5 dolog amit semmiképpen sem szabad megosztanod másokkal a magánéletedéről

Sajnos a mai világban nagyon meg kell válogatni kinek mit mondunk el. A legtöbb ember pusztán irigységből nagyon rosszindulatú tud lenni. Alapvetően mindenki szereti a pletykát, az is aki nem vallja be. Szeretünk  új infókhoz jutni , és akár napokig egy illetőn csámcsogni. A másik életét, tetteit bírálni, ítélkezni mindig is jobb dolog, mint magunkba nézni és belátni, hogy esetleg mi ugyanazt tesszük/tettük. Éppen ezért összeszedtük, mi az az 5 dolog, amiről semmiképpen se mondj el másnak, mert ellened is fordíthatják.

1.

A múltbéli sérelmek

Nos, nem hiába múltbéli. Próbáljunk meg felülkerekedni ezen. Például,lehet az új munkatárs, aki jelentkezett, középiskolában szekált minket, épp ezért már jó előre leírjuk a főnöknek, hogy milyen. Pedig azóta nem találkoztunk vele, és eltelt 15 év. Az ilyen esetek miatt tegyük félre sértettségünket, és vegyük elő józan eszünket, hiszen ki tudja kivel mikor hoz össze a sors és nekünk kell majd a segítsége.

2.

Anyagiak

Erről soha senkinek nem szabad beszélni, mert bármennyit és bármilyen keményen is dolgozunk, ezt más úgysem látja. Mindenki csak azt látja, hogy milyen javakat gyűjtöttünk magunk köré. Azt nem, hogy ez napi 12 óra munkával sikerült elérni.Azonban figyeljünk arra, hogy nehogy túlzásba essünk, hiszen a sok státusszimbólum gyűjtése ellenszenvet válthat ki.

3.

A jövőbeli célok

Úgy tartja a mondás, hogy nem szabad senkinek elmondani jövőbeli terveinket és céljainkat. Való igaz, mert lehet másnak is megtetszenek az ötetek és ellopja előlünk, előbb megvalósítja,mint mi. Ha pedig ez megtörténik, az eléggé demotiváló lehet újabb célok felállításában.

4.

A jövedelmünk

Ez az a dolog ami csakis ránk és a főnökre tartozik. Erről nem szabad se a munkatársaknak,se barátoknak beszélni. A pénz megváltoztatja az ember viselkedését, akkor is ha gazdag vagy, akkor is szegény. Ilyenkor mindenki másképp áll a másik emberhez. Ezért erről jobb nem tájékoztatni másokat.

5.

A jó cselekedet

Jót tenni jó dolog. És fontos is, ha megtehetjük, segítsünk másokon, esetleg adakozzunk. Azonban fontos elmondani, hogy nem kell mindenhol hirdetni, hogy hol tettük ezt meg. Ilyenkor próbáljunk anonimok maradni, mert nem nekünk van szükségünk segítségre, hanem a rászorulóknak. Őrájuk kell összpontosítani.

betöltés...