Ez az 5 biztos jele annak, hogy nem illetek össze a pároddal

Egy párkapcsolatban talán semmi sem annyira fontos, mint az, hogy alapból mennyire illetek össze, hiszen ez az alapja az egésznek, ezen múlik – többek közt – az is, hogy mennyire lesz hosszútávú az adott kapcsolat. Persze az esetek többségében ez csak hónapok, esetleg évek múlva bizonyosodik be igazán, ám addig is célszerű lehet odafigyelni azokra a jelekre, amik arra engedhetnek következtetni, hogy nem passzoltok egymáshoz.

1. Különböző értékrendek

A hangsúly nem azon van, hogy mindenben egyetértsetek, hanem sokkal inkább az alapvető értékrendeken. Tény, hogy ez egy rendkívül sokrétű fogalom, de példának okáért idetartozik az is, ha egyikőtök határozottan szeretne gyereke(ke)t a jövőben, a másik pedig egyáltalán nem.

2. Túlzott ragaszkodás

Egy párkapcsolatban fontos, hogy mindkettőtöknek legyen elég szabadideje, amikor csak a saját dolgaitokkal (például hobbik) foglalkoztok. Természetesen ennek nem szabad az együtt töltött idő rovására mennie, de nem szabad folyton-folyvást együtt lennetek sem, a nap 24 órájában. Az, ha egyikőtök nem tudja elfogadni, hogy a másiknak szüksége van szabadidőre, egyik alapvető jele lehet annak, hogy nem illetek össze.

3. A tisztelet hiánya

A tisztelet hiánya számos módon megnyilvánulhat. Ilyen lehet például, amikor lenéz, nem veszi komolyan a mondandód, rendszeresen sérteget és még sorolhatnánk. Ha ezt tapasztalod a legjobb, ha azonnal véget vetsz a kapcsolatnak!

4. Nem érdeklik a vágyaid

Gyakori szakító-indok az össze nem illő pároknál, hogy az egyik fél sokkal többet tesz a másikért, ám ezt ő nem viszonozza, nem becsüli. Ha ezt, netán azt tapasztalod, hogy a másik mindig mindent csak a saját elgondolásainak, vágyainak rendel alá, miközben nem veszi figyelembe a te vágyaidat, a legjobb, ha kilépsz a kapcsolatból!

5. Nincs közös témátok

Érdemes elgondolkodnotok a kapcsolatotok jövőjén abban az esetben is, ha úgy érzitek, egyáltalán nincs közös témátok. Természetesen itt sem arról van szó, hogy mindenben meg kell egyeznie az ízléseteknek, véleményeteknek, hanem sokkal inkább arról, hogy legyen közös beszédtémátok, közös érdeklődési körötök és legfőképp közös célotok.

Te mit gondolsz ezekről? Mivel egészítenéd még ki a listát? Írd meg hozzászólásban!

betöltés...