Szívszorító történet: 200 kilométert sétált könnybe lábadt szemekkel ez a kutya, hogy megtalálja a gazdáját aki elhagyta.

Vannak olyan emberek, akik sokkal jobban szeretik az állatokat, mint az embereket, mivel sokkal-sokkal hűségesebbek, barátságosabbak, mint egyes személyek, sőt, nekik bármit el lehet mondani, mert senkinek sem fogják visszamondani, és nem utolsó sorban mindig ott vannak, ha szükségünk van valakire. Egy kutya hihetetlenül jól be tud épülni egy családba, és pontosan úgy viselkedik, sőt úgy is kezelik, mint egy családtagot. Nincs is annál szebb, mikor egy kisgyerek és egy kiskutya együtt nőnek fel és legjobb barátokká válnak az évek során. A lelke mélyén minden ember szeretne egy szerető társat maga mellé, akinek nem kell magyarázkodni, miért maradt ki este, aki nem néz rá lekezelően, nem tesz megjegyzéseket, ha valamit rosszul csinált és még sorolhatnánk.

Ha egy ember örökbe fogad, vagy megvásárol egy kutyát, az felelősséggel tartozik az állatért. Etetni, itatni kell, orvoshoz kell vinni, sétálni kell vele foglalkozni kell a lelkével, ápolni kell és még sorolhatnánk, hogy mi egy gazdi dolga. A mai cikkünkben azonban olyan dolgot tett egy gazdi, ami minden kutyában egy óriási törést okozhatna.

Maru egy egy éves Bullmastiff kutyus, akiről kiderült, hogy gazdája allergiás rá, vagyis a szőrére. Az illető az orosz Krasznojarszk városában lakik, és hat hónappal a kutya befogadása/megvétele után vette észre, hogy valami nem stimmel. Elment egy orvoshoz, aki megállapította, hogy allergiás az állati szőrre. A gazdi úgy döntött, hogy nincs más lehetőség, minthogy visszaküldi a kutyát abba a kennelbe, ahonnan elhozta, ezért feltette őt egy Transzszibériai Orient Expresszre. Maru azonban megszökött, mikor a vonat Novoszibirszkban megállt.

A vonatszemélyzet elmondása szerint a kutya a gazdáival szállt fel a vonatra, ám egy idő után eltűntek és csak ő maradt hátra. A vonat zaja olyan szinten megijesztette a kutyát, hogy kinyitotta a mancsával az ajtót és elszökött. Hiába kiabáltak a kutya után ő csak szaladt és szaladt.

Alla Morozova a kennel tulajdonosa azonnal hívta a kutya gazdáját, de mind hiába, az illető nem is akart hallani a kutyáról, teljesen levette róla a kezét. Ezek után a média segítségét kérte, hátha előkerül az állat.

A kennel tulajdonosa teljesen meg volt döbbenve, hogy a gazdája ilyen magatartást tanúsított a kutyával szemben, holott ő a hűségét adta oda neki. Felháborított, hogy nem tudott rendes gazdi módjára eljárni és elmondani, hogy egészségügyi okok miatt nem tarthatja meg a kutyát ezért visszaküldi.

Marut két és fél nappal később Krasznojarszkban találták meg annál a háznál, ahol korábban élt. Alla azt mondta, a kutya hihetetlenül szerencsésnek mondhatja magát, hogy megúszta ezt az utat, ugyanis az orosz erdőkön is átvágott, ami tele van medvékkel és farkasokkal. A kennel tulajdonos szerint Maru végig a vasúti pályát követve tért “haza”.

A kutya nagyon fáradt volt, sőt a lábai is megsérültek a 200 kilométeres útszakaszon. Mikor rátaláltak az önkéntesek azt mondták, hogy végig sírt, mert nem találta ott a gazdáit, akihez voltaképpen nagyon is ragaszkodott.

Maru most már a Novosibirszk-i kennelbe van az édesanyjával és édesapjával és próbálja folyamatosan visszanyerni régi formáját. Bebizonyított, hogy ő egy igazi harcos és remélik, hogy hamarosan eljön érte az a gazdi, aki megbecsüli és szereti őt.

(Mi megkönnyeztük a történetet!)

betöltés...