8 dolog, amit soha nem szabadna kimondanunk

Gondolj csak bele egy nap hányszor kérsz bocsánatot. Van, hogy feleslegesen, de mégis meg teszed. Pedig a szakemberek szerint nem kell mindenért elnézést kérni, vagy lehet, de másképp. Most összegyűjtöttük, mik azok a dolgok, amiket nem kellene kimondanunk.

  1. Amikor próbálsz őszinte lenni

Nem baj, ha valaki őszinte, csak nem mindegy, hogy mondjuk el. Az őszinteség tud bántó lenni, ilyenkor jó, ha ismerjük a másikat és annak várható reakcióit. Próbáljuk mindig kedvesen elmondani a véleményünket.

2. Túl érzelmes vagy

Nem baj az, ha érzelmes vagy. Ezért nem kell elnézést kérned.

3. Nem kell elnézést kérni azért, ha nem vagy topon!

Mindenkinek vannak rossz napjai, amikor nem nem éppen úgy néz ki, ahogy szokott. Ezért soha nem kell elnézést kérni, jogod van ahhoz, hogy kócos legyél, vagy hogy smink nélkül futkározz.

4. Ha szeretnél egyedül lenni

Mindenki szeret néha egyedül lenni. Olvasni, vagy egy forró fürdőt venni. Ezért soha nem kell senkitől elnézést kérned, mindenki meg fogja érteni.

5. Ha kérdéseket teszünk fel.

Sokszor mondják kérdezni nem szégyen. Mégis kényelmetlenül érezzük magunkat, ha túl sokszor kérdezünk. Szerencsére, ilyen esetben elég, ha kicsit átformáljuk a kérdéseket és máris jobban fogjuk érzeni magunkat.

6. Ha épp nincs időd

Mindig lesznek olyan emberek, akiket nem érdekli te éppen mit csinálsz, merre vagy. Ők önző módon, csak arra figyelnek, hogy meghallgassa őket valaki. Nem kell bocsánatot kérned, mert épp dolgozol, nem érsz rá, vagy csak nem érdekel mit mond.

7. Ha elkésel

A késés számos ok miatt lehet, sokszor rajtad kívülálló okok miatt is. Ilyenkor sem kötelező a másik tudtára adni, hogy mi volt a pontos oka.

8. Nem kell a másik miatt elnézést kérned

Ha valaki buta és úgy is viselkedik, vagy simán nem kedves az emberekkel, nem kell a helyében is elnézést kérned. Minden problémát nem tudsz a nyakadba venni és senki sem várja el.

betöltés...