Ez a 7 éves kisfiú példaértékű lehetne minden ember számára, már 1300 kutyának talált szerető otthont

2018-ban egy hét esztendős kisfiú, név szerint Roman McConn-t az “Év gyerekének” tüntették ki. A fiú még csak négy éves volt, mikor úgy döntött, hogy kutyamentő projektbe fog. Ebben segítségére voltak a szülei, akik támogatták őt mindenben. A CNN-nek úgy nyilatkozott a gyermek, hogy a gazdátlan kutyáknak szüksége van a szeretetre és a törődésre. Ennek a megmozdulásnak hála az ASPCA állatvédő szervezet indítványozta, hogy válasszák meg Roman-t az év gyermekének.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a fiú már három éves korától fogva próbál segíteni az elárvult kutyusoknak. Elmesélte, hogy a negyedik szülinapjára azt kértre, hogy az ajándékába fektetett pénzt inkább kutyamenhelyeknek adják. Roman ezzel a hozzáállással arra szeretné sarkallni a korabeli társait, hogy ők is cselekedjenek hasonlóképpen, mint ő. “Egyedül képtelen vagyok az összes kutyán segíteni, ezért kérem a társaimat, hogy segítsenek megmenteni a kutyákat.” – mondta Roman.

A Project Freedom Ride szervezetet a család hozta létre, mely Texas államon belül található. Olyan elárvult kutyáknak szeretnének segíteni, akiket új és szerető gazdi nélkül biztosan altatásra küldenének.

“A legelső kutya, akit megmentettem egy amerikai bulldog volt és én csak Sully-nak hívtam. Az utolsó utáni pillanatban végól sikerült gazdit találnunk neki.” – mesélte a kisfiú.

A fiú elmondta, hogy nagyon sokszor be szokott menni a menhelyre, hogy a kutyákkal játsszon. Az édesanyja fel szokta venni videóra, hogyan játszik ezekkel az állatokkal, majd a felvételeket feltölti az internetre. Elmondása szerint ez amiatt jó, mert a befogadók meg tudják nézni, hogy hogyan viselkednek a kutyusok. A Project Freedom Ride alapítvány eddig összesen 1300 kutyának segített új otthonra lelni.

Reméljük nagyon sokan fogják követni Roman példáját.

betöltés...