15 dolog, ami teljesen felesleges mégis pénzt költünk rá

Mi emberek hajlamosak vagyunk minden dolgot megvenni még akkor is ha voltaképpen nincs is rá szükségünk. Ez azért van, mert szeretnénk valami újítást az életünk során, de abba már nem gondolunk bele, hogy ezekkel csak felesleges pénzkidobásba hajszoljuk magunkat, és csodálkozunk ha hónap végén nincs pénz kajára. Sokan azt csinálják, hogy egyetlen alkalom miatt képesek horror összegeket kidobni, csakhogy a legjobb, legdrágább minőségű holmijuk legyen arra a néhány órára. A mostani cikkünkben egy különleges listát készítettünk el nektek, hogy tudjátok mik is azok a dolgok, amikbe teljesen felesleges pénzt ölni.

1, Edzőtermi bérlet – Statisztikai adatok alapján a bérlet vásárló emberek csupán 10\%-a jár rendszeresen edzőterembe, ami felesleges pénzkidobásnak számít. Ennek tükrében sokkal gazdaságosabb és hatékonyabb lenne a rendszeres sétálás.

2, Fényképezőgép

A Nokia 2002-es modelljének bemutatása óta a telefonkészülékek szép lassan felváltották a fényképezőgépeket. Ha csak nem vagy profi fotós, akkor 90\% annak az esélye, hogy nem használsz fényképezőgépet. Sőt, amióta Phil Schiller 2013-ban bemutatta az iPhone 5 készüléket azóta a fényképezőgépekre nincs igény.

3, Kábel TV

Gondolj csak bele, valóban használod mind a 999 csatornát? Aligha! Kutatók szerint az emberek átlagosan 4-5 adónál nem néznek többet, ugyanis ez lefedi az érdeklődési körüket. Viszont olyan adatok is kiderültek, miszerint ha sok a TV csatorna, akkor a felhasználó elégedetlen saját életével. Szerinted lehet ebben valami?

4, Babavíz

Ezek a termékek 5-6-szor drágábbak, mint a hagyományos ásványvizek, csak a cég ragaszkodik egy úgynevezett “ártatlansághoz”. Viszont meg kell jegyezni, hogy a szűrt vizek semmivel sem rosszabbak, mint a babavizek. Sőt, pontosan ugyanolyanok, ennek tükrében ne félj hagyományos vizet adni a gyermekednek.

5, Méregtelenítő termékek

Rengetegen követnek speciális méregtelenítő kúrákat, hogy megtisztítsák saját szervezetüket a méreganyagoktól. A legtöbben abba viszont nem gondolnak bele, hogy a vesék illetve a máj is ilyen funkciót lát el önmagától. Pontosan emiatt nem érdemes a szépen felépített reklámoknak hinni.

6, Szakácskönyv

Ha nem magadtól vásároltál receptkönyvet, akkor nagy valószínűséggel úgy kaptad valakitől ajándékba. Sőt annak is óriási esélye van, hogy nem is nagyon forgattad és csak porfogóként funkcionál a konyhában. Ez azért van, mert az internet telis-tele van jobbnál-jobb receptekkel, amikhez olyan képek is tartoznak, melyek a lépéseket is bemutatják.

7, Kiterjesztett garancia

Ha vettél már bármilyen elektronikus készüléket, akkor biztos hallottál már az úgynevezett kiterjesztett garanciáról. Ezt minden termékvásárlásnál megemlítik, de igazából teljesen fölösleges bele pénzt fektetni, mert olykor a javítás sokkal olcsóbb.

8, Professzionális eszközök

Nincs szükség óriási nagy készletre ahhoz, hogy a ház körüli teendőket elvégezd. Elég ha van csavarkulcsod, mágneses csavarhúzód, kalapácsod és fúród. Ha esetleg olyan munkálatokra készülsz, ahova kellene több szerszám, akkor lehet bérelni, nem feltétlenül kell csak amiatt az egy alkalom miatt egy egész szerszámkészletet venned.

9, Ajándéktárgyak, amin az adott év száma van

A legtöbb rokon az új év alkalmával ilyen logókkal ellátott ajándéktárgyakat ad ajándékba, sőt biztos te is vittél már valakinek ilyen jellegű képeslapot, hűtőmágnest és a többit. Viszont jó ha tudod, hogy ezek a dolgok egyáltalán nem hasznosak, csak pénzkidobásnak számítanak arról nem beszélve, hogy horror áron adják őket.

10, Legújabb telefon

Statisztikai adatok alapján a legtöbb ember csődbe megy, mikor beszerzi a legújabb iPhone-t, és mindezt azért, hogy kövessék a divatot. Pedig a valóságban az új modellek csak 2-3 apróságban különböznek a régi modellektől, az alapokat viszont nem változtatják.

11, Márkás dolgok

A drága táskák, cipők, vagy egy menyasszonyi ruha csak porfogóként vannak jelen a szekrényben. Jeremy Straub a Coastal Wealth vezérigazgatója elmondta, hogy a drága holmikat csak akkor érdemes és szabad megvenni, ha azokat gyakran viselik. Amennyiben csak egyszeri alkalomra vásárolják meg, akkor nem érdemes bele pénzt fektetni.

12, Korlátlan előfizetés

Természetesen jól hangzik a korlátlan beszélgetés, korlátlan mobilnettel, de valóban szükség van rá, főleg akkor, ha amúgy ma már szinte mindenhol van Wi-Fi? A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet adatai alapján például 32 ország lakossága 2,8 GB mobilinternetet használ el havi szinten.

13, Laminált padló

Az ilyen padló szinte minden második házban/lakásban megtalálható. A legtöbben úgy gondolják, hogy ez sokkal jövedelmezőbb választás, mint egy szalagparketta. Ennek azonban rengeteg hátulütője van, a laminált padló nagyon gyorsan elhasználódik, nem jól kezeli a nedvességet és könnyen karcolódik. A megsérült részeket nem lehet megjavítani, csak kicserélni. Ha gazdaságosabb változatot akarsz, akkor érdemesebb inkább a vinil padlót választani. Tulajdonságai szempontjából ez áll legközelebb a parkettához.

14, Professzionális konyhai eszközök

Annak ellenére, hogy szeretsz főzni nem feltétlenül kell olyan késkészletet beszerezned, amilyen egy Michelin csillagos séfnek van. Azért nem érdemes ebbe pénzt fektetni, mert te, mint laikus ember, semmi különbséget nem fogsz érezni egy hagyományos és egy profi kés között.

15, Hálózsákok

Csak azért, mert évente vagy két évente egyszer-kétszer el szoktál menni sátrazni, túrázni, még nem kell drága hálózsákokat, sátrakat beszerezned. Ha ilyen szinten űzöd ezt a fajta hobbit, akkor egy amatőr felszerelés optimális lesz számodra, ugyanis semmit nem fogsz érezni a profi és a kezdő felszerelés között.

Hasznosnak tartottad a cikket?

betöltés...