12 gyakorlat, amivel száműzheted az éhséget 5 perc alatt

Az edzéssel az egyik legnagyobb gond, hogy megéhezünk tőle. Ha pedig nekiállsz nassolni, teljesen feleslegesen kínoztad magad az edzéssel. De vannak olyan gyakorlatok, melyekkel gyorsan leküzdheted a gyötrő éhséget.

1. A béke lehelete

Erről az egyszerű kínai gyakorlatról azt állítják, segít megszüntetni az éhségérzetet, még akkor is, ha egész nap nem ettél. Egy asztalon vagy széken támaszkodj meg. A könyökeidet tedd rá, de akár dőlhetsz a falnak is. Végy mély lélegzetet és húzd be a hasad, amennyire tudod. 3-4 másodpercig tartsd vissza a lélegzeted. Fújd ki a levegőt, és ernyeszd el a hasizmaidat. 10-szer ismételd. A gyakorlat a leghatékonyabb, ha étkezés előtt végzed. Az éhségérzet utána néhány perc alatt megszűnik.

2. Béka ringatózik a hullámon

A békák igazi szakértői az éhségérzet szabályozásának. Ehhez a gyakorlathoz a hátadra kell feküdnöd. A lábaidat kissé emeld fel, egymással legyenek párhuzamosan. Az egyik kezedet nyomd a mellkasodhoz, a másikat a gyomrodhoz. Mikor levegőt veszel, mélyen a mellkasodba szívd be, hogy jól kitáguljon. Minden étkezés előtt végezd el ezt a gyakorlatot, hogy már kevés étellel is jóllakj.

3. Lótusz

Ez is egy olyan kínai gyakorlat, amivel szabályozhatod a gondolataidat és a légzésedet. A lábaidat hajlítsd be, hogy a bal lábfejed a jobb combodon legyen, a jobb pedig a bal combodon, mindkettő talppal felfelé. A hátad legyen egyenes. Maradj ebben a pózban 5 percig, közben koncentrálj a légzésedre.

4. Lefelé néző kutya

Ha rendszeresen jógázol, akár 51\%-kal csökkentheted a túlevés esélyét. Egyes gyakorlatok, mint például a lefelé néző kutya, hatékonyan segítenek egész nap jóllakottnak maradni. Ereszkedj négykézlábra, majd fokozatosan emeld fel a törzsedet, hogy lefelé fordított V-betűt formázzon a tested.

5. Kobra

Először vedd fel a lefelé néző kutya pózt. Majd innen kiindulva feküdj a hasadra és fokozatosan emeld fel a fejedet. Közben a nyakad legyen egyenes, mint a kígyónak. Tartsd meg magad ebben a testhelyzetben 15-30 másodpercig, majd térj vissza a lefelé néző kutya pózba.

6. Plank

Ezt a gyakorlatot is lefelé néző kutya pózban kezdd. Fokozatosan mozdítsd a fejed előre, mintha a karjaiddal akarnád magad megemelni a talajról. Majd térj vissza lefelé néző kutya pózba. Egyesek az oldalsó plank pózt kedvelik, melynél csak az egyik karodon támaszkodhatsz.

7. Fa

Állj egyenesen, karjaid a tested mellett. Emeld fel az egyik lábadat, és a talpadat tedd a másik combod belső felére. Kezeidet zárd össze, mintha imádkoznál. Maradj így néhány másodpercig, majd ismételd a másik lábaddal.

8. Fél csónak

Ülj le nyújtott lábakkal, majd hajlítsd be a térdeidet és emeld őket a levegőbe. Nyújtsd ki a karjaidat a lábaid mellé. Néhány másodpercig maradj így.

9. Ekeállás

Feküdj a hátadra és lazíts kicsit. A lábaidat kinyújtva emeld fel és fokozatosan döntsd a fejed mögé, próbáld meg velük elérni a talajt. Ha ez nem megy, akkor is hajlítsd annyira hátra, amennyire tudod.

10. Harcos

Sokféle póz létezik ezzel az elnevezéssel, de van egy, amelyikről úgy tartják, hogy csökkenti az éhséget. Állj egyenesen. Lépj egy nagyot hátra a bal lábaddal, hogy 45 fokos szöget zárjon be a talajjal. Hajlítsd be a jobb térdedet, a bal lábadat tartsd egyenesen. Mindkét karodat nyújtsd ki oldalra. Maradj ebben a pózban néhány másodpercig.

11. Ugrókötél

Még egy óvodás is meg tudja csinálni, mégis az egyik legjobb módszer az éhség ellen. Egy 2013-as tanulmány szerint azok a férfiak, akik rendszeresen ugróköteleznek, kevesebbszer esnek bűnbe az ételekkel kapcsolatban, mint azok, akik kerékpároznak. A szakértők szerint az izmokra és a csontokra nehezedő extra stressz csökkenti az éhségérzetet ennél a gyakorlatnál.

12. Súlyzózás

Akárcsak az ugrókötelezés, a súlyzózás is extra stresszt helyez az izmokra és a csontokra, ezzel pedig csökkenti az éhséget. Ezért használd az izmaidat, súlyzózz vagy kezdj el kickboxolni!

BÓNUSZ: Intervall edzés

A szakaszos edzés, melyben a mozgás és a pihenés váltakozik, szintén segíthet az étvágy csillapításában. Például fuss maximum sebességgel 1 percig, majd kocogj lassabban 4 percig. Egy tanulmány szerint az edzés utáni egy órában 170 kalóriával kevesebbet esznek azok, akik intervall edzéseket végeznek, mint azok, akik mérsékelt tempóban mozognak.

betöltés...