomlanak le és ha eldobálják őket akkor évtizedeken keresztül szennyezhetik a földet. A legjobb mód a bolygó megvédésére, ha szelektíven gyűjtik a hulladékokat, ezáltal nem fog belekerülni a tengerbe és az óceánokba a sok szemét.

6, Etess velük több bioételt

Magyarázd el nekik, hogy az ökológiai élelmiszerek előállítása jobb és kedvezőbb a környezet számára mivel nincsenek műtrágyázva és növényvédő szerekkel kezelve, melyek amúgy károsítják a termőföldet.

Tanítsd meg őket arra, hogy fogyasszanak alacsony zsírtartalmú élelmiszereket, egyenek több teljes kiőrlésű gabonát és kenyeret, valamint nasi gyanánt inkább egyenek friss gyümölcsöt.

7, Ültessetek együtt annyi fát amennyit csak tudtok

Mivel a fák a jövő szervez részét képezik ezért meg kell tanítani a gyerekeket arra, hogy értékeljék őket és vigyázzanak rájuk. A rendszeres fa ültetés alapvető fontosságú lesz a jövő ökoszisztémája szempontjából, ezért időben meg kell őket tanítani ennek fontosságára.

8, Tanítsd meg nekik, hogy kapcsolják le a villanyt abban a helyiségben, melyben nem tartózkodnak

A gyerekeket meg kell tanítani arra, hogyan kell energiatakarékosan élni. Akár a külvilág feltárásával is elmagyarázhatod nekik, hogy mennyire fontosak a természetes energiaforrások. Elmagyarázhatod nekik mennyire fontos a villamosenergia, és, hogy úgy lehet rá vigyázni, ha abban a helyiségben leoltják a villanyt, amelyikben nem tartózkodnak.

9, Vegyenek részt közösségi munkában, például szemét szedésben

Jó ha gyermekeket arra ösztönzöd, hogy vegyenek részt közösségi munkában, például szemét szedésben, ugyanis ez nagyszerű módja annak, hogy jobbá tegyék a világot és példát mutassanak más gyerekeknek is.

Te egyetértesz azzal, hogy ezeket fontos megtanítani a gyerekeknek?

betöltés...