15 + reggeli szokás, ami miatt egész nap fáradt vagy

Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy reggeli ébredés, felkelés és készülődés nem mindig megy olyan könnyen. Előfordul, hogy többet alszunk a kelleténél, mégis nagyon fáradtak vagyunk. Természetesen mindennek megvan a magyarázata, de alkalmazhatunk néhány trükköt, ami segít a felébredésben és megkönnyíti reggeleinket. A fáradtságot jobb minél előbb leküzdeni, hiszen ellenkező esetben rányomhatja bélyegét az egész napra.

Posztunkban megosztunk veled néhány apró trükköt, amit neked is ki kell próbálnod. Biztosan te is találsz köztük olyat, ami beválik, így búcsút inthetsz a reggeli morgásnak és hosszas készülődésnek.

Ne nyomd meg a szundi gombot!

Nem jó dolog, ha több időpontra húzzuk fel az ébresztőórát vagy telefonunkon lenyomjuk a szundi gombot. Egyrészt nagy a kísértés, hiszen sokan mondjuk ilyenkor, hogy “még öt percet”, másrészt pedig majdnem teljesen biztos, hogy el fogunk aludni. A legnyomósabb érv mégis az, hogy fáradtabbak leszünk, mintha az első csörgésre felkeltünk volna.

Ne sétálj mezítláb!

Egyesek úgy vélik, hogy Földünk felszíne negatív töltésekkel rendelkezik, amik a lábainkon keresztül “felszívódnak”, különösen akkor, ha a erdő vagy tengerpart közelében élünk és mezítláb sétálunk. Mindig vegyünk fel cipőt!

Ébredéskor igyál egy pohár vizet!

Ha fel akarunk ébredni, akkor a kávé vagy a tea kiváló lehet, főleg, ha egy hideg reggelen valami forró italra vágyunk. Ugyanakkor ezek előtt igyunk meg egy pohár vizet, hogy hidratálódjunk és felfrissüljünk, valamint energiával gazdagodjunk.

Vesd be az ágyat!

Bármilyen furcsán is hangzik, az ágy bevetése egyfajta napindító lehet, hiszen nem hívogat annyira, ha már egyszer felkeltünk belőle. Tanulmányok szerint pedig, javítja a hangulatunkat is.

Reggeli torna

Soha ne úgy indítsuk a napot, hogy tévézünk és ülünk néhány percet, hiszen izmaink alvás közben elernyednek. Néhány egyszerű gyakorlat endorfint szabadít fel és energiát ad a naphoz.

Gyújts illatos gyertyákat vagy füstölőt!

Bizonyos illatok segítenek az ébredésben. A citrusfélék, a rozmaring, a borsmenta vagy az eukaliptusz segít a reggeli készülődésben. Az illóolajok vagy egy illatos szappan is jó lehet, de óvatosnak kell lennünk, ugyanis van, amelyik éppen az ellenkező hatással lesz ránk, mint például a levendula.

Mosd meg vízzel az arcodat vagy spriccelj rá egy kis hideg vizet!

A hideg zuhany ugyan egy klasszikus trükk, de nem kell ennyire drasztikusnak lennünk. Tegyél egy szórófejes palackba vizet és spricceld az arcodra vagy hajolj a mosó és locsold rá a vizet. Ez biztosan felébreszt majd.

Vegyél fel olyan pozíciót, amiben a fejed lejjebb van, mint a lábad.

Ilyen pozícióban javul a keringésünk, így hamarabb felébredhetünk. Persze nem muszáj fejen állnunk, a képen látható pozíció is kiváló erre a célra.

Ne hagyd ki a reggelit!

Amikor reggel felkelünk, nem mindig van időnk reggelizni, ez pedig nagy baj. A reggeli energiát ad, így nem tanácsos kihagyni. Ha szeretünk egészségesen étkezni, fogyaszthatunk teljes kiőrlésű gabonapelyhet, joghurtot és így tovább, de fontos, hogy bőséges legyen.

Kend meg kókuszolajjal a pirítóst!

A kókuszdióolaj különleges tulajdonságokkal rendelkezik. Ellentétben más telített zsírokkal, energiaforrást biztosít, valamint a zsírégetést is elősegítheti.

Igyál kevesebb kávét!

Ne tagadjuk meg a kávét magunktól reggelente, de sokunk számára sajnos határ a csillagos ég. A túl sok koffein a nap későbbi szakaszában fáradtságot okozhat. Szóval, reggel csak egy kis csésze kávét fogyasszunk el, mielőtt munkába indulnánk.

Egyél egy kis étcsokoládét!

Ha reggeli után egy kis nasira vágysz, akkor próbáld ki az étcsokoládét. Sok benne a vas, így megakadályozza, hogy hamarosan fáradt légy. A teobromin pedig, ami a csoki keserű ízét adja, serkenti a központi idegrendszert és energiát ad.

Ha teheted, gyalog menj dolgozni.

A napsütés javítja a szerotonin szintjét a szervezetben, így energia szabadul fel. Ha sportos típus vagy, munka előtt menj el kocogni vagy sétálj egyet a kertben.

Kapcsold fel a lámpát!

A sötét vagy a gyenge fény álmosságot, fáradtságot okozhat, ezért amikor felébredsz, kapcsold fel a lámpát. Az erős fény ébresztő hatással lesz rád, így kisebb a kísértés arra, hogy visszafeküdj és még fáradtabban ébredj.

Kezdeményezz beszélgetést!

Ha álmosnak érzed magad, akkor kezdeményezz beszélgetést, például munkába menet a postással, a szomszéddal vagy amikor beértél, a kollégáddal. Ez hozzájárulsz ahhoz, hogy elméd “bekapcsoljon”, sőt, a mentális egészségedre is jó hatással van.

Ösztönözd elmédet!

Indítsd be a gondolkodásod! Ha van időd olvass vagy rakj ki néhány darabot egy puzzle-ből, a lényeg, hogy beindítsd elméd. Ez javítja a mentális és fizikai energiádat.

Szakítsd meg a napi rutinod!

Ha a reggeli rutinod mindig ugyanaz, akkor épp itt az ideje, hogy változtass ezen. Ha mindig ugyanazt csinálod, akkor belefásulsz és fáradt leszel. Például, ha előbb edzettél és utána reggeliztél, akkor fordítsd meg a sorrendet. Így nemcsak friss leszel, hanem a kalóriák elégetését is elősegíted.

betöltés...