16 izgalmas filmes részlet, amit biztosan nem vettünk észre

Az emberek nagy része abban a hitben van, hogy kedvenc filmjeiről mindent pontosan tud és már semmivel sem lehet meglepni őt azokkal kapcsolatban. Azonban, akadnak olyan dolgok, amiket a legszemfülesebb nézők is csak nehezen vesznek észre. Lehetnek ezek vicces utalások festményekre, valamint olyan finom célozgatások, amelyek által más szemszögből tekintjük a történetet.

A mozifilmekbe rejtett titkokat sosem lehet megunni, mi pedig most megmutatunk ezekből néhányat.

Az 1989-es Batman filmben Joker (Jack Nicholson) Thomas Gainsborough “A kék fiú” című festménye előtt áll. A 2019-es Joker filmben ez a kép lőg Joker lakásában is.

Ez a kép inspirálta a rendezőt, Tarantino-t is a “Django elszabadul” című film főhősének ruhájának megtervezésekor.

A Joker című film végére a mentőautón lévő csík olyan lesz, mint Joker mosolya.

Az Élősködők című filmben az asztal körül lévő székek száma jelzi, hogy valójában hány ember él a házban.

Brad Pitt a „Volt egyszer egy Hollywood” című filmben vezet, a sebességmérője mégis nullát mutat. Ez azért rendkívül érdekes, mert az ilyen jelenetek forgatása alatt a járműveket egy speciális teherautón mozgatják.

A WALL-E című rajzfilmben szélerőművek vannak a szeméthegyek tetején. Az emberiség ugyan rájött, hogy környezetbarát energiatermelést kellene használni, de sajnos már túl késő volt.

A Harry Potter és a Titkok Kamrája című filmegyik jelenetében Harry gyertyafénynél ír Tom Denem naplójába. A fiú válaszol is neki, de amikor Harry a naplóba kerül, minden fekete-fehér lesz, mégis észrevehetjük a gyertyafény pislákolását.

Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című alkotásban Joel nem nézhet idegen ember szemébe. Amikor azonban, emlékei kitörlése után találkozik Celementine-nel, a nő szemébe néz, így nyilvánvalóvá válik, hogy emlékei nem tűntek el teljesen.

Az Agymanók című mesefilmben az érzelmek rendkívül átgondoltak, ugyanis “a harag olyan, mint egy tégla, az undor, mint egy brokkoli, a félelem, mint egy feszült ideg, a szomorúság pedig mint egy könnycsepp”.

A Mad Max: a harag útja című filmben Furiosa egy teherautót vezet, aminek ajtaján egy csontváz kéz van. Mivel a nőnek nincs keze, valószínűleg így tartotta volna, ha lett volna neki.

A Hang nélkül című film egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberek szuperhallású szörnyekkel küzdenek meg. Az egyik jelenetben kirabolnak egy élelmiszerboltot, de a chipseket ott hagyják, mert azokat hangos lenne ellopni és megenni is.

A Tőrbe ejtve című moziban Harlan Tromby arcképe a film végére megváltozik, ugyanis amikor a bűnözőt elfogják, a kastély tulajdonosának arcán elégedett vigyor jelenik meg.

A Hihetetlen család című filmben a családfő, Bob ki nem állhatja a munkáját és az irodát. Az egyik jelenetben egy nagy cső foglalja el az irodájának egy részét, tehát, valóban kellemetlen számára a munkahelyi környezet.

Az Amerikai szépség című film főhőse utálja a munkáját, ezt pedig a film készítői különböző vizuális technikák segítségével hangsúlyozzák ki. Az egyik jelenetben a számítógép monitorján tükröződő személy olyan, mint egy rab a börtöncella rácsai mögött.

A felhők gumiabroncs nyomúak voltak a Verdák című mesében.

A Reszkessetek betörők! című filmben a rabló Harry nyakkendőtűje fegyver alakú.

A Marvel kapitány című filmben Tarantino Kutyaszorítóban című filmjére találhatunk utalást. Egy jelenetben ugyanis Talos pont olyan üdítőt iszik, mint Mr. Blondin a Kutyaszorítóban. A Marvel kapitány rendezői csak kedveskedni akartak Tarantinonak.

betöltés...