Íme 19 működő pszichológiai trükk, amit te is bármikor alkalmazhatsz

Mindannyiunknak megvannak a maga technikái és trükkjei, amelyekkel, ha nem is manipuláljuk, de valamilyen szinten befolyásoljuk embertársainkat. Az interneten rengeteg ilyenről olvashatunk, cikkünkből azonban, megtudhatod a legnépszerűbb pszichológiai trükköket, amelyek kiválóan alkalmazhatók a mindennapokban és amelyeknek működésére az emberek esküdni is mernek.

Ne kérj meg egy férfit valamire úgy, hogy azt mondod neki, hogy “Nem tudnád…?”. Ebben az esetben ugyanis a pasik azt gondolják, hogy valójában nincs is szükséged rá, a válasz pedig majdnem biztosan nem lesz. Használd inkább a “Légyszíves, tedd meg ezt vagy azt…”. Ez működni fog.

Ha valakit zavarba szeretnél hozni, akkor beszélgetés közben időről-időre bámuld a homlokát.

Ha valaki nem akar válaszolni a kérdésre, akkor tarts szünetet a beszélgetésben és nézz a szemébe. Ettől ugyanis kellemetlenül érzi majd magát és vagy elmondja az igazat vagy pontos választ ad a feltett kérdésre.

Ha valakivel kapcsolatot akarsz kiépíteni, akkor kérj tőle segítséget, még akkor is, ha egyedül is meg tudod oldani a dolgot. Ettől bátrabb és kezdeményezőbb leszel.

Ha a fejeddel bólintasz egyet, amikor kérdést teszel fel, akkor valószínűleg pozitív választ kapsz majd. A vendéglátóipari dolgozók előszeretettel alkalmazzák ezt a technikát, ezzel ugyanis, a drágább ételeket és italokat is el tudják adni a vendégeknek.

Ha valaki nagyon összpontosít valamire, akkor tulajdonképpen bármit a kezébe adhatunk, ő elveszi tőlünk és tartani fogja, később pedig lehet, hogy emlékezni sem fog rá, hogy neki adtuk azt. Ez fordítva is igaz, bármit elvehetünk tőle, észre sem fogja venni.

Ha egy személynek azt mondod, hogy nem képes valamire, akkor ezer százalékot belead majd, hogy bizonyítsa ennek ellenkezőjét.

Ha egy beszélgetés során bólogatni kezdesz, a beszélgetőpartnered jobban odafigyel majd rád anélkül, hogy ezt észrevenné.

Ha elégedett vagy egy neked tett ajánlattal, de mégis többet szeretnél kapni, akkor csinálj úgy, mintha csalódott lennél. A partnered nagy valószínűséggel meggondolja majd magát, így egy számodra kedvezőbb ajánlatot fogsz kapni.

Amikor meghallod az ébresztőt, szorítsd ökölbe a kezed és kiabáld, hogy igen. A technika ugyan rendkívül furcsa, de segíti a könnyebb ébredést, így egy bizonyos idő után már sikerként értékeled az óra csörgését.

Ha valami miatt aggódsz, hogy elfelejtetted, akkor az adott feladat elvégzése közben mormolj magadban valamilyen abszurd kifejezést, mint például “zöld penészes telefonkönyv”. Ha az adott tevékenységre, mint például, hogy bezártad-e az ajtót nem emlékszel, arra biztosan igen, hogy mondtad-e ezeket a szavakat aznap.

Ha valaki kötekedni akar veled, akkor bókolj neki, ettől kiborul és abbahagyja a bosszantásodat.

Ha csapatban dolgozol, amiben van egy lusta személy, akkor ne azt mondd neki, hogy ezt csináld meg, hanem azt, hogy kezdd ezzel. Ez azt a hatást kelti, mintha kevesebb munkát adnál neki, így szívesebben vág bele a feladatba és teljesíti is azt.

Ha nyilvános, mások előtt kell beszélned, akkor vigyél magaddal egy pohár vizet. Ha elfelejted a mondanivalód, akkor kortyolj párat a vízből, így senki nem veszi észre, hogy éppen gondolkodsz. Ezt követően nyugodtabban tudod majd folytatni.

Ha valaki bámul téged, kezdd el nézni a cipőjét és ne hagyd abba. Zavarba fog jönni vagy idegesíti majd a dolog és ő fog arrébb menni.

Ha egy ismerőssel találkozol és ideges vagy, akkor légy óvatos, mert ettől a másik fél is aggódni kezd majd.

Ha valakivel van valamilyen problémád és nem akarsz veszekedni vele, akkor fogalmazz óvatosan. Ne azt mondd, hogy “Nem csuktad be az ablakot”, hanem például azt, hogy “Nyitva felejtetted az ablakot”.

Ha éjjel rosszul aludtál, akkor mondogasd azt, hogy jól aludtam. Ez megtéveszti majd az agyadat, aminek következtében kevésbé leszel fáradt napközben.

Kevesen tudják, de a legjobban a nap elején és végén történt dolgokra emlékszünk. Az ezek között történtek homályosak. Egy állásinterjún igyekezzünk vagy az elején bemenni vagy pedig a végére maradni, így emlékezetesek maradhatunk az interjúztatók számára.

betöltés...