10 tipp, hogy hogyan nassolj okosan

Általában az emberek többsége szeret nassolni, és sokszor pont ez okozza az elhízást. Nassolunk ha tévézünk, nassolunk, ha szomorúak vagyunk. De okosan is lehet nassolni, anélkül, hogy azt figyelnénk ez mennyi plusz súlyt okozhat. De nézzük is, mik ezek a praktikák, amit jó megfogadni, csak úgy ennénk valamit.

  1. Nassoljunk lassabban

Próbáljuk meg alaposan megrágni a falatokat és csak arra koncentrálni, amit eszünk. Ne kapcsoljuk be a tv-ét, ne telefonozzunk közben és ne csináljunk semmi mást.

2. Válasszunk ki egy számunkra alkalmas időt.

A legalkalmasabb időpont a 12-17 óráig tartó intervallum. Ezalatt a szervezet is könnyebben feldolgozza a kalóriákat, valamint megakadályozzuk vele az esti habzsolást.

3. Nem mindegy, hogy milyen snack-et választunk

A legjobb, ha nem olajban sütött chipseket eszünk. Nézzünk utána a recepteket, és csináljuk pl. zellerchipset, amihez nem kell olaj.

4. Ne az asztalnál nasizzunk

Ha pl. a kanapén nassolunk, hajlamosak leszünk elkalandozni és félbehagyni a nassolást. Fontos figyelni az adagokra is, hogy mennyi snack-et akarunk magunkhoz venni.

5. Válasszunk egészséges alternatívákat

Ha lehet próbáljunk meg zöldségeket, gyümölcsöket nassolni. Ez egyrészt egészséges is, másrészt kalóriában nem számottevő. A gyümölccsel azonban érdemes vigyázni a benne lévő cukor miatt.

6. Több rost és tejtermék bivetel

Ha ülő munkát végzünk, érdemes nagyobb rosttartalmú ételeket enni. Ilyenkor ajánlott a tejtermék bevitele is. Ha megkívánnánk valami édeset, akkor jól jöhet egy joghurt gyümölcsökkel.

7. Próbáljuk ki a korpát.

Érdemes a különböző korpákat kipróbálni, mivel jótékony hatással van a szervezetünkre. Csökkenti a koleszterinszintet és hamar jóllakottság érzést biztosít.

8. Ne igyunk smoothie-t

Akármennyire is egészségesnek néznek ki, igazi kalóriabombák. Ideig, óráig eltelítenek, de aztán megéhezik az ember tőlük.

9. Készítsünk otthon elő mindent!

Bár időigényesebb, de hosszabb távon sokkal jobb otthon előkészíteni az ebédet és a nassolni valót. Az ember jobban tud tervezni, tudja, hogy mit fog enni aznap, így nehezebben fog elcsábulni. Mivel tudjuk, hogy van mit enni a munkában, így biztos nem lesz ott a kísértés, hogy elmenjünk valamit venni és akkor már azt a csokit is megvesszük.

10.Mi az, ami tényleg egészséges nasi?

Kiváló snack a túró. Ezt felturbózhatjuk zöldségekkel és gyümölcsökkel egyaránt. Sósan és édesen is fogyasztható, kiváló tápanyag.

Csináljuk gyümölcssalátát. Itt viszont tényleg figyeljünk az adagokra, mert könnyen át lehet esni a ló túloldalára.

Diófélék és magvak

Ezeknek szintén vannak előnyei, azonban fontos megemlíteni, hogy az adag itt is fontos. Legfeljebb 25 gr az ajánlott mennyiség, ha nassolni akarunk.

Egészséges szendvics

Szendvicset is lehet egészségesen készíteni. Használjunk rengeteg zöldséget, teljes kiőrlésű kenyeret, zsírszegény sonkát. Nemcsak laktató, de jól is néz ki.

Humusz

Rengetegféle kapható, de az ügyesebbek otthon is tudnak készíteni. Ezt zöldséggel fogyasztva kiváló nasi lehet.

betöltés...