A gyorsétteremek 10 titka, amit nagyon kevesen ismernek.

Az emberek sok szempontból szeretik a gyorséttermi kajákat, például mert ízletes, gyorsan elkészül és viszonylag olcsó is. A világon napi szinten több, mint 68 millió ember eszik McDonald’s-ban. Viszont a népszerű gyorsétteremláncoknak vannak olyan titkaik, melyekről a legtöbb embernek fogalma sincs. Mai cikkükben 10 titkot hoztunk el, amik a te érdeklődésedet is felkelthetik.

1, Furcsa kanál a McFlurry-hez.

Sokan elgondolkodtak már azon, hogy miért kapnak fura alakú kanalat a fagyijukhoz. Az igazság az, hogy ez az elkészítési folyamat része. A fagylalt egy pohárba kerül, majd a plusz ízesítésekért felelős anyagokat és a kanalat is beleteszik, ezt egy speciális gépre teszik, ami összekeveri a tartalmat.

A vastag négyzet alakú üreges fogantyú lehetővé teszi a kanál biztonságos rögzítését a keverési folyamat során. Ez a módszer egyébként higiénikusabb is.

2, A pohár fedele mutatja, hogy milyen ital van nálad.

Minden pohárhoz adnak egy fedőt, mely megakadályozza, hogy kiboruljon, vagy megégessen az ital. A legtöbben úgy állapítják meg, hogy milyen innivaló van náluk, hogy ezeket a fedeleket leveszik. Erre azonban semmi szükség, mert a fedelek jelzik mi van a pohárban. Minden domború gombhoz egy ital tartozik és amelyik le van nyomva az van benne.

3, Ne legyél te az első vendég a kávézóban.

A kávégépeket minden egyes nap kémiai anyagok segítségével tisztítják, ami nemcsak, hogy az első lefőzött kávé ízét rontja el, de még mérgezéshez is vezethet. Jobb nyitás után néhány órával betérni egy csésze kávéra.

4, A hideg italok serkentik az étvágyat.

Szakértők tapasztalatai alapján az emberek sokkal többet esznek hideg szénsavas italok fogyasztása után. De nem ez az egyedüli élelmiszer, ami után jól belakmároznak, hanem a sós nasik után is. Annak érdekében, hogy ne szaladjanak fel a plusz kilók érdemes a cukros italokat, teára vagy kávéra cserélni, illetve sült krumplit só nélkül kérni.

5, Ingyen vizet csak a vendégek kapnak.

Elterjedt mítosz, hogy a vendéglátó egységek kötelesek ingyen vizet biztosítani az embereknek. Nos azonban ez csak úgy működik, ha előzetesen rendeltél már valamit. Természetesen oda lehet menni az alkalmazotthoz és lehet kérni vizet, ám ő ezt nem köteles teljesíteni, ezért megtagadhatja a kérést.

6, A legjobb idő a gyorsétterem meglátogatására.

A legjobb, ha 11:30 és 14:00 óra valamint 17:00 és 19:00 óra között látogatod meg a gyorséttermeket, ugyanis ilyenkor nem áll fenn annak a veszélye, hogy az étel sokáig van kint vagy egynél többször felmelegítenék. Sőt, ezekben az időszakokban jönnek a próbavásárlók ellenőrizni az éttermet és az ételek minőségét, így biztos, hogy a kiszolgálás a legjobb lesz.

7,  A zabkása nem tekinthető egészséges ételnek.

A népszerű étteremláncok, úgymint a McDonald’s vagy a Burger King próbálják bevezetni az “egészséges” táplálkozás tendenciáit azáltal, hogy salátákat, zabkásákat és egyéb ételeket árusítanak.

Sajnos azonban az ott kapható saláták és zabkásák gyakran kalóriadúsabbak, mint a hamburgerek. Szóval a nap indítása egy ilyen alternatívával nem épp a legjobb döntés.

8, Egyetlen turmix is sok.

A turmixok több, mint 70 gramm cukrot tartalmaznak, ami meghaladja a napi normát. Sőt ez az ital növényi zsírokból áll, melyet a gyomor nehezebben tud megemészteni, így gyomorproblémákat eredményezhet.

9, A terminálokon keresztüli rendelés többe kerül.

A terminálok bevezetésével nőtt az átlagos rendelési arány. A lassú választás és a sok kép miatt az emberek több terméket rendelnek.

10, A McFlurry tetejének alakja a sündisznók miatt változott meg.

Régebben ezeknek a termékeknek más volt a teteje, ám a kiderült, hogy a sündisznók nagyon is szeretik a McFlurry-t így az eldobott poharakat kinyalogatták. Sajnos azonban nagyon sok süni feje beszorult, ami miatt kórházba kerültek. Amikor Skóciában már a 10. sünit vitték állatorvoshoz, a Meki úgy döntött, hogy változtat a tetőkön.

Ti tudtatok ezekről?

betöltés...