Így néz ki napjainkban Csernobil, 33 évvel a katasztrófa után.

Az HBO most újra előszedte a a 33 évvel ezelőtti csernobili atomkatasztrófa esetét, amikor az üzem 4-es blokkja felrobbant. A csatorna úgy döntött, hogy egy új még soha nem látott szemszögből mutatja be a katasztrófát, melynek láttán az emberek úgy érezhetik magukat, mintha ők is ott lettek volna azon az ominózus április 26-án.

Az 1986-os tragédiáról a minisorozat megjelenése óta nagyon sokan beszélnek, többször is cikkeztek arról, hogy valójában mi történhetett azon a napon, de soha nem tudták meg a 100\%-os igazságot, mert Mihail Gorbacsov csak 18 nappal az eset után értesítette a világ többi országát a történtekkel kapcsolatban. A sorozatnak hála, most minden egyes ember megértheti, hogy milyen súlyos is volt az a katasztrófa.

Íme, egy kis ízelítő azoknak, akik még nem nézték meg a minisorozatot.

Természetesen sok káros hatása volt ennek az esetnek, ugyanis rengeteg ember betegedett és halt meg a nagy dózisú gamma-sugárzás miatt. Amikor észlelték mekkora a baj, evakuálni kellett az egész várost. Most, 33 évvel a történtek után is teljesen üresen és lakatlanul áll, amit szép lassan felemészt a természet. Igaz, hogy jól megszervezett keretek között látogatható a város, de még így is akadnak olyan részek, ahova tilos belépni, mert olyan magas a sugárzás. Számos fotós utazott ki, hogy megörökítse, milyen arculata van a településnek és a képek szerint igenis elmenne egy horrorfilmbe.

Most jöjjenek a megrázó képek, amik bemutatják a várost.

1, Játékbaba, amivel ma már egyetlen gyerek sem játszik. Látszik, hogy mennyi por és pókháló van jelen ennyi év után.

2, A Prometheus mozi, mely már egyetlen filmet sem játszik le a lakóknak és vendégeknek.

3, A fent említett mozi belseje, ahol már csak pár darab szék látható és a falakról is csak úgy potyog a vakolat.

4, A város központjában található óriáskerék sajnos már nem szórakoztatja az odalátogatókat és helybélieket. Valószínű többet már nem is fog beindulni a nagy szerkezet.

5, Egy busz, amit már senki sem használ, senki sem vezeti, sőt már a rozsda is teljesen felemésztette. Egy időben a városba vandálok jártak át, és minden, ami mozdítható volt egyszerűen elvitték.

5, Látszik, hogy az emberek csak úgy csapot-papot mindent otthagytak a lakásukban, munkahelyükön és hanyatt-homlok menekültek az életben maradásért.

6, A lakóházak tetejéről még ma is lehet látni az erőművet, sőt, ahogy elnézzük a települést máig megőrizte a szovjet városok 70-80-as évekre jellemző arculatát.

7, Az óvodában található polcokról is csak úgy lehulltak a tárgyak, papírok. A fal és annak vakolata egyre jobban ment tönkre. A falak felvizesedtek, bepenészesedtek.

8, Már ezt a dodzsem pályát sem használja senki, ahova régen nagyon sok család járt a gyermekeivel.

9, Az iskolai könyveken, tárgyakon és berendezéseken vastagon áll a por, vagy épp a hamu. A gyerekek egyetlen tárgyat sem vihettek magukkal.

10, Egy szupermarket, melynek polcai egykor teljesen fel voltak töltve, ma már kaotikus állapotban van és szinte fel sem ehet ismerni.

11, Ismét néhány óvodai játék, ami a földön hever. Néhányukat már felemésztette a rozsda, és lassan semmivé lesznek.

12, A házak falai teljesen megrongálódtak, ledőltek. Most már bárki otthonába betekintést lehet nyerni. Látjuk, ahogy a székek és az asztalok ugyanott vannak, ahova a lakók tették őket.

13, Egy iskola tanterme, amit beterítenek a papírok és már soha többet nem fog megszólalni az a csengő, ami a tanóra kezdetét és végét jelezte.

14, A régi kórház, ahol a tragédia idején nyüzsögtek az emberek, ma már egy horrorfilm helyszíneként is elmenne.

15, Az uszodák medencéiből is eltűnt a víz, senki sem ugrik le a toronyról, és lassan az egészet felemészti a természet.

16, Egyes helyeken még most is elég magas sugárzást lehet mérni.

Te megnézted már a minisorozatot? Hogyan érintettek az ott látott események?

betöltés...