17 röntgenfelvétel, ami többet mutat, mint akármelyik anatómia óra.

Az emberi test szó szerint egy tökéletes mechanizmusra emlékeztet bennünket, mivel akkor is megállás nélkül megy, mikor dolgozunk, sportolunk, pihenünk, vagy épp alszunk. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy Wilhelm Conrad Röntgen találmánya nélkül nem tudnánk megvizsgálni a test különböző részeit, úgyhogy utólag is nagyon hálásak vagyunk neki, hogy 120 évvel ezelőtt felfedezte a röntgensugárzást, amellyel ma már szó szerint átláthatunk az embereken. Bizonyára téged is érdekelt már, hogyan is nézel ki belülről, főleg akkor, amikor épp fájt valamid. Nos nem kell tovább várnod, merthogy zseniális képeket és felvételeket hoztunk el nektek, amik bemutatják a test egy olyan részét, amivel nem gyakran találkozunk az életünk során.

1, Ha mindig is érdekelt, mi a különbség egy kómában fekvő ember agya és egy egészséges ember agya között, akkor itt az ideje, hogy végre szemügyre vedd.

2, Elsőre való igaz, hogy paranormális képnek tűnhet, de valójában a férfi elfelejtette levenni a szemüvegét így ilyen fura röntgenfelvétel született róla.

3, Egy kisgyerek, aki véletlenül lenyelt egy Spongyabobos figurát, és ez a röntgenfelvételen egyértelműen ki is vehető.

4, A traktográfia egy speciális MRI módszer, amivel az agy különböző területeit összekötő idegszálakat lehet megnézni és tanulmányozni. Ugye milyen zseniálisan néz ki?

5, Itt látható egy férfi pészmékere, ami nem hagyja, hogy szíve leálljon.

6, Egy édesanyáról és gyermekéről készült MRI felvétel, ami tökéletesen bemutatja még így is, hogy milyen tiszta az anyai szeretet.

7, Egy nő, aki erős sminkben és műszempillákkal érkezett az MRI vizsgálatra és a gép kristálytisztán vissza tudta adni a pillákat.

8, Ez egy olyan ember hasi MRI-je, aki tiltott dolgokat szállított a gyomorüregében.

9, A színesben készített képek valahogy sokkal jobban vissza tudják adni a valóságot. Itt például egy spektrális szkenner segítségével készítettek felvételt egy ember bokájáról.

10, Ez egy 186 kilós ember röntgenfelvétele, ahol a zsírszövetek szinte teljesen eltakarják a csontozatot.

11, Ez itt Michael Volle operaénekes röntgenfelvétele, ahogy Richard Wagner, Tannhäuser című operájából énekel egy részletet. Ugye milyen elképesztő dolgok mennek végbe egy ilyen tehetséges ember torkában?

12, Ő egy olyan beteg, aki szeszes italos agykárosodásban szenved. A nagyagy és a kisagy mérete az ital hatására csökkent.

13, Így néznek ki az ujjban lévő véredények. Most már te is tudod, hogy miért lehet olyan nehezen elállítani a vérzést akkor, ha megvágod az ujjad.

14, Így néz ki és ilyen vastag a testünkben lévő aorta, ami a legnagyobb verőér a szervezeten belül.

15, A fenti képen látható, hogy néz ki egy ember állkapcsa, mikor még a tejfogai megvannak, illetve a lenti képen már az látható, hogy az állandó fogai elfoglalták méltó helyüket.

Bónusz:

16, Amikor a radiológusok mér belefáradnak a sok felvétel készítésébe és egy kicsit viccesre veszik a figurát. Így nézne ki például egy rohamosztagos, ha a sisakjában kellene megröntgenezni.

17, Így nézne ki Tony Stark röntgenfelvétele, ha még a mellkasában lenne az az elektromágnes, ami távol tartja a repeszeket a szívétől.

Te mit gondolsz ezekről a képekről?

betöltés...