Tanulmányok szerint a szakítás utáni sírás segít a fogyásban.

Tudósok szerint egy átlagos személy körülbelül 16,5 gallonnak megfelelő mennyiségű könnyet hullajt el élete során. Ám vannak olyan emberek, akik inkább magukban tartják, ha valami probléma éri őket, mert úgy gondolják így könnyebben túl tudnak lendülni rajta. Ez sajnos nem így van. Minél tovább tartod bent, annál jobban őrlődsz az egészen. Az egyetlen megoldás, ha kiadod magadból a feszültséget. Tanulmányok támasztották alá, hogy a sírás beindítja a fogyást, de csak abban az esetben, ha annak alapja valamilyen érzelmi csalódás. Eme cikkünk ezt az elméletet fejtegeti és bebizonyítja, hogy jobb kiadni a fájdalmat legalábbis akkor, ha le akarsz fogyni.

Elsőre nem hiszed el, hogy működik és kétségeid vannak vele kapcsolatban.

Vannak, akik elsőre nem hiszik el, hogy ezzel a módszerrel valóban le lehet dobni pár kilót. Ez amiatt lehet, mert a legtöbb stresszes ember ahelyett, hogy fogyna, inkább hízik, mert stressz evésbe kezd. Viszont ha utat engednek az érzelmeknek és kisírják a fájdalmat, akkor bizony beindul a fogyás.

Természetesen sok minden múlik azon, hogyan hatnak a hormonok.

A kortizol nevű hormon az elhízásért is felelhet, de fő feladata felvenni a harcot a depresszióval és a stresszel. A legnagyobb gond az, hogy a mai világban a legtöbb ember, nem adja ki magából a feszültséget, hanem csak őrlődik és őrlődik rajta. A szervezetben ilyenkor megugrik a kortizol szintje, ami miatt elkezdődik a hízás.

A tudósok viszont arra jöttek rá, hogy az érzelmi könnyek (mivel a könnyeknek is több fajtája van) olyan hormonokat tartalmazhatnak, amivel lehet szabályozni a kortizol szintjét. Ha fizikálisan kiadjuk magunkból a stresszt, akkor eme hormon szintje elkezd csökkenni. A szervezet pedig szépen-lassan elkezdi lebontani a zsírt.

Most már tisztában vagy vele, ha nem adod ki magadból a szomorúságot és a fájdalmat, tudat alatt kezdhetsz el enni, ami nem kívánatos súlygyarapodáshoz vezethet. A tudománynak köszönhetően végre fény derült arra, hogyan növeld vagy épp csökkentsd a súlyod depresszió esetén. Minden attól függ, hogy bent tartod vagy kiengeded a hormonokat.

A megjátszott sírás nem segít!

A fent említettek nem fognak működni például abban az esetben, ha színész/színésznő vagy és épp egy sírós szerepet kaptál, vagy hagymát pucolsz a vasárnapi ebédhez. Csak a valós érzelmeket tartalmazó könnyek azok, amik ezt a folyamatot beindítják.

A tudósok szerint az érzelmi könnyek kiadásának legjobb ideje nagyjából este 7 és 10 óra között van. Ilyenkor a legtöbb ember leül a kanapé elé filmet nézni, s ilyenkor olyat választanak, amin lehet sírni.

Szóval, ha pont szakítottak veled, vagy egy nehéz időszakon mész keresztül, akkor érdemes ezt kipróbálnod. A sírás egyébként is a legjobb módja annak, hogy megnyugtasd az elméd, az idegeid és a lelked.

Te magadban tartod a fájdalmat vagy kiengeded? Te mit szoktál tapasztalni akkor, mikor stresszes vagy?

betöltés...