6 tényező, ami alapján eldönti egy férfi, hogy megkéri-e a párja kezét.

Bizonyára van olyan ember az ismeretségi körödben, aki egy hosszú évek óta tartó párkapcsolatból lépett ki, mert úgy érezte sehová sem tart a kapcsolat, viszont az új partnere már néhány hónap után megkérte a kezét. Ez vajon miért lehet? Egyébként ez egy teljesen logikus kérdés és jogosan fordul meg az emberek fejében. Mi az oka annak, hogy egy nő nem kapja meg a várva várt eljegyzési gyűrűt abban a párkapcsolatban, amiben már hosszú ideje benne van? Hogy lehet, hogy szakítás után egy bizonyos idő elteltével, az új partner már néhány hónap után eljut arra a szintre, hogy eljegyezze?

Ma olyanra adtuk a fejünket, amire eddig még soha. Megpróbáltuk megérteni a férfiak gondolkodását és logikáját és olyan kérdésekre választ adni, ami rengeteg nőt foglalkoztat.

1, Nem a megfelelő nő, hanem inkább a megfelelő idő a fontos.

Statisztikai adatok alapján a férfiak nem akkor nősülnek meg mikor találkoznak életük szerelmével, hanem amikor lelkileg készen állnak rá. Egy twitter felhasználó kikérte az erősebbik nem véleményét a témával kapcsolatban, akik azt mondták, hogy a kor nem akadályozta meg őket abban, hogy feleségül vegyék kedvesüket, ha úgy gondolták tökéletesek társak lennének.

Van egy helyzet, ami házasságra ösztönzi a férfiakat: Ha a kiszemelt hölgy egy másik férfihoz megy hozzá, akkor a hoppon maradt pasinak már csak a magány jut. Ebben az esetben gondolkodás nélkül a legközelebbi jelöltet fogják elvenni, mert nem akarják magányosan leélni az életüket.

Szakértők szerint a családalapítás megfelelő időszaka 28 és 32 éves kor között van. Ennek az az előnye, ha ilyenkor nősül meg majd alapít családot egy férfi akkor kevesebb eséllyel válik el 42 éves kora után.

2,  A család nem építhető fizikai vonzerőre.

John T. Molloy szerző több, mint 3500 férfit kért meg arra, hogy jellemezze menyasszonyát, feleségét és a vőlegények 20\%-a használt valamilyen melléknevet kedvese jellemzésére, úgymint, vonzó, dögös…stb. A maradék 80\% a hölgyek karakteréről, személyiségéről beszéltek. Ezek az emberek úgy gondolták, hogy csak a külső alapján nem lehet családot alapítani, sokkal fontosabb inkább a belső.

3, A barátok és a szülők véleménye befolyásolhatja a nősülést.

Még abban az esetben is, ha a férfi függetlennek gondolja magát a hozzátartozók véleménye közvetlenül vagy közvetve befolyásolhatja a döntésüket. Ennek tükrében a barátok és hozzátartozók véleménye fontos szerepet játszik a randevúk vagy épp a nősülés esetében. Ha a szülők és a barátok támogatják sokkal nagyobb eséllyel történik meg a lánykérés.

4, Az együttélés kétszer csökkenti a lánykérés valószínűségét.

A pszichológusok előre figyelmeztetik a nőket, hogy legyenek óvatosak abban az időszakban, mikor már együtt élnek párjukkal, de még nem történt meg a lánykérés. A legtöbb férfi az összeköltözéstől számított 22 hónapon belül 80\% eséllyel fogja megkérni a kedves kezét, 3 év után ez 50\%-ra csökken, és 7 év együttélés után a lánykérés esélye 0\%.

A nők azonban úgy vélik, hogy az összeköltözés az első lépés a házassághoz vezető úton a férfiak viszont pont ellenkezőleg gondolkodnak, ugyanis ők ekkorra már elfelejtik a lánykérés lehetőségét, mert már családként gondolkodnak a párjukra.

5, A férfi csak egy bizonyos életszínvonal elérése után hajlandó a házasságra.

Előfordul, hogy egy férfi csak abban az esetben dönt a nősülés mellett, ha a szükséges életszínvonalat megteremtette mind magának, mind a kedvesének. Például lakás vagy ház vásárlás, munkahelyi előléptetés, hitel kifizetése után… és a többi. Ám ehhez egy türelmes, megértő és támogató párra van szüksége.

6, Nem minden kapcsolat végződik esküvővel.

Gyerekként minden kislány arról álmodik, hogy egy nap eljön érte a szőke herceg fehér lovon és ellovagolnak a naplementébe, majd a királyságba érve összekötik életüket és boldogan élnek míg meg nem halnak. Oviban minden fiúról, aki csak egy kicsivel is több figyelmet szentel nekik az már automatikusan a vőlegényük lesz. Egy idő után a rokonok és a barátok is nyomást gyakorolnak a nőkre, mert állandóan azt kérdezik, hogy “Na és, mikor lesz az esküvő?” Ez persze évről-évre egyre kényesebb téma lesz, majd a lány felnőtt nőként egy hosszú távú párkapcsolatban már csak azt érzi, hogy a házasság elmarad és csak a családalapítás marad hátra.

Ilyenkor nyilván egy másik nyomás kerül a férfiak vállára, hiszen a nők fülüket rágják a házasság miatt. Viszont nem szabad ilyet tenni velük, csak akkor ha ők is szeretnék, mert ezzel a hozzáállással csak eltaszítják maguktól a férfiakat. Tudjuk, hogy egy évek óta tartó kapcsolatból nem szívesen lép ki a nő, ugyanis lehet, hogy még jó pár évig nem talál magának senkit így pedig kifut az időből mind a lánykérés, mind a gyerekvállalás terén.

Nem egy olyan kapcsolat van, bizony még a hírességek körében is, mely nem végződik házassággal, de gyerekvállalással igen.

Na mit szóltok? Ti házasok vagytok? Megkérték már a kezeteket?

betöltés...