Egy sebész, aki rajzfilmfigurákkal takarja el a gyerekek hegeit, hogy elfeledtesse velük a fájdalmat

A kórházban töltött idő minden gyermek számára nehéz. Ezért Dr. Robert Parry, aki az ohiói “Akron Children’s Hospitalban” dolgozik gondoskodik arról, hogy ne a hegek jussanak a gyermekek eszébe, hanem az általuk választott mesefigura képe. Úgy gondoltuk, hogy ezt az imádni való történetet megosztjuk veled Dr. Parryről.

A kórházban dolgozó sebészek és más szakterületen tevékenykedő orvosok egy dologban azonosak, mindenki Dr. Parrynek szólítja azt a kollégáját, aki egy zseniális ötlettel állt elő. A történet a fiatal gyermekeket érinti, akiknek napját jobbá akarta tenni.

Rendelőjét rengeteg színes kép, rajz, figurák, játékok díszítik, amik egyből megfogják a kicsik tekintetét és így közelebb engedik magukhoz az orvost. Asztala tele van színes ceruzákkal, tollakkal, filcekkel, ahol különleges alkotásokat készít a kicsik számára.

Dr. Parry 2011 óta dolgozik “Akron Children’s Hospitalban”, ezen a helyen több mint 10 000 műtétet hajtott már végre számtalan kis betegen. Nagyon a szívén viselte a gyermekek jó létét, ezért kitalálta, hogy a gyógyulás alatt a kicsik kedvét hogyan tudná még jobbá tenni. Módszerével kiemelkedett a többi orvoskollégája közül.

Tudta, hogy a gyerekek nagyon aggódnak azért, hogy hogyan fogják elviselni a hegek és a műtéti beavatkozások nyomait. Dr. Parry olyan kreatívan szerette volna őket átsegíteni ezen a problémán, hogy saját kezűleg készített nekik kötszerből mesefigurákat, amiket ők választottak ki.

Minden egyes műtét előtt Dr. Parry megkérdezi a kis betegeit mely mesefigurákat szeretik és kiválasztja a legjobb ötleteket, hogy olyan mintákat is készíthessen. A műtét után, az orvos az íróasztalához megy és egyedi darabokat készít, míg a kicsik a kórteremben alszanak. Az egész folyamat körülbelül 5 percet vesz igénybe.

Az ötleteket egy kollégájától kapta, aki különböző formákra vágta a kötszereket például csillagra, szívre, cápára. Viszont Dr. Parry ezt az ötletet tovább fejlesztette.

A népszerű Disney figurák karaktereitől egészen a sportcsapatok lógójáig bármit le tud rajzolni és ezeket imádják a gyerekek.

Annyira lelkesek tudnak lenni, hogy teljesen megfeledkeznek, a hegeikről. Az ápolónők pedig azonnal megkérdezik tőlük, amint felébrednek, hogy mit kaptak.

Dr Parry azt mondja: Ez a munka nagyon szórakoztató számomra. A válasz, amiket kapok a gyerekektől egyszerűen csodálatos. Látom, hogy nemcsak ők, hanem a szülők, az orvosi személyzet és mindenki boldog ettől. A mosolyuk sokat ér nekem. Ez csak megerősíti bennem azt, hogy öröm ilyeneket alkotni.

Ismersz esetleg olyan embereket, akik elkötelezettek a hivatásuk iránt? Ha igen, oszd meg velünk!

betöltés...