8 dolog, ami világossá teszi, hogy mit szabad és mit nem az első randinál

Egy első randi mindig izgalmas, mindkét fél számára. Sokszor már napokkal korábban megkezdjük az előkészületeket, új ruhákat, parfümöket vásárolunk, illetve megpróbáljuk előre megtervezni az egészet, hogy a lehető legjobban kizárjuk a baklövések esélyét. Tegyük fel, hogy eljött a randi ideje és vacsorázni mentek kettesben. Sokan vannak, akik számára itt jönnek csak képbe olyan nehéz kérdések, mint például, hogy ki fizesse a vacsorát, milyen italt rendeljen és a többi. Az alábbiakban ezekre és hasonló kérdésekre adunk választ.

1. Milyen italt rendelj?

Természetesen tegyük fel, hogy egyikőtök sem vezet már az este folyamán! Mit rendelsz? Vizet, vagy valamilyen “komolyabb” italt? Ha az utóbbi mellett döntesz, jól teszed! Ez ugyanis segít ellazulni, oldottabb lesz a hangulat, ez pedig a statisztikák alapján 137\%-kal növeli a második randi esélyét. Értelemszerűen nagyon fontos a mérték és nem szabad, hogy túlságosan “megártson”, mert azzal nagy valószínűséggel eljátszod a második randi esélyét.

2. A beszélgetés ideje

Megrendeltétek az italokat, itt az idő egy kis csevejre. Sokan nem tudják, hogy ilyenkor vallatásba kezdjenek, vagy inkább saját magukról kezdjenek beszélni. Nos, a legjobb, ha kérdésekkel nyitsz és megvárod, amíg ő is kérdez tőled valamit, ahelyett, hogy félbeszakítanád és elkezdenél saját magadról beszélni.

3. Milyen ételt rendelj?

Pizzát, vagy valami “komolyabbat”? A statisztikák szerint 50\%-kal növeli a második randi esélyét az, ha valamilyen kevésbé megszokott, különlegesebb – és nyilván egy kicsit drágább – ételt rendelsz. Természetesen nem arról van szó, hogy a másik kedvéért mindenképp olyat rendelj, amit nem bírsz, vagy nem szeretsz… csak egy kicsit rugaszkodj el a közismert, megszokott ételektől.

4. Te rendelj neki is?

Tudjátok már, hogy mit kértek, a felszolgáló pedig odamegy hozzátok, felvenni a rendelést. Vajon a férfinak illik mondani a hölgy rendelését is, vagy hagyni kell, hogy ő maga mondja el? Már rég nem “divat” az előbbi, hiszen egyenjogúság van… ugyanis ha a férfi mondja el a hölgy rendelését is, az egy kicsit olyan, mintha ő döntené el, hogy mit egyen, a hölgynek pedig nem lenne szava.

5. A vacsora után

Befejeztétek a vacsorát. Vajon rendeljetek desszertet vagy esetleg karaoke-zzatok? Maradjatok a desszertnél! Egy kis közösen elfogyasztott édesség ugyanis sokkal pozitívabb érzést nyújt, ami növeli a második randi esélyét.

6. A fizetés

Az örök kérdés: mindenki fizesse a sajátját, vagy a férfi, netán a hölgy fizessen? Természetesen a férfinek illik fizetni és ezt a nők döntő többsége is így gondolja. Érthetetlen, hogy ez egyáltalán miért kérdés!

7. Elköszönés

Itt a búcsú ideje. Vajon két puszi kíséretében egy öleléssel köszönj el, vagy csókkal? Ha csak nem érzed kivételesen egyértelműnek a szituációt, hogy ő is szeretné a csókot, maradj az ölelésnél! 1000 embert kérdeztek meg, akiknek 71\%-a válaszolta azt, hogy az első randin nem csókolózik.

8. Második randi?

Mindketten jól éreztétek magatokat az első randin. Vajon mennyit érdemes várni, hogy elhívd egy másodikra? 3 napot, amit sokan mondanak? Nem! A legjobb, ha minél előbb elhívod, ugyanis ekkor még frissek az élmények, ráadásul kisebb az esélye annak is, hogy közben mással megy el.

Mit gondolsz ezekről? Egyetértesz velük? Kiegészítenéd még valamivel? Írd meg hozzászólásban!

betöltés...