9 tipp a japán nőktől, ami neked is segíthet, hogy fiatalabbnak érezd magad

Sokan mondják, hogy a japánok biztos megtalálták a fiatalság forrását, ugyanis nem lehet pontosan megmondani mennyi idősek is valójában. Néhányan olyan fiatalnak néznek ki, hogy nem lehet megmondani, ő a családban most az édesanya, vagy a gyermek. Ha te abban a hitben vagy, hogy az egész csak a géneknek és az éghajlatnak köszönhető, akkor csalódni fogsz. A japán nők különböző trükköket alkalmaznak annak érdekében, hogy mindig fiatalnak tűnjenek. A legjobb, hogy nem kell horror összegeket kiadni ezért, hanem csak néhány összetevőt kell begyűjteni. Mai cikkünkben 9 tippet hoztunk el tőlük, amit annak érdekében alkalmaznak, hogy mindig minden körülmények között fiatalnak tűnjenek és megelőzzék a korai öregedést.

1, Arcmosás rizsvízzel.

A rizs vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, mely képes megóvni a bőrt a korai öregedéstől, nem utolsó sorban pedig meg is nyugtatja. A japán nők már hosszú ideje használják a rizsvizet arcuk, hajuk mosásakor.

Szerencsére több otthoni módszer is van a saját rizsvíz elkészítésére. Ha nem annyira sürgős, akkor az erjesztett rizsvíz a legjobb megoldás.

Tegyél fél csésze rizst egy tálba és jó alaposan öblítsd át tiszta folyóvízzel. Ezután adj hozzá 2 csésze vizet majd hagyd a rizst ázni 15 percig. Ha lejárt az idő, szűrd le a rizst és a vizet tedd egy üvegedénybe, majd tartsd 1-2 napig szobahőmérsékleten. Ha a víz szaga egy kicsit savanyú , akkor van teljesen kész. 1-2 csésze víz felhígítása után tárold hűtőbe.

2, Ne dörzsöld az arcod kézzel, használj helyette hálót.

Sokan úgy mossák meg az arcukat, hogy kézbe nyomják azt a terméket amivel meg akarják tisztítani bőrüket. Ez nem jó ötlet, ugyanis az arc dörzsölésekor, a bőr megfeszül, így sokkal rosszabbul lehet lemosni a piszkot. Eme probléma megoldására a japán nők, habosításra szolgáló hálókat használnak. Ennek hála kéz nélkül meg tudják tisztítani az arcukat. Nem kell mást tenni csak egy kis sminklemosót felvinni a hálóra, összedörzsölni és az arcra kenni.

3, Moszat arcpakolás.

A tengeri moszat egészségügyi tulajdonságairól ismert, sőt az egészséges táplálkozás egyik fő alkotóeleme is. Japánban ez óriási népszerűségnek örvend, ugyanis nemcsak algával fűszerezve fogyasztják, hanem arcpakolásként is alkalmazzák. Ettől a bőr elképesztően ragyogó és hidratált lesz.

Te magad is készíthetsz ilyen maszkot, amihez néhány összetevőt kell beszerezned:

Keverj össze ¼ csésze moszatport egy kevés meleg vízzel és olívaolajjal. Addig keverd míg teljesen sima és csomómentes nem lesz. A keveréket vidd fel az arcodra és a nyakadra, majd hagyd rajta legalább 15 percig. Ha letelt az idő egyszerűen csak öblítsd le.

4, Ragaszkodj a kiegyensúlyozott étrendhez.

Nem titok, hogy a megjelenés nagyban függ attól, hogy mit eszik az ember. A japán étrend szuper friss és egészséges, ezért ha be akarod tartani a következőt kell tenned.

Egyél sok halat, gabonafélét, zöldséget, gyümölcsöt, tengeri moszatot, erjesztett szójatermékeket például miso-t, és igyál rendszeresen zöld teát.

Ha nem tudsz búcsút inteni az állati eredetű ételektől, akkor csak mérsékeld azok mennyiségét.

Végül pedig, hagyj fel minden nemű feldolgozott és finomított cukor fogyasztásával.

5, Próbáld fenntartani a kollagénszintet.

A kollagén a bőr egyik legfontosabb alkotóeleme. Sajnálatos módon az idő múlásával egyre kevesebb termelődik belőle, melynek következtében ráncok jelennek meg. Japánban még a csapból is kollagén folyik. Rengeteg olyan készítményük van legyen az étel vagy ital, esetleg kapszula, mely kollagént tartalmaz. Egyes tudósok úgy vélik, hogy nincs szükség mesterséges anyagok által bevinni a kollagént a szervezetbe, ugyanis vannak módok a bőr kollagénszintjének természetes növelésére.

Ehhez csak be kell venned az étrendedbe pár élelmiszert, úgymint: csontleves, hal, csirke, tojásfehérje, citrusfélék. Ezek segítenek a kollagéntermelésben.

6, Használj kaméliaolajos bőrápoló szereket.

Japán egyik legnépszerűbb virágzó fája a kamélia. A japán nők egyenesen élnek-halna a kaméliaolajért, melyet a növény magjából sajtolnak ki.  Ez képes bejutni a bőr legmélyebb rétegeibe és megtartania nedvességet. Ez az olaj zsírsavakban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, mely védi a bőrt a környezeti hatásoktól, sőt puhábbá teszi azt.

7, Zöld tea rendszeres fogyasztása.

Japánban soha nem lesz elég zöld tea, ugyanis óriási népszerűségnek örvend. A fiatalító ital antioxidánsokban gazdag. Viszont nemcsak élénkítő italként használják, hanem arcmaszkot is csinálnak belőle.

A legjobb, hogy te magad is készíthetsz magadnak ilyen maszkot, mely eltünteti a kis ráncokat, kitágítja a pórusokat, és méregteleníti a bőrt.

Ehhez szükséged lesz, egy ½-1 teáskanál matcha zöld tea porra. Adj hozzá egy teáskanál vizet és ½ teáskanál mézet. Jó alaposan keverd össze, majd vidd fel az arcodra. Hagyd rajta legalább 20 percig majd öblítsd le.

8, Rendszeresen masszírozd a bőröd.

Az arc megmosása után a japán nők arcmasszázst végeznek magukon a tenyerük segítségével. A japán kontúrmasszázs-technikák nagyon népszerűvé váltak a nők körében a csodálatos eredmények miatt. Természetesen a hatás néhány alkalom után kezdi kifejteni hatását. A legjobb az egészben, hogy te magad is el tudod végezni.

Itt ez a videó, ami segít elsajátítani a technikát:

A könnyű kivitelezés érdekében, használj masszázsolajat vagy krémet.

9, Védd a bőröd a napfénytől.

A japán nők szándékosan kerülik a napfényt. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne érje közvetlenül a bőrüket. Ehhez ha kell esernyőt is használnak. Az agresszív UVA és UVB napsugarak károsítják a bőrt, és felgyorsítják az öregedési folyamatokat. Szakértők szerint még egy borús napon is az ultraibolya sugarak 80\%-a átjut a felhőkön. Ha kimész mindig kend be magad fényvédővel és naptejjel.

Az alábbi tippek közül melyiket próbálnád ki?

betöltés...