8 ok, amiért a hűtlen férjek mégis feleségeikkel maradnak

Egy felmérés szerint a házasok 2,2\%-a számolt be arról, hogy házastársuk mellett bizony szeretőt tartanak. A kutatók szerint általában a házas amerikaiak 15–25\%-ának van titkos kapcsolata, valamint a férfiak nagyobb valószínűséggel csalnak, mint a nők. Itt viszont felmerül egy kérdés, hogy ugyan miért nem akarnak válni a csaló férfiak annak ellenére, hogy folyamatosan megcsalják feleségüket. Cikkünkben feltárunk nyolc okot, amiért a hűtlen férfiak nem hagyják el feleségüket.

Továbbra is az az otthona, ahol a felesége is van

A hűtlen férfi számára az otthont az a hely jelenti, ahol a felesége van, aki főz, mos rájuk és neveli a gyerekeit. Szereti a kényelmes életet, ugyanakkor vonzza őt az újdonság, az izgalom, de mégsem akarja vagy nem meri feladni a biztosat. Lehetséges, hogy már hiányzik a szerelem és a szenvedély a házasságból, de a kényelmi zónát mégis ez a kapcsolat jelenti számára.

Csak egy kis kalandot keres

Sok olyan eset létezik, amelyben a házastársak kapcsolata jó, mégis megcsalásra kerül a sor. Talán még a szerelem is megvan közöttük, a férfi mégis izgalomra és kalandra vágyik, amelyet otthon nem kap meg.

Valami baj van a házassággal

Előfordul, hogy a feleség szinte elviselhetetlen, ez is egy oka a megcsalásnak. Ennek ellenére a férj szeretheti őt, de ezt kevésnek találja. Kapcsolatot keres magának, amelyben újra boldog lehet, de ez végül nem következik be és visszatér feleségéhez.

Valójában még mindig szereti a feleségét

A férj ugyan szereti a feleségét, mégis egy fétis számára a megcsalás. Hosszú ideig képes a házasságtörésre, de képtelen elhagyni feleségét, azon egyszerű oknál fogva, hogy bár megcsalja, nagyon szereti őt.

Nincs elég bátorsága, hogy változtasson életén

Van olyan, hogy valaki már házas, azonban megtalálja lelki társát, aki nem a felesége. Vannak ugyan férfiak, akik ebben az esetben elválnak, de ez a ritkább. Azonban azok, akik viszonylag jó kapcsolatot ápolnak feleségükkel, soha nem fognak elválni tőle annak ellenére, hogy akár hosszú évek óta viszonyuk van egy másik nővel.

A férj úgy érzi összetartja feleségével a gyerek vagy például egy hitel

Amennyiben a házastársak között már nincs szerelem, de a felelősség továbbra is fennáll, ezek bizony erős kapcsot jelentenek a két ember között.

Nem akarja átélni a válás fájdalmát

A válás szó rossz érzést és fájdalmat vált ki az emberből. Ez magában foglalja az ügyvédekkel való harcot, a vagyon felosztását és a gyermekek elhelyezési perét is. A férfiak azért, hogy ne kelljen mindezt átélniük, inkább szeretőt tartanak. Bevallani pedig sosem fogják neki, hogy megcsalják őt, akármennyire is rossz a házasságuk.

Rájött, hogy hibát követett el, amikor viszonya volt

Amikor egy férfi rájön, hogy nem kellett volna megcsalnia feleségét, hatalmas bűntudatot érez. Arra azonban a férfiak nagy része képtelen, hogy bevallja, mi tett. Ehelyett inkább újra romantikusan közeledik felesége felé és próbálja visszahódítani őt.

betöltés...