Végre csináltak egy széket azoknak, akik szeretnek a lábaikat maguk alá húzva ülni

Mindegy, hogy egy irodában vagy otthonról dolgozol, valószínűleg a napod több mint felét ülve töltöd. Ez már önmagában sem egészséges, de ha a kedvenc pózod az, hogy magad alá húzod ülés közben a lábaidat, valószínűleg gyakran érzed, hogy fájnak és zsibbadnak. A jó hír viszont, hogy a Missouriban lévő Columbia városban dizájnerek előálltak egy olyan székkel, melyen úgy ülhetsz, ahogy csak akarsz, mégis kényelmes lesz akár órákat is eltölteni rajta.
Ismerd meg a Soul Seat névre keresztelt ülőalkalmatosságot!

Egy családi vállalkozás, a Health by Design tervezésében született meg ez a különleges szék. A cég alapítója, a dizájner Pack Matthews egy olyan ergonomikus széket szeretett volna tervezni, melyen munka közben kényelmesen lehet a pozíciót változtatni.

Gyógytornászokkal, jógaoktatókkal, asztalosokkal és mérnökökkel közreműködve Matthews végül megalkotta a Soul Seatet. Mikor egy ideje már használta a széket, ő maga is meggyőződött róla, hogy mennyire kényelmes, és soha többé nem akart visszatérni régi székéhez. Ma már a Soul Seat többféle változatban kapható, de az mindegyikben közös, hogy két szintje van. Az alsóbb szinten kényelmesen el lehet helyezni a lábat, a felsőn pedig ülni lehet. Mindkét szint állítható.

Sokaknak talán furcsának tűnhet a Soul Seat, de akik kipróbálták, azt mondták, sokkal több mozgásszabadságot ad ülés közben, mint a hagyományos székek. Akik a lábukat maguk alá húzva szeretnek ülni, ezen a széken sokkal tovább ülhetnek zsibbadás és lábfájás nélkül, hiszen tökéletes pozíciót találnak rajta a lábuknak, és még a derekuk sem fog megfájdulni.

A szokatlan kinézetű szék egyre népszerűbb, mind többen szeretnék kipróbálni. A világ minden pontjára szállítják, ára modelltől függően változik, de sajnos nem valami olcsó a maga 300.000 forint körüli árával.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Soul Seat (@mysoulseat) által megosztott bejegyzés,

betöltés...