10 apró trükk, hogy jobb benyomást kelts másokban

Nem a külső, hanem a belső a fontos – ismerjük ezt a közhelyt. Mégis, sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor fontos a külső megjelenés. Ez lehet akár egy állásinterjú vagy egy hétvégi kimozdulás. Nem minden esetben megfelelő egy tréningruha, most pont ezért, összegyűjtöttünk pár apró tippet, mi az amivel még jobb benyomást tudtok kelteni más emberekben.

  1. A gallér formájának illeszkedni kell az archoz

Általában, ha veszünk egy inget, vagy blúzt, akkor nem figyeljük a gallér formáját, azonban ezekkel is tudunk kicsit javítani az összképen. Akiknek szélesebb arcuk van, akkor érdemes egy keskenyebb galléros inget választani, ha pedig keskeny, választhatunk szélesebb, vagy lekerekített galléros inget. Akinek pedig ovális arca van, nekik a klasszikus forma áll jól.

2. Érdemes figyelembe venni a vállrészt és az felső ujját

Ha egy olyan helyre megyünk, ahol zakót vagy blézert kell viselni, fontos figyelni arra, hogy a vállrész varrata megfelelően passzoljon és a zakó ujja se legyen hosszú, mert hanyag összképet nyújt.

3. Ügyeljük az ingek ujjaira

Manapság nagy divat, hogy feltűrjük az ing ujjat, így amikor nap végén levesszük, vagy kicsit fázunk és leengedjük, eléggé gyűrött marad. Ennek megelőzésére jobb, ha pár óránként leengedjük az ing ujját.

4. A kabát gombolása

A kabát gombolásánál érdemes figyelni arra, hogy hány gombot gombolunk be. A felső, habár van funkciója, jobb ha nem használjuk, elég a középső gombokat használni és az alsót is szabadon hagyni. Így elegánsabb benyomást keltünk.

5. A cipők takarítása

Nem titok manapság, hogy egy jó minőségű cipő aranyat ér. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenből a legdrágábbat kell választani, de tény, hogy fontos a megfelelő cipő ápolása a megfelelő termékekkel, így az élettartamuk is megnövelhető. Sajnos, mivel egy sportcipőt gyakrabban használunk, így előbb szétmehetnek, de ha ezeket is rendeltetésszerűen tisztítjuk, még sokáig tudjuk viselni őket.

6. Nem mindegy milyen anyagú a vállfa!

Bár elsőre szokatlanul hangzik, de tény, hogy sokkal jobb, ha fából készült vállfákat használunk, mivel ezek képesek felszívni a ruhában lévő maradék nedvességet. Nem utolsó sorban pedig, sokkal tartósabbak, mint műanyag társaik.

7. Mindig hordj övet!

Amelyik nadrághoz tartozik övbújtató, oda érdemes övet is felrakni. Az öv nagymértékben javítja az összképet, és egy megfelelő cipővel pedig fantasztikusan mutathat. Ha övet veszünk, akkor mindig figyeljünk arra, hogy passzoljon valamelyik cipővel.

8. Ne látszódjon a trikó az ing alatt!

Ez különösen a férfiakra igaz, akik előszeretettel viselnek trikót vagy pólót az ing alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne látszódjon az ing alól ki, mert ez hanyag összképet mutathat. Ennek elkerülése érdekében érdemes az összes gombot begombolni.

9. Fontos figyelni a zoknira!

A hétköznapokban kipróbálhatunk színes és vicces zoknikat, de vannak olyan helyzetek, amikor fontos erre is ügyelnünk. Ebben az esetben mindig meg kell egyeznie a zokni színének a nadrággal.

10. Ne rakjuk a pulcsikat vállfára!

A pulcsikat semmi esetre se rakjuk a vállfára, mert könnyen megnyúlhatnak. A legjobb megoldás, ha összehajtogatjuk őket.

Ti melyik tippet fogjátok kipróbálni?

betöltés...