Egy diáklány 6,5 milliárdot keresett ötletével, amely egy átmulatott éjszaka után pattant ki a fejéből

Az egyetemista lány egy buli után, másnaposan eszmélt rá, hogy milyen fantasztikus dolgot kreált.

Azt pontosan tudjuk, hogy a legjobb történetek soha nem szokványos dolgokkal kezdődnek. Nem úgy, hogy sétáltam az utcán vagy ettem egy salátát. Ezt az állítást pedig kiválóan bizonyítja egy 27 éves svájci lány példája is, aki egy kiadós bulizás után egy forradalmi felfedezést tett. Sophie Trelles-Tvede 6,5 milliárd forintnak megfelelő fontot keresett másnapos ötletével. Úgy tűnik, hogy józanon talán soha nem jut eszébe ez a rendkívül kreatív ötlet, amivel valami teljesen újat alkotott.

Nők milliói használják a fiatal lány találmányát.

Az egyetemista lány története közel tíz évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor Sophie éppen egy buliba készülődött, de sehol sem találta a hajgumiját, ezért copfját végül egy használaton kívüli telefonzsinórral kötötte össze. A buli hevében meg is megfeledkezett arról, hogy mit tett a hajába, csak másnap reggel, a tükör előtt, sminklemosás közben döbbent rá, hogy milyen bravúrnak köszönheti előző esti frizuráját. A lány nem akart hinni a szemének, amikor felfedezte, hogy tincsei az átbulizott éjszaka ellenére is tökéletesen a helyükön maradtak.

Sophie ekkor elhatározta, hogy létrehoz egy vállalkozást találmánya eladásának céljára. Sokan nem hittek a lány sikerében, végül azonban, nem lett igazuk, ugyanis óriási kozmetikai cikk lett felfedezéséből.

Sophie céget alapított

Kezdetben, barátjával hármasával csomagolták és mindössze öt dollárért árulták a hajgumit. 2012-ben egy kínai cég nagy mennyiségben kezdte gyártani a lány találmányát, így beindult az online értékesítés, valamint sikertörténete is kezdetét vette. A BBC cikke alapján Sophie bevétele egy év alatt 6,5 milliárd forintnak megfelelő fonttal nőtt. A jelenleg müncheni központtal rendelkező Invisibobble felkerült a Forbes magazin Harminc sikeres fiatal 30 alatt listájára, ezáltal pedig igazán fókuszba került. A hajgumi azóta százezer viszonteladónál vásárolható meg.

Te mit szólsz ehhez?

betöltés...