8 hiba, amit a legtöbb nő elkövet borotválkozás közben.

Annak ellenére, hogy már évek, sőt évtizedek óta szőrtelenítjük a különböző testrészeinket, még mindig nem tanultuk meg rendesen használni a borotvát. Persze vannak nők, akik megengedhetik maguknak, hogy lézeres szőrtelenítésen vegyenek részt, vagy két-három hetente kozmetikushoz járjanak gyantáztatni, de a legtöbben borotválják magukat. Viszont e procedúra alatt több bakit is elkövetnek az emberek, amit be lehet tudni a kapkodásnak, időhiánynak, vagy épp a tudatlanságnak. Ám jobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba és eláruljuk, melyek azok a dolgok, melyeket figyelemmel kellene kísérni borotválkozás közben.

1, Bőrpuhítás mellőzése.

Akinek zuhanykabinja van, nyilván nem fog 15 percet azért a zuhany alatt állni, hogy a bőre kellően felpuhuljon a borotválkozáshoz. Ám akinek kádja van illene ezt beiktatnia a szőrtelenítés elé, ha tökéletesen  sima lábakat szeretne elérni.

2, Esti órákban történő borotválkozás.

A legtöbb nő mindig az esti órákban, egy kellemes fürdő során borotválja le a lábait, vagy bármely más testrészét, amivel csak egy probléma van. Alvás közben a lábak egy kicsit megdagadnak, ami lehetővé teszi a szőrnek a gyorsabb növekedést. Ennek elkerülése érdekében a nappali órákban célszerű borotválkozni.

3, Szappan használata.

Nagyon sok nő csak beszappanozza a testrészeit majd egyből utána borotválni kezdik. Ez már csak azért sem jó, mert a szappan teljesen eltömíti a pórusokat, melyek később csúnya és fájdalmas szőrtüsző gyulladáshoz vezethetnek. Ha el akarod kerülni ezt a hatalmas hibát érdemes egy jó minőségű borotvazselébe befektetned.

4, Egyetlen pengével rendelkező borotva használata.

Az egy pengés borotvák sokkal több kárt csinálnak, mint hasznot. Ezek a típusok nem tudják megfelelően eltávolítani a bőrből kinőtt szőrszálakat, szemben a 4-5 pengésekkel. Ha hatékonyan szeretnél borotválkozni célszerű sok pengés változatot választani.

5, Ritkán vagy egyáltalán nincs cserélve.

Bizony akadnak olyan hölgyek, akik képesek hónapokon, sőt éveken keresztül ugyanazt a borotvát használni. Szakértők szerint még a legjobb borotvák is csak 8 alkalomra alkalmasak utána le kell őket cserélni. A pengéken akarva akaratlanul is több baktérium valamint kórokozó telepedhet meg, ezért ha nem akarsz fájdalmas szőrtüsző gyulladást megélni célszerű ezeket gyakran cserélni.

6, Borotva rossz irányba húzása.

Nagyon sok nő belesétál abba a csapdába, hogy szőr növekedésével ellenkező irányba húzzák a borotvát, mondván így hatékonyabban tudja eltávolítani a nem kívánatos szálakat. Ez már csak azért sem olyan jó ötlet, mert így sokkal érzékenyebb lesz a bőrfelület, sőt könnyebben el is vághatod magad. A növekedési irány egy sokkal biztonságosabb alternatíva.

7, Nem megfelelő ápolás.

Annak ellenére, hogy nem érzed a bőrödnek nem esik jól a rendszeres borotválkozás, ezért a procedúra után célszerű bekenni a bőrt, uborkás vagy aloe veras krémekkel, hogy megakadályozd a kiszáradást, viszketést, gyulladást.

8, Férfi borotva használata.

Nagyon sok nő van abban a hitben, hogy a férfiak borotvája hatékonyabb, mint az övüké, ezért előszeretettel használják kedvesük borotváját, ami nagyon rossz dolog. A borotvák nagyon sok baktériumot tartalmaznak ezért, ha egy másik ember borotvájával szőrtelenítesz, akkor kipattoghat a bőröd és fájdalmas szőrtüsző gyulladás alakulhat ki. Soha, semmilyen körülmények között ne használd más borotváját, még akkor sem, ha az a pasid!

betöltés...