7 tetoválás, ami komoly bajba sodorhat külföldön

A tetoválásokkal általában az a legnagyobb baj és attól félnek legjobban az emberek, hogy a tetoválóművész elrontja, és azt örök életre magán kell viselnie az illetőnek. Szerencsére ma már vannak olyan eljárások, amivel szépen el lehet tüntetni ezeket a varratokat anélkül, hogy lézer alá kellene feküdni. A másik probléma ezekkel a tetoválásokkal, hogy egyes országokban szigorú szabályok vonatkoznak rájuk. Például gondoltad volna, hogy Thaiföldön nem szabad Buddha arcképét magadra varratnod, vagy, hogy Dániában tilos kézfej tetoválásokat csináltatni? Nem igaz? Nos, mai cikkünkben elhoztunk néhány országot, és elmondjuk, hogy mely tetoválásokat és miért nem lehet hordani. Ezzel azért jó, ha tisztában vagy mert elkerülheted a kellemetlenségeket.

1, Georgia, Egyesült Államok

Ha az Egyesül Államokbeli Grúziában élsz és tetovált szemeket vagy szemöldököt szeretnél, akkor van egy rossz hírünk. Ezen a vidéken illegális dolognak számít, ez a fajta eljárás. A nők csak és kizárólag lemosható sminkeket viselhetnek.

2, Thaiföld

Thaiföld egy buddhista ország, ahol Buddha szobra előtt imádkoznak az emberek. Viszont, nem jó ötlet magadra tetováltatni az ókori bölcs arcképét, még akkor sem, ha te magad mélyen tiszteled a vallást és a bölcset. A helyiek tiszteletlenségnek, vallás sértőnek, és kultúra gyalázásnak fogják venni, ha a karodon vagy a hátadon ott díszeleg a bölcs arcképe. Pontosan ebből kifolyólag Thaiföld betiltotta, hogy ilyen tetoválással rendelkezők érkezzenek országukba.

3, Dánia

Dániában 1966 óta tilos kézfejre vagy arcra tetováltatni, ám akadtak olyanok, akik nem vették komolyan ezt a szabályozást, és annak ellenére is oda varrattak magukra. Sőt, rengeteg dán származású ember csináltatott ezekre a területekre tetoválást. Annak érdekében, hogy elkerüljék a büntetést, extra hosszú ujjú felsőt, inget vesznek fel.

4, Hawaii

Hawaiin tilos fül mögé vagy szemhéjra tetováltatni, kivéve, ha hivatásos orvos csinálja. Ez azt jelenti, hogy itt nem tetoválómesterek varrják ki az embereket, hanem orvosi diplomával rendelkező személyek, akik engedélyezhetik, de el is utasíthatják az efféle beavatkozásokat.

5, Észak-Korea

Észak-Koreában a kormány szigorúan szabályozza a tetováláskészítést. Ha valaki szeretne varratni, azt csak és kizárólag az ő beleegyezésük után teheti meg. Viszont az sem mindegy, hogy az illető mit szeretne magára tetováltatni. Ha olyan mintát szeretne, mellyel a családja iránti szeretetet fejezi ki, azt nem engedélyezik, ha viszont az ország vagy annak vezetősége tiszteletére csináltatná azzal már nem lenne semmi gond.

A legnépszerűbb tetoválás ott a egy galamb, ami a békét és a sas erejét képviseli. Egyetlen dolog miatt jár büntetés, ha valaki az uralkodócsalád egyik tagjának arcképét tetováltatja magára. Ha egy észak-koreai nőnek tetoválása van, az azt jelenti, hogy rossz családból származik.

6, Japán

Japánban nem tiltják a tetoválás varratást, viszont ha van, akkor nem mehetsz be bizonyos helyekre. Ez amiatt van, mert annak idején a tetoválásokat a japán bűnbandákhoz társították, ami még mindig elég komolyan benne van az emberekben.

Ha úszómedencébe, edzőterembe, bárba, étterembe vagy bármilyen nyilvános helyre el akarsz menni, akkor meg kell győződnöd arról, hogy a tetoválások le vannak takarva.

7, Malajzia

Általában véve a szunnita muszlimok körében tilos tetoválást viselni, mert úgy gondolják, hogy az megváltoztatja a testet, ami valójában isten alkotása. Még akkor is, ha te épp nem vagy egy vallásos ember, jobb, ha vigyázol mikor Malajziában tartózkodsz. Az első és legfontosabb a koránból, soha semmilyen körülmények között ne tetováltass magadra.

Neked milyen tetoválásod van?

betöltés...