A tudomány bemutatja, hogy egyes alkoholok milyen érzelmeket váltanak ki belőlünk.

A legtöbb szeszes italt fogyasztó embernek van kedvenc itala, amit soha semmilyen körülmények között nem cserélne le. Van, akinek a sör, van akinek a bor, és van, akinek a tömény jön be. Természetesen minden ízlés kérdése, ám a brit tudósok kicsit jobban beleásták magukat a dologba. Kíváncsiak voltak, hogy a szeszes ital fogyasztás mennyire befolyásolja az érzelmeket. Ebben a kérdésben nemcsak a mennyiség, hanem az ital típusa is nagy szerepet játszott. Ma úgy döntöttük elhozzuk nektek ezt a tanulmány, így végre kiderül, hogy mely ital fogyasztásától vagy önbizalommal teli vagy épp fáradt.

1, Sör = önbizalom

Egy közvélemény kutatás szerint az emberek 44,5\%-a elismerte, hogy sokkal magabiztosabbnak érezte magát az ital elfogyasztása után, 25\%-uk pedig nem tudta, hova tenni a felgyülemlett energiát. A sör szerelmeseinek mintegy 40\%-a egy idő után letargiáról számoltak be, 10\%-uk pedig bevallotta, hogy megkönnyeztek bizonyos dolgokat.

2, Vörös bor = fáradtság

A válaszadók 60\%-a azt mondta, hogy az ital elfogyasztása után erős fáradtság jött rájuk. A maradék egyik fele a teljes kikapcsolódás érzéséről számolt be, míg a másik fele egyre magabiztosabbnak és kezdeményezőbbnek kezdte érezni magát. Az agresszió érzése viszont csak 3\%-ban fordult elő.

3, Fehér bor = flört

A válaszadók 33\%-a mondta azt, hogy ellazultak ettől az italtól, a 29\%-uk vallotta azt, hogy önbizalmat éreztek, a maradék pedig vágyat érzett arra, hogy flörtöljön egy ellenkező neművel. Ez egyébként messze nem az az ital, ami energiával tölti fel az embert, ugyanis 15\% azt mondta fáradtnak érezte magát.

4, Tömény = érzelmi vihar

A tömény szeszes italok a válaszadók bizonyos százalékánál energiát és célorientáltságot váltott ki, de akadtak olyanok is akiknél szorongást idézett elő. Természetesen voltak, akiknél hányinger, szédülés és egyéb kellemetlen mellékhatások jelentkeztek.

Te melyik italt részesíted előnyben?

betöltés...