Íme 7 ok, amiért sokkal jobb elváltnak lenni, mint rossz házasságban élni. 

Amikor már évek óta vagy együtt valakivel és kimondjátok egymásnak a boldogító igent 100\%-ban biztos vagy benne, hogy a szerelmetek és a házasságotok örökké fog tartani. Nos, ez nem biztos, hogy így van, ugyanis egyes tanulmányok szerint a házasság megkötése után valami történik a kapcsolattal és elkezd lefelé tartó tendenciát mutatni. Statisztikai adatok szerint pedig minden negyedik házasság ér véget válással. Viszont ilyenkor semmi sincs veszve, ugyanis sokkal-sokkal jobb életed lehet válás után, mint egy rossz házasságban. Mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy miért nem szabad elkeseredni, ha a házasság nem épp olyan volt, mint amilyennek megálmodtátok.

1, Nő az esélye annak, hogy rátalálsz a nagy Ő-re.

Annak érdekében, hogy elkerüld a féltékenységi jeleneteket, általában távol tartod magad az ellenkező nemtől. Így viszont elszalasztod azt a lehetőséget, hogy olyan remek embereket ismerj meg, akiket érdemesebb lenne közelebbről megismerni.

Az elvált emberek sokkal nagyobb eséllyel találnak rá az igazira, ugyanis az  évek alatt megszerzett tapasztalatok alapján tudják, mit is akarnak pontosan. Azon emberek, akik másodjára házasodnak sokkal kevesebb eséllyel válnak el, ugyanis ők már olyan személyt találtak, akikkel sokkal jobban el tudják képzelni a jövőt, sőt érdeklődési kör szempontjából is azonosak.

2, Saját magadra fordíthatod az energiádat.

A rossz házasság igazi méreg a léleknek, mivel ilyenkor minden energiát felemésztenek a veszekedések, konfliktusok, idegeskedések. Egy rosszul működő házasság csak megakadályozza, hogy azt tedd, amit szeretnél. A válás viszont segít, hogy az energiáidat ne egy olyan emberre fordítsd, aki semmit sem ad vissza, hanem inkább saját magadra. Azután azt tehetsz amit csak akarsz, olyan hobbid lehet, amilyet csak akarsz…

3, Sokkal boldogabb leszel.

Jó és rossz oldala is van a válásnak. A rossz az, hogy az évek óta melletted élő személyt örökre elveszed, a jó hír viszont az, hogy sokkal boldogabb leszel, mint házasként voltál. Természetes, hogy egy párkapcsolatban, házasságban vannak hullámvölgyek, de ha folyton elégedetlenséget érzel, akkor bizony változtatni kell.

A válás kezdetben nagyon fájdalmas, viszont szép lassan megtanulod értékelni a szabadságot és boldogabb leszel. Olyan kapuk nyílnak meg előtted, amiről nem is gondoltad volna, hogy létezik. Ezt az elméletet tanulmányok is alátámasztották, kiderült, hogy mind a nők, mind a férfiak sokkal boldogabb életet éltek 5 évvel a válás után, mint magában a házasságban.

4, A gyerekek is boldogabbak lesznek.

Nagyon sok pár marad együtt a gyerekekre való tekintettel, de ez nagyon-nagyon rossz ötlet, ugyanis így hamis képet kapnak a házassággal, konfliktuskezeléssel és boldogsággal kapcsolatban.

Sőt, a folyton civakodó szülők hallgatása sem tesz jót neki. Ha tényleg azt akarod, hogy a gyermeked boldog életet éljen, akkor mielőbb szedd ki abból a közegből, ahol folyamatos vitáknak lehet fül vagy szemtanúja. Senki se felejtse el az aranyszabályt, mely a következőképp hangzik: Boldog szülők = boldog gyerekek.

5, Javul az egészségi állapot.

A rosszul működő házasság sokkal több kárt tesz az egészségben, mint maga a magány. Egyes tanulmányok szerint, egy rossz házasság olyan egészségügyi problémákat idézhet elő, mint a szeszes ital fogyasztás vagy a stressz. Például megnövekedik a cukorbetegség, az ízületi gyulladások vagy épp a rák kialakulásának kockázata. Sőt, még az immunrendszer is gyengül, így a szervezet kevésbé ellenálló a betegségekkel szemben. Ha ez mind nem lenne elég, az is kiderül, hogy a felületi sebek is 40\%-kal lassabban gyógyulnak be ilyenkor.

6, Pozitív hatással lesz a megjelenésre.

Amikor valaki kimondja a “boldogító” igent már nem kell annyira odafigyelnie magára, mint előtte. Ilyenkor szöknek fel az emberekre a plusz kilók, amik a későbbiek folyamán nagyon zavaróak lehetnek. Ha valakinek még ezen felül rossz is a házassága, akkor még több kiló szökik fel a testére a sok stressz és idegeskedés miatt.

Amikor véget ér egy házasság az ember sokkal jobban odafigyel magára, fontos szempont lesz neki a rendszeres testmozgás és egészségtudatos étkezés. Ilyenkor szoktak általában stílust váltani a nők, például levágatják a hajukat, vagy az eddigitől eltérő stílusú ruhákat vesznek maguknak.

7, Boldog és gondtalan nyugdíjas évek elé néznek.

Annak ellenére, hogy a válás bizonyos költségekkel jár, hosszú távon mégis ez a legkifizetődőbb. Szakértők szerint, nagyon sok olyan ember van, aki válás után soha többet nem házasodik újra és sokkal sikeresebb, mint előtte.

Ez azért van, mert a válás után az embernek sokkal több ideje jut a karrierjét építeni. Többet tud dolgozni, túlórázni, képzésekre járni és a többi, és a többi. Ez egy bizonyos idő után sokkal jövedelmezőbb, így nyugodtabb és gondtalanabb nyugdíjas évek elé néznek.

Te házas vagy, vagy már elváltál?

betöltés...