Íme 10 filmrészlet, ami még a legnagyobb fanatikusok figyelmét is elkerülte.

Annak ellenére, hogy egy adott filmet több alkalommal is láttunk, még nem jelenti azt, hogy minden részletet tudunk róla. Annyi minden történik bennük, hogy lehetetlenség mindenre odafigyelni. Ilyen például, hogy a Titanic című film végén a Jack mögötti óra pontosan azt az időt mutatja, mikor a hajó elsüllyedt, illetve, hogy nem is Natalie Portman csókolózik Chris Hemsworth-al a Thor című film befejezésében, hanem a saját felesége. Ezen kívül még számos olyan érdekesség van, amit elsőre szinte senki sem szúrt ki, de mi azért vagyunk, hogy felhívjuk ezekre a figyelmeteket és bemutassuk mennyi mindenről maradtatok le mozizás közben.

Galadriel szemei (A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége, 2001)

Lothlórien királynője, Galadriel szemeinek csillogását a stáb egy speciális lámpa segítségével tudta elérni.

A romantikus csókjelenet (Thor: Sötét világ, 2013)

A film végén, mikor Thor visszatér a Földre és megcsókolja Jane Fostert, az valójában nem Natalie Portman volt, mivel a színésznőnek egy másik forgatáson kellett lennie. A jelentben látható hölgy valójában Chris Hemsworth felesége, Elsa Pataky volt. Most már mindenki érti, hogy miért volt olyan romantikus és valóságos az a csókjelenet.

A néma jelenet (A nagy Gatsby, 2013)

Bizonyára mindenki emlékszik arra a jelentre, mikor Gatsby és Daisy Buchanan újra találkoznak. A jelenetben harminc másodpercen keresztül nézik egymást, amit azért tettek bele, mert F. Scott Fitzgerald beleírta a könyvébe, hogy “Egy fél percig nézték egymást némán” A rendező úgy gondolta ettől még valóságosabb lesz a film.

A Szex és New York jelenet (Lepattintva, 2008)

A “Lepattintva” című film főszereplője Peter Bretter (Jason Segel) koktélozik egy bárban majd az ikonikus film egyes részeit idézi fel. Egyszer csak megszólal, hogy “A Szex és New Yorkban vagyok. Na mizu Miranda? Abban a pillanatban elsuhan mögötte Cynthia Nixon, aki Mirandát személyesíti meg “A Szex és New Yorkban”

Ruhák kiválasztása (Pókember, 2002)

Sokan lehet nem vették észre, de a 2002-es Pókember filmben Peter Parker olyan színű ruhákban járt, mint amilyen a Zöld Manó jelmezében dominált, és Norman Osborn olyan színű ruhákat húzott magára, amilyenek a Pókember öltözékében voltak. Vajon lehet valami kapcsolat kettejük között, vagy ez csak pusztán életlen lett volna?

A gyűrű (Csillag születik, 2018)

Jackson „Jack” Maine (Bradley Cooper) a rehabilitációs klinikán rengeteget fogy a gyógyulása során, aminek egyértelmű jele, hogy a férfi ujján lévő jegygyűrű folyamatosan csúszkál és eláll az ujjától.

A mindig éhes Brad Pitt (Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi, 2001)

Akik figyeltek a filmre, láthatták, hogy Brad Pitt, aki Rusty Ryan-t alakítja az Ocean’s Eleven-ben folyamatosan eszik valamit. Az egyik jelenetben összesen 40 garnélarákot evett meg, bár senki sem érti miért. A legvalószínűbb, hogy a színész szeret a forgatások alatt enni, amit nagyon is jól be tud építeni a jelenetekbe.

Pánafrikai zászló (Fekete párduc, 2018)

A kaszinós jelentben nagyon sok rajongónak feltűnt, hogy a szereplők olyan színű ruhákba öltöztek be, mint amilyen Pánafrika zászlajában szerepel. Eme mozgalom kiáll az afrikai civilizáció illetve a rabszolgaság, kolonializmus és az újkolonializmus elleni harc teremtette értékek mellett.

Cím nélküli könyvek (Egy makulátlan elme örök ragyogása, 2004)

Aki látta a filmet észrevehette, hogy nagyon érdekes és szokatlan könyvek vannak a polcokon, mivelhogy egyiknek sincs címe. A rendező azért találta ezt ki, hogy bemutassa Jim Carey karaktere, Joel Barish nem tud minden apró részletre visszaemlékezni.

A katasztrófa ideje (Titanic, 1997)

A film végén láthatjuk, ahogy Rose végigmegy a hajón az emlékeiben, majd látjuk, hogy útja Jack-ig vezet. Sokan észre sem vették, hogy a férfi mögött egy óra áll, ami pontosan 2:20-at mutat, ami a Titanic elsüllyedésének pontos időpontját mutatja.

Milyen érdekesek ezek a filmrészletek nem igaz? Mennyi mindent nem veszünk észre elsőre.

betöltés...